Neler yeni

Checkra1n Jailbreak - iPhone 5s – iPhone X, iOS 12.3 ve Yukarısı

Sen okadar tfp 0 bull kpp baypass yap jailbreaki tamamla bir exe dosyasina yazama olacak is degil bence macbook reklami yapmak icin exe yi cikarmiyorlar yoksa o adamlar icin cocuk oyuncagi bu yuzden pwnd20 yi seviyorum adam isi biliyor oyalamiyor bunlar resmen serefsiz milleti surunduruyot yaptigi jb de bilgisayarsiz calismiyor boyle 2 3 ay bekletip millete mac os aldirmaya calisiyorlar net

Üstadlar Mojave kuramadım sisteme mojave ve catalina dışında deneyen ve olumlu sonuç olan var mı ?
pc ye kurmak için aşağıdaki linkten hangi versiyonu indirmem daha doğru olur sizce?

Bende kuramadım kuran olursa söylerse güzel olur
Yapabilirsem bugün kurulum rehberi hazırlarım bi hocam.
Arkadaşlar kurulum için rehber aramanıza gerek yok, aşağıdaki adresten kurulum için gerekli olan bütün bilgileri ve dosyaları temin edebilirsiniz. Farklı senaryolar için kurulum adımlarını takip edebilirsiniz. Olası sorunlarınızı ise vereceğim 2. adreste dile getirebilirsiniz.

Şunu windowsa uyarlasınlar hemen yapıcam ios 13.2.2 jb harika olur

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar kurulum için rehber aramanıza gerek yok, aşağıdaki adresten kurulum için gerekli olan bütün bilgileri ve dosyaları temin edebilirsiniz. Farklı senaryolar için kurulum adımlarını takip edebilirsiniz. Olası sorunlarınızı ise vereceğim 2. adreste dile getirebilirsiniz.

Hocam mojave olmuyor hata veriyor konuya yazdım zaten forumda ki ama olmuyor. Benim sorunum mojave sürümü dışında başka bir sürümle jb yapılıp yapılmadığı ?

Sen okadar tfp 0 bull kpp baypass yap jailbreaki tamamla bir exe dosyasina yazama olacak is degil bence macbook reklami yapmak icin exe yi cikarmiyorlar yoksa o adamlar icin cocuk oyuncagi bu yuzden pwnd20 yi seviyorum adam isi biliyor oyalamiyor bunlar resmen serefsiz milleti surunduruyot yaptigi jb de bilgisayarsiz calismiyor boyle 2 3 ay bekletip millete mac os aldirmaya calisiyorlar net
Böyle düşünmeniz normal fakat işin özü tam olarak öyle değil.

windows kısmında USB portları ile ilgili ciddi anlamda kısıtlamalar var, sanal makine bile kullansak izin vermiyor, ben Windows’ta ilk çıkan exploiti çalıştırmak için bayağı uğraştım, Python yükledim, libusb driver kullandım onu yaptım bunu yaptım exploit çalıştı ama cihaza girişte hep USB’ler kilitlendi.

Ayrıca pwnd20 JB işlemini telefon üzerinde gerçekleştiriyor. Yani biz onun ipa dosyasını Saurik üstadımızın Cydia impactorunu kullanarak telefona yüklüyoruz, bu da şu demek oluyor: aslında pwn20 de Windows için birşey yapmıyor.
[automerge]1573495851[/automerge]
Hocam mojave olmuyor hata veriyor konuya yazdım zaten forumda ki ama olmuyor. Benim sorunum mojave sürümü dışında başka bir sürümle jb yapılıp yapılmadığı ?
Mojave oluyor, sende bir sıkıntı olmuş olabilir, ayrıca High Sierra, Catalina’da da yükleyenler var.

Arka planda neler döndüğünü bilmeden gelişi güzel yorum yapmayın lütfen. macOS ile Windows'un kullandığı kütüphaneler farklı, Windows için bu konuda ayrı sürücüler, DLL dosyaları yazılması gerekebiliyor. unc0ver'ın tüm sistemlerden sorunsuz kurulabilmesinin sebebi de pwn20wnd değil, Saurik'in Cydia Impactor'ı hem Windows hem macOS için çıkarmış olması. Biraz mantıklı olun lütfen.

Arka planda neler döndüğünü bilmeden gelişi güzel yorum yapmayın lütfen. macOS ile Windows'un kullandığı kütüphaneler farklı, Windows için bu konuda ayrı sürücüler, DLL dosyaları yazılması gerekebiliyor. unc0ver'ın tüm sistemlerden sorunsuz kurulabilmesinin sebebi de pwn20wnd değil, Saurik'in Cydia Impactor'ı hem Windows hem macOS için çıkarmış olması. Biraz mantıklı olun lütfen.
Gayet mantikliyim cydia impactor harici kurulum mu yok bilgisayarsiz bile jb yapilirken bilgisayara mahkum bi jb liftime diye ballandirildi durdu telefonum kapanir diye yanimda pc mi tasiyicam mantiksiz is surum dusurme cikarsa 12.4 gecerim yada adam gibi jb cikar kullanirim yapamiyorsan hic yapma cikaracaksan bekle adam gibi cikar yada public beta degil devoloper cikarirsin yarim yamalak ortaya atip gidip mac ile yapan yapsin demek ticarettir millet mac bulayim hackintosh kurayim diye yirtiniyor ben sabrederim ama sabirsiz insan dolu sirf bi yuzden mac alan 3 kisi taniyorum bu is boyle ticaret

A

arkadaşlar lütfen tam bir yardım edin. Herkes kestirip atıyor. Bende windows 10 var ben jailbreak yapabilirmiyim.
İlk mesajı okursan sorduğun sorunun net cevabı alırsın. Şuan için sadece jb aracı MacOS de çalışıyor. İleriki zamanalarda çıkacak Windows için.
[automerge]1573497479[/automerge]
Gayet mantikliyim cydia impactor harici kurulum mu yok bilgisayarsiz bile jb yapilirken bilgisayara mahkum bi jb liftime diye ballandirildi durdu telefonum kapanir diye yanimda pc mi tasiyicam mantiksiz is surum dusurme cikarsa 12.4 gecerim yada adam gibi jb cikar kullanirim yapamiyorsan hic yapma cikaracaksan bekle adam gibi cikar yada public beta degil devoloper cikarirsin yarim yamalak ortaya atip gidip mac ile yapan yapsin demek ticarettir millet mac bulayim hackintosh kurayim diye yirtiniyor ben sabrederim ama sabirsiz insan dolu sirf bi yuzden mac alan 3 kisi taniyorum bu is boyle ticaret
Kafa baya güzel hocam senin sen bilgisayarsız bu kadar kapsamlı bir jailbreak aracı çıkarda onu kullanalım. Keyfin bilir ister yap ister yapma.

İlk mesajı okursan sorduğun sorunun net cevabı alırsın. Şuan için sadece jb aracı MacOS de çalışıyor. İleriki zamanalarda çıkacak Windows için.
[automerge]1573497479[/automerge]

Kafa baya güzel hocam senin sen bilgisayarsız bu kadar kapsamlı bir jailbreak aracı çıkarda onu kullanalım. Keyfin bilir ister yap ister yapma.
Sen sig bakiyorsun olaya kapsamindan kasit neymis surum dusurme den baska kapsamimi var uncover benim gibi kullanicilar icin daha kullanisli napcam kapsamini alti ustu uc bes tweak yuklucem uzay mekigi kaldirmicam ayrica sen saniyormusun babasinin hayrina kendilerini yirtiyotlar hepsi kendini ispatlayim dunya para kazaniyor bu olay kendini ispat isi apple da kazanacak oda kazanacak sende bekle kapsamliymis ta sauirik miste hepsi birbirini taniyan adamlar isteseler bes dakikada impactor guncellenir substrate ve cydia da sauriktreydi simdi nasil takir takir guncelleniyor demekki isteyince oluyor herseyin dini imani para

Sen sig bakiyorsun olaya kapsamindan kasit neymis surum dusurme den baska kapsamimi var uncover benim gibi kullanicilar icin daha kullanisli napcam kapsamini alti ustu uc bes tweak yuklucem uzay mekigi kaldirmicam ayrica sen saniyormusun babasinin hayrina kendilerini yirtiyotlar hepsi kendini ispatlayim dunya para kazaniyor bu olay kendini ispat isi apple da kazanacak oda kazanacak sende bekle kapsamliymis ta sauirik miste hepsi birbirini taniyan adamlar isteseler bes dakikada impactor guncellenir substrate ve cydia da sauriktreydi simdi nasil takir takir guncelleniyor demekki isteyince oluyor herseyin dini imani para
Bu araç sürüm düşürmüyor sadece Jb yapıyor. Daha ne işe yaradığının farkında değilsin. Neyse çıkar arada senin gibiler olayın farkında olmayan. Adam tabi para kazanacak kendini kanıtlayacak. Kimse babasının hayrına yapmıyor tabi ama JB aracı çıkaracak baba yiğitte yok piyasa pek fazla.

Tabi kendini ispatlayacak adam. İşi gücü yok tanımadığı sana, senin istediğin gibi bir iş mi çıkaracak ? :D :D Bu iş yapan kişilerin çoğu genç, üniversitede okuyanlar. Kendisini geliştiriyor ve senin tabirinle kendisini ispatlıyor. Babasının hayrına yapmıyor :D O yüzden sende şimdi çıkıp benim istediğim gibi değil demeye bir hakkın yok. Beğenmedin mi "haydi eyvallah, ben kullanmıyorum dersin" ve milletin yaptığı, emek harcadığı işe dil uzatmazsın.

Bu araç sürüm düşürmüyor sadece Jb yapıyor. Daha ne işe yaradığının farkında değilsin. Neyse çıkar arada senin gibiler olayın farkında olmayan. Adam tabi para kazanacak kendini kanıtlayacak. Kimse babasının hayrına yapmıyor tabi ama JB aracı çıkaracak baba yiğitte yok piyasa pek fazla.
Ukala ukala konusma birsey bildigin yok bu tools un digerlerinden farki exploitin surum dusurme yetenegi olmasi henuz tool cikmasada bu yetenegi var ve cikacakta birdr her versiyonda calisabilmesi para kazaniyorlar hemde essek gibi kimsenin tanimadigi luca tedesco konferansta konusuyor yakinda apple da ise baslar parayi ille direk kazanmasi gerekmiyor hepsi meshur olup paraya para demiyor senin tweak yuklemen icin cabalamiyor ben hayatimda ilk defa mac icin jb goruyorum garipsemem altinda birsey aramamda anormal degil bu sekil yarim jb genelde developer cikar kullaniciya sunulmaz bunlarin derdi baska

Nonce ayarlaman için JB yapman gerekli, ya da bu exploiti kullanarak Nonce ayarlayabilirsin.

Bu arada sürüm düşürmek için shsh kaydınız olması gerekiyor.
Ayrıca 13.x sürümlerden 12.x sürümlere geçiş yapamazsınız çünkü SEP uyumluluğu yok.
Nonce ayarlayarak 12.4.1 - 12.4.2 - 12.4.3 gibi sürümlerden 12.2 - 12.4 arası sürümlere shsh kaydı ile future restore kullanarak geçebilirsiniz.
Hocam iPhone 5s 12.4.3'teyim 12.4 geçeceğim. SHSH2 kayıtlarım var. Bu nonce setter programı "Windows için uyumluysa" 12.4 geçmek istiyorum. Downgrade sonrası telefon açıp kapanınca bilgisayar gerektirmeyecek değil mi?

Ukala ukala konusma birsey bildigin yok bu tools un digerlerinden farki exploitin surum dusurme yetenegi olmasi henuz tool cikmasada bu yetenegi var ve cikacakta birdr her versiyonda calisabilmesi para kazaniyorlar hemde essek gibi kimsenin tanimadigi luca tedesco konferansta konusuyor yakinda apple da ise baslar parayi ille direk kazanmasi gerekmiyor hepsi meshur olup paraya para demiyor senin tweak yuklemen icin cabalamiyor ben hayatimda ilk defa mac icin jb goruyorum garipsemem altinda birsey aramamda anormal degil bu sekil yarim jb genelde developer cikar kullaniciya sunulmaz bunlarin derdi baska
Ya bana ukala diyorsun hala adamların derdi para kazanmak diyorsun. Başka bildiğin bir şey yok. Birini eleştiriyorsan ya daha iyisini yap yada olana laf atma. Adamlar muazzam bir açık buldu günlerini verdi Jb aracını yayınladı. Kendilerini kanıtladılar. Beğenmiyorsa yapma kardeşim formuda meşgul etme.

Şimdi söz konusu Apple olunca en başta özgürlüğe 1-0 başlıyoruz. Bu kısıtlama sadece jailbreak için değil. Mesela Daha düne kadar Apple PC’lerde USB portu yoktu, bunun yerine Thunderbolt portu kullanıyordu. Apple telefonlarımızda Bluetooth var fakat sadece Apple cihazlar arasında kullanabiliyoruz. Bunun gibi sayılacak onlarca örnek var. Gel gelelim uygulama geliştirme kısmına: iOS için uygulama sadece macOS işletim sisteminde geliştirilebiliyor ve bunu yapan Apple’nin kendisi. Bu bağlamda pwn20 dahi herkes ipa dosyalarını macOS’ta geliştirmek zorunda, herhangi bir alternatifleri isteseler bile olamaz.

Uzun zamandır çıkan JB’ler cihaz üzerine yüklenen uygulama ile yine cihaz üzerinden aktifleştiriliyordu. Bootrom açığı ise tamamen donanımsal birşey, bunu sadece JB olarak ya da sürüm düşürme olarak düşünmemek lazım. Bunun sayesinde custom romlar, köklü değişiklikler, telefon kapanınca gitmeyen JB’ler ve daha bir çok şey yapılabilir ve en güzeli ise bu açık donanımsal olduğu için Apple bunu kapatamıyor.

Şu an bu açıkla çıkan derli toplu ilk araç bu, bu daha bir şey değil, zamanla ağzımızın açık kalacağı araçlar göreceğiz. Bizim şu an beklemekten başka bir çaremiz yok.

Geliştiriciler birbirleriyle yarışacak, biz ise bundan faydalananlar olacağız.

Herkes burada ahlak ve etik kuralları içerisinde birbirlerine saygı göstererek hakaret etmeden fikrini paylaşabilir.
[automerge]1573500845[/automerge]
Hocam iPhone 5s 12.4.3'teyim 12.4 geçeceğim. SHSH2 kayıtlarım var. Bu nonce setter programı "Windows için uyumluysa" 12.4 geçmek istiyorum. Downgrade sonrası telefon açıp kapanınca bilgisayar gerektirmeyecek değil mi?
Windows için kullanılabilir değil şu an, ayrıca 12.4 e geçince uncover JB yaparsanız kapanınca bilgisayara bağlamanıza gerek kalmaz.

Olaya sığ bakıyorsunuz maalesef. Elbette herkesin bu konularda bilgisi olmasını kimse bekleyemez ama iş hakkında pek bilginiz yoksa böyle atıp tutmanız doğru değil. Kimse kimsenin hayrına yapmıyor bir yerde evet ancak bu bir topluluk ve binlerce kişinin olduğu topluluk birileri araç yapacak, birileri tweak yapacak, birileri bunları anlatacak, birileri de bunları kullanacak.
Gelelim MacOS ve Windows olayına, olay tamamen USB bağlantı arayüzlerinde. Bir birinden tamamıyla farklı işletim sistemleri bunlar sonuçta Windows için extra çalışılması gerekiyor. Özellikle USB üzerinden bir exploit çalıştırılıyorsa. Daha önce cihaz üzerinden yaptığımız jailbreaklerde durum farklı çünkü cihaz üzerinde exploit çalıştırılıyor. Cydia Impactor ise apayrı bir alan. Jailbreak yapmak istiyorsanız size çözümü konuda belirttik MacOS kurmanız, ya da beklemeniz.

Şöyle bir kaynak bırakıyorum içerisindeki linklerle birlikte USB çalışma sistemini anlayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Geri