- Cihaz
- Macbook Pro 15'
Yıllar sonunda eskileri andıracak bir jailbreak'e kavuştuk. Sizler için Jailbreak'in nasıl yapılacağı konusunda en ince ayrıntısına kadar tüm detayları bu konuda derledik.
Resmi Jailbreak Sitesi:
Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınız
Desteklenen Sürümler: iOS 12.3 ve yukarısı
Desteklenen Cihazlar: iPhone 5s ve iPhone X arasındaki tüm cihazlar + aşağıdaki iPad’ler dahil
- iPad Air 2
- iPad 5th Gen
- iPad Pro 1st Gen
- Jailbreak işlemi için yukarıdaki sürüm ve cihazlardan birine sahip olmak gerekmekte.
- Jailbreak işlemi için şu an MacOS işletim sistemi gerekmektedir. Sistemin sanal olarak kurulmaması gerekiyor. Kurulum rehberleri için link aşağıdadır.
Diğer Sistemler İçin Kurulum
- Catalina MacOS- Windows Üzerinden hazırlanır (32GB Flash gerektirir) Kurulum yapılmadan Jailbreak işlemi USB boot edilerek yapılır.
- BootRa1n(VoidLinux) Tüm Sistemlerde çalışır. En basit ve hızlı yöntem (Kurulum gerektirmez. USB Boot edilerek bir kaç dakikada yapılabilir)
- Ubuntu(Linux) Kurulum, ayrılmış diske veya flash belleğe yapılır.
Android üzerinden iPhone'a jailbreak yapmak. *iPhone 7'ye Android 10 yüklediler*
İki yeni gelişme gördüm reddit'te dolaşırken sizi de haberder etmek istedim. Birincisine gelelim android üzerinden nasıl iPhone'a jailbreak yapıldı? İşlemler gayet basit bilgisayarı olmayıp da eski bir android telefonu olanlar için güzel bir çözüm. (Yapan kişinin telefonu iPhone SE ve iOS 13.3)...
www.jailbreaktr.com
Önemli Bilgiler
- Cihazınızın kapatılıp açılmasında tekrar bilgisayar vasıtasıyla Jailbreak yapmanız gerekiyor. Aksi takdirde normal jailbreaksiz olarak açılacaktır.
- macOS veya yukarıdaki diğer yöntemlere yapılması gerekmektedir, sanal kurulumlar henüz desteklenmemektedir.
- Sorunlarınız için sorunlar konusundan devam edelim Checkra1n Jailbreak Soru ve Sorunlarınız
- .dmg uzantılı dosyayı indirip açın ve uygulamalar klasörüne sürükleyin.
- Bu Şekilde bir hata alırsanız Sistem Tercihleri > Güvenlik ve Gizlilik kısmından Genel sekmesinden aşağıdaki gibi Yine de Aç'a tıklayın.
- Cihazınızı bağlayın.
- Start'a tıklayın.
- Cihazınız otomatik olarak Recovery moda geçecek, buradan yönlendirildiği şekilde DFU moda almanız gerekiyor.
Cihazı DFU Moda Almak (iPhone 7 ve Alt Modeller)
DFU MODA ALMA Aşağıdaki yöntem sadece iPhone 7/Plus ve alt modeller için geçerlidir. Üst modeller için kullanılan yönteme buradan ulaşabilirsiniz, iPhone 8 - iPhone X - iPhone XS ve iPhone 11 Modelleri için // Hard Reset, DFU ve Recovery Mode Temiz bir iOS kurulumu için bir iPhone cihazları...
www.jailbreaktr.com
iPhone 8 ve Üst Modeller için // Hard Reset, DFU ve Recovery Mode
Apple iPhone 8 ve üst modellerde cihazlarda yeniden başlatma(Hard Reset) politikasını değiştirdiğini görüyoruz. Bu yöntem için geçerli cihazlar aşağıda yer almaktadır. iPhone 8 iPhone 8 Plus iPhone X iPhone XR iPhone XS iPhone XS Max iPhone 11 iPhone 11 Pro iPhone 11 Pro Max Hard Reset...
www.jailbreaktr.com
- İşlemin tamamlanmasını bekleyin.
- Tamamlanınca cihazınız açılacak. Ve checkra1n uygulamasını açın.
- Cydia'yı yükleyin.
- İşlemin bitmesini bekleyin. Bitince Cydia yüklenmiş olacak.
- Hayırlı olsun.
Önemli
- Sorunlarınız için aşağıdaki konu üzerinden devam edin. Lütfen önce yazılmış diğer mesajlara göz atın sorunuzun çözümü daha önce yazılmış olabilir.
- Önemli linkler kısmını okumanızı öneririm, daha sağlıklı bir Jailbreak için size kaynak olacaktır.
Checkra1n Jailbreak Soru ve Sorunlarınız
Checkra1n Jailbreak için yaşadığınız sorunlara bu konu altından yardım isteyebilirsiniz. ÖNEMLİ Lütfen önceden yazılan mesajlara göz gezdirin sorununuzun çözümü çoktan yazılmış olabilir. Jailbreak Konusundaki detaylar için...
www.jailbreaktr.com
MacOS Kurulum Rehberi
Video Rehber:
MacOS kurulumu için çözemediğiniz sorunlarda önce internetten araştırıp eğer hala çözemiyorsanız @ugacomtr hocamdan destek alabilirsiniz.
Not: Forumdaki çok büyük bir kısmın macOS işletim sistemine sahip olmadığını düşünürsek yoğunluk olmaması için lütfen önce internetten araştırma yapınız.
Destek için :
MacOS kurulumu için çözemediğiniz sorunlarda önce internetten araştırıp eğer hala çözemiyorsanız @ugacomtr hocamdan destek alabilirsiniz.
Not: Forumdaki çok büyük bir kısmın macOS işletim sistemine sahip olmadığını düşünürsek yoğunluk olmaması için lütfen önce internetten araştırma yapınız.
Destek için :
Önemli Linkler
Moderatör tarafından düzenlendi: