Neler yeni

Windows Üzerinden Checkra1n Yüklemek

Ben ne yaptıysam hep aynı hatayı aldım.
Farklı dosyalar denedim.
Dosyaları USB ye yazdıran farklı programlar denedim.
Farklı confing. Dosyaları denedim.
Farklı komutlar denedim.
-v USBBusFix=yes .... gibi....
Bios ayarları yapılı olması gerektiği gibi.
Bios ayarlarını Değiştirerek denedim olmadı uefi ve csm bios ile denedim yine olmadı.

ama normal direkt komple macOS kurmaya çalışınca sorun yok aynı laptop a kurmuştum.

Şu hatayı geçemedim. Bazı dosyalarda da direkt Apple logosu geliyor yüklenir gibi oluyor çizgi tam yarıya geliyor takımlı kalıyor.

B002C6A1-2BD6-45AE-BD2A-A4D118B358B6.jpeg

Ben ne yaptıysam hep aynı hatayı aldım.
Farklı dosyalar denedim.
Dosyaları USB ye yazdıran farklı programlar denedim.
Farklı confing. Dosyaları denedim.
Farklı komutlar denedim.
-v USBBusFix=yes .... gibi....
Bios ayarları yapılı olması gerektiği gibi.
Bios ayarlarını Değiştirerek denedim olmadı uefi ve csm bios ile denedim yine olmadı.

ama normal direkt komple macOS kurmaya çalışınca sorun yok aynı laptop a kurmuştum.

Şu hatayı geçemedim. Bazı dosyalarda da direkt Apple logosu geliyor yüklenir gibi oluyor çizgi tam yarıya geliyor takımlı kalıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 15694

Bu videoyu da deneyebilirsiniz yeni atılmış. Ayrıca amd için olan kurulum dosyasiyla deneyebilirsin. Bir YouTuber hata alan kişilerin amd kurulum dosyalarla denemesiyle alakalı bir video atmıştı.

Ayrıca arkadaşlar bilgi kirliliği var bu konuda. Windowsunuzun 32bit veya 64bit olmasının hiçbir önemi yok. Çünkü bu işlemi yaparken Windows başlatılmamış oluyor. Benim Windowsum 32bit, jailbreak attım.

Hepsini denedim bi amd olanları denemedim. Ama deneyeceğim bu gece falan bakalım sonuç ne olacak. Amd dosyasının linkini verir misiniz veya önerdiğiniz amd dosyası da olur

Amd dosyasını USB ye yazdırdım bu kez de 1. Resimde takılı kaldı 3-5 dk bekledim değişmedi. Daha sonra diğer videolarda paylaşılan config. Dosyasını USB ye attım denedim ve nihayet açıldı.

Açıldı ama bu kezde laptop un faresi ve klavyesi çalışmadı.

Ra1nusb yazsını kopyalayıp terminale yapıştırdım USB kablosuz fare ile. Daha sonra YouTube’dan bir video izledim ve çözdüm 2. 3. Resimdeki seçeneklerden yaptım.
En son iphone u USB ile laptop a bağladım gördü ama jailbreak yapmadım henüz. 😁

489A354E-DE83-4BCB-9D5F-4C01078835C2.jpeg
B031D787-5071-4FCC-8F5B-EEC1CDDBF954.jpeg
A2BA9514-78E9-4508-9614-5B6D4140DE21.jpeg

Amd dosyasını USB ye yazdırdım bu kez de 1. Resimde takılı kaldı 3-5 dk bekledim değişmedi. Daha sonra diğer videolarda paylaşılan config. Dosyasını USB ye attım denedim ve nihayet açıldı.

Açıldı ama bu kezde laptop un faresi ve klavyesi çalışmadı.

Ra1nusb yazsını kopyalayıp terminale yapıştırdım USB kablosuz fare ile. Daha sonra YouTube’dan bir video izledim ve çözdüm 2. 3. Resimdeki seçeneklerden yaptım.
En son iphone u USB ile laptop a bağladım gördü ama jailbreak yapmadım henüz. 😁

Ekli dosyayı görüntüle 15697
Ekli dosyayı görüntüle 15695
Ekli dosyayı görüntüle 15696

Hayırlı olsun jailbreakiniz. Mark Line and Send Return'a tıklamak entere basma görevi mi görüyor?

Ayrıca işlemciniz nedir?

Hayırlı olsun jailbreakiniz. Mark Line and Send Return'a tıklamak entere basma görevi mi görüyor?

Ayrıca işlemciniz nedir?

işlemci intel
aynen öyleymiş 😁 USB kablosuz fare çalışıyor. Klavyede taksam çalışabilir kesin bir şey diyemem. Ama maalesef laptop un kendi faresi ve klavyesi çalışmadı hiç tepki yok. Google ra1nusb klavye fix yazdım video da aynen öyle yapıyor yaptı videoya göre oldu aynısını bende denedim oldu resimler yukarıda. Resimlerden de belli oluyor zaten yazının yanında enter tuşunun işareti var yani enter görevi yapıyormuş 😁😁😁

5 dk dan itibaren izle 😁

Son düzenleme:

Intel işlemcisi olupta her şeyi denemesine rağmen hata alan arkadaşlar için önceki mesajlarda yazdığım amd dosyası ile kurulum yapma hakkında video geldi. Son çare olarak bu videoyu takip edebilirsiniz.

bu konu hakkında bugün 2 özel mesaj gelince paylaşayım dedim.

config dosyaları

intel olan dosya işe hiç bir şekilde şu Resimdeki hatayı geçemedim.
F1CD83C7-CA11-43A6-81AD-8EC978102A28.jpeg
amd dosyası İle denediğim de ise bu sefer bu hatayı geçemedim
546E642D-230A-4C06-B743-33F9F3335527.jpeg

amd ile dememeye devam ettim inatla ve araştırmaya devam ettim.
YouTube daki videolarda paylaşılan config dosyaları indirip denedim.
İndirdiğim config dosyalarını kendim tekrar yeniden isimlendirdim.
YouTube daki videolarda paylaşılan config dosyaları indirip yeniden isimlendirdim aynı dosyalar ise karışmasın diye.
Config1
Config2
Config3
Config4
Comfig5
Şeklimde.

Direkt config3. Dosyasını seçip start dediğimde Aşağıdaki Resimde takılı kalıyor
546E642D-230A-4C06-B743-33F9F3335527.jpeg
config dosyaları arasındaki boot kod farkı nedir var mı diye tek tek seçip kontrol ederken config3 de tema değiştini fark ettim. tabii kodda değişmiş.

neyse dedim config3 seçip start dedim açıldı hatasız yüklendi bi seferde laptop un fare ve klavyesi çalışmadı.

Komple kapatıp tekrar direkt comfig3 dosyasını seçip start dedim yine aynı hata takılı kaldı.
Tekrar kapatıp açtım en baştan başladım.

Ama ne hikmetse aşağıdaki gibi yapınca işlem sorunsuz oldu yükleyip açıldı. Ekstra bir şey değiştirmedim.

Sonra sırayla

config1. Seç 1 kere esc tuşuna bas geri gir
Config2. Seç 1 kere esc tuşuna bas geri gir
Config3. Seç 1 kere esc tuşuna bas geri gir
Config4. Seç 1 kere esc tuşuna bas geri gir
Config5. Seç 1 kere esc tuşuna bas geri gir

en son config3 dosyası bende işe yaradı.

Yukarıdaki adımları tek tek sırayla yapınca en son config3. Seçimde tema rengi macOS gibi değişti beyaz tema oldu kendiliğinden.

yine bu kezde laptop un faresi ve klavyesi çalışmadı USB kablosuz fare taktım çalıştı klavye taksam çalışırdı muhtemelen denemedim.

ra1nusb yazsını kopyalayıp terminale yapıştırdım. Eeee ama klavye yok varda çalışmadı hemen araştırdım videolardan gördüğümü demedim be oldu.
telefonuda gördü tanıdı ama JB yapmadım. 😁
C25C3513-C166-4C3A-A41C-24E54D064624.jpeg
56E444CB-E894-4BCC-8CCE-012B2E70BB1B.jpeg

Merhaba arkadaşlar. sse4.2 ve üzeri destekli işlemcilerle sorun yaşamamanız lazım. Ya config uymamasından ya da kext eksikliğinden hataları-sorunları yaşıyorsunuz. Amd bilgisayarlarda bildiğim kadarıyla fx serisi ve yukarısı ile yapılabiliyor. aşağı versiyon athlon ya da phenomlarda (phenom tam emin değilim) destek yok diye hatırlıyorum. Konu hackintosh olunca en uygun cihazlar i3 34567 nesil sistemler oluyor. 8 ve 9. nesil bilgisayarlarda da usb takılı olduğu halde error 31 hatası alan kullanıcılarla karşılaştık. Tamamiyle şöyle düşünün. Usb içerisindeki kext klasörü sizin sisteminizin driverlarını tanıtır. uyumsuzsa ya çalışmaz ya da hatalar alırsınız.

pc de sanallaştırma özelliği olmayanlar r1nusb veya macos ile jb yapabilir mi? yoksa eski pc lerde yani sanallaştırma olmayanlarda jb yapmak mümkün değil mi 13.3 için @ugacomtr

indiriliyor ... Deneyeceğim sürüm : 13.3.1
ilk defa iphone jailbreak atacağım.
telefon : iphone 7 32gb jetblack

Windowsta checkra1n yüklemek isteyenler buyrun video:
Bu sessiz videoda belirtildiği şekilde denerseniz gayet kolay ve zahmetsiz bir şekilde netice alıyorsunuz..
Bilgisayarım intel işlemcili olmasına rağmen amd dosyası üzerinden hareketle onbeş dakikada jb tamamlandı..
Tavsiye için teşekkürler..

Yaklaşık 10 gündür iOS 13.2.2 sürümlü iPhone 8 cihazıma jailbreak yapmaya çalışıyorum. Ne yaptımsa bir türlü beceremedim. En son YouTube gezinirken bi arkadaşın videosuna denk geldim. Dosyaları değiştiriyor dedim bi deneyeyim şu yöntemi de. Denedim ve sonuç başarılı. Yapmak isteyenler için link

Ekli dosyalar

• A7397841-3BF6-44D0-B233-27CAAAE00D84.jpeg
    A7397841-3BF6-44D0-B233-27CAAAE00D84.jpeg
    1.2 MB · Görüntüleme: 35
Yaklaşık 10 gündür iOS 13.2.2 sürümlü iPhone 8 cihazıma jailbreak yapmaya çalışıyorum. Ne yaptımsa bir türlü beceremedim. En son YouTube gezinirken bi arkadaşın videosuna denk geldim. Dosyaları değiştiriyor dedim bi deneyeyim şu yöntemi de. Denedim ve sonuç başarılı. Yapmak isteyenler için link
Daha önce konu acıldı konu kilit...

işlemci modeli 3. nesil ve yukarısı sanallaştırma olsun olmasın yapar.
hocam Allah rızası için bana no atsanız wp den size elimdeki 3 pc yi göstersem ona göre link falan verseniz bende indirip sizin yardımızla kursam nasıl olur jb sizlikten kurtulurum

Geri