@berkayaksoy bu dediğin yöntem facebook twitter gibi uygulamalarda çözünürlüğü düşürüyor bende daha önce yapmştım hala öyle mi ?
Diğer uygulamalara da etki ediyor evet ama sanırım bir sınır var. Öyle çok çok küçültmüyor.
@berkayaksoy bu dediğin yöntem facebook twitter gibi uygulamalarda çözünürlüğü düşürüyor bende daha önce yapmştım hala öyle mi ?
Diğer uygulamalara da etki ediyor evet ama sanırım bir sınır var. Öyle çok çok küçültmüyor.
Hocam şimdi telefonunuz olduda kapandı diyelim. Telefonu açtınız, Jailbreaksız bir şekilde açıldı.
Sistem dosyalarını değiştirerek çözünürlük ayarlandığı için şuan daha önce ayarladığınız çözünürlük ayarı var. Ayrıca Glitch problemi de yaşıyorsunuz.
Telefonu Jailbreak'lıyorsunuz, Ayarlar > Ekran > Display Resolution altından cihazın orijinal çözünürlüğünü ayarlıyorsunuz, sonra telefonu kapatıp tekrar açıyorsunuz.
Telefon açıldığında Jailbreak'siz ve orijinal çözünürlüğüne ayarlanmış olacak. Bundan sonra Jailbreak'layıp çözünürlük ayarı yapabilirsiniz tekrar.
Jailbreak'siz iken iCleaner ile ilgili bir işlem yapmıyorsunuz yani.
Bende baya bir düşürüyor senin kullandığın çözünürlük tam olarak nedir ?
Hocam özür dilerim.
Bu yöntemle değiştirdim sorunsuz kullanıyorum.
Fakat mesela bir tweak yüklediğimizde respting yaptığında yine glitch problemi oluyormu? Veya kendimiz respring yaptığımızda? Bozuluyormu yani ?
1920x1080 kullanıyorum ben. Bazı uygulamalarda bariz bir düşüş yaşatıyor ancak Facebook, Facebook Messenger, WhatsApp'da aman aman bir düşüş gözükmüyor. Bazende Plus modellerinin Sistem Arayüzünde kullandığı 1472x828'i kullanıyorum. Onda küçülttüğü kadar küçültüyor 1080p'de de.
Resping' de bir problem olmuyor hocam.
Kendimce bir çözüm buldum teşekkürler hocam dediğin gibi yaptım fakat manuel yaptım 1472/828 kullanıyorum system info kullanmadan yaptım ve hoşuma gitti.
Hocam bizimle paylaşırmısınız?
Oyunda çözünürlük düşüşü olduda. Bende deneyeyim.
Su
alpine (şifreniz değiştirmediyseniz alpine dir)
killall cfprefsd
killall backboardd
Filza'da / var / mobile / Library / Preferences adresine gidin ve 'com.apple.iokit.IOMobileGraphicsFamily.plist' dosyasını bulun.
1472x828 yapın benim kullandığım bu
sonra terminali açın ve belirttiğim komutları yazın
Kod:Su alpine (şifreniz değiştirmediyseniz alpine dir) killall cfprefsd killall backboardd
zaten cihazınız resping atacaktır.
Cihaz normal çözünürlükte iken mi yapalım yoksa @berkayaksoy arkadaşımızın söylediği yöntemde iken mi ?
Dostum system infodan normal çözünürlüğe al öyle yap
jailbreak'siz modda problem yaşamamak için iPhone 5s,6,6s ve 7 Çözünürlük Değiştirme bu konudaki method 2 yi kullanabilirsin.
ben i6s cihazımda electra ile sorunsuz kullanıyorum. jb'siz modda normal çözünürlükte çalışıyor. jb yaptığımda otomatik olarak ayarladığım çözünürlüğe ayarlıyor. ilk kurulum aşamasında bir kere uğraşıyorsun bir daha uğraşmıyorsun. tavsiye ederim.
ilk defa çözünürlük değiştireceksen systeminfo tweakını kur çözünürlüğü değiştir. respring yap. sonra orjinal çözünürlüğe geç tekrar respring yap. bu aşama com.apple.iokit.IOMobileGraphicsFamily.plist dosyanın oluşması için önemli. daha sonra bahsettğim konudaki methot 2 adımlarını uygula. işlem bitince systeminfo tweakını kaldırabilirsin. onunla işin kalmıyor. ama bende kurulu çünkü o tweak ile shsh2 kayıtlarımı alıyorum.
o çözünürlüğü yapınca cidden o sorun bende de oluyor.Çok güzel kullanıyorken bir kaç tweak kaldırdım kurdum ancak tekrar 1472x828 ayarına getirince ekranda çok fazla titreme oluyor iCleaner Pro ile temizledim bir çok yolu denedim çözemedim sizce nedir sorun?
Nasıl çözeceğiz acaba bunuo çözünürlüğü yapınca cidden o sorun bende de oluyor.
1334*750 yapNasıl çözeceğiz acaba bunu
Yok derdim o değil1334*750 yap
Hallettim 1472 değil de 1471x828 yaptım şu an sorunsuzo çözünürlüğü yapınca cidden o sorun bende de oluyor.
Yok derdim o değil
[automerge]1556642214[/automerge]
Hallettim 1472 değil de 1471x828 yaptım şu an sorunsuz
6s plus için ekranı ben daha küçük istiyorum. Önerisi veya deneyen oldu mu ?
Cihazım 6s çözünürlük plusBu hangi tel çözünürlüğü?