Çözüldü Unc0ver Vs Electra

Srokanca

Aktif Üye
JailbreakTR
Bu iki jailbreak araçlarının farkları ne ?
Şuan electra kullanıyorum sorunsuz güzel çalışıyor bir kaç hata dışında , ısınma ve batarya sorunu da bunlara ek .
Eğer ki unc0ver ile jb yapsam ısınma ve batarya sorunundan bir nebze kurtulabilirmiyim ?

Ekli dosyalar

• 1C0B4A36-DC10-4F2C-84F0-F8B05DCE93F4.jpeg
    1C0B4A36-DC10-4F2C-84F0-F8B05DCE93F4.jpeg
    34 KB · Görüntüleme: 17
Kaybedeceğin bir şey yok şu anda kullandığın jb aracını kaldırıp diğerini yükle. Gözlemlemiş olursun.
Electra jb cihazı daha fazla yoruyor. Cihaz modelini de göz önünde bulundur.

Son düzenleme:
Ben kendi tecrübelerimi anlatarak konuya gelecğim . 1 benim tavsiyem electra kullanman. neden electra ben çoğunlukla theme arayüz simgeleri değiştirmek istediğimden dolayı anemone tweak unc0verda çalışmıyor kurulmuyor :( sonrasında appstore gibi tweakleri gösteren sileo uygulamasına sahip olamıyorsun bu dediğim 2 si electrada geçerli ısınma konusuna gelirsek ben bir fark görmedim çok tweak yüklersen cpu sürekli çalışacaktır bu yüzden ısınıp erken şarzın bitebilir gereksiz kullanmayacağın tweak kurmanı tavsiye etmem. ! uncoverda ise ayarlar var jailbreakı komple sıfırlayabilmeni sağlıyan seçenekler var . ben pek çözemedim kullanımını translate ile sağlıklı olmuyor anlamadım o yüzden işeme yaramadı şunuda söyliyim unc0ver kurarsa kaldırdıktan sonra electra kurma istersen sıkıntı yaşıyabiliyorsun . ben yaşadım çok uğraştım sonunda düzelttim electra kaldırıp uncovera sorunsuz geçebilirsin. yukarıda bahsettiğim sileo ile anemone tweak araştırabilirsin googladan benim için önemli bi kriter idi senin için değilse unc0ver kullanabilirsin.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Büyük bir fark yok ise aralarında Electrada kalmak daha mantıklı gibi duruyor

Bence çok tweak yüklemenin cihaz performansı üzerinde pekte bir etkisi yok Benchmark testleri ile kanıtlanmış bir durum peki neden problem yaşıyoruz;

1.Çok fazla abartılı görsellere sahip tweakler.
2.Sürüm yumsuzluğu yaşanan tweakler
3.Birbiri ile çakışan tweakler.
4.Crackli ve güvensiz kaynaklardan yüklenen tweakler.

Şahsen bunlara dikkat eden biri kullanıcı olarak kendi 8+ 12.1.1 unc0ver cihazımda 100'ün üzerinde tweak barındırıyorum ve bahsettiğiniz sorunlardan (Isınma, donma, kasma, anlamsız hatalar vb.) hiç birini yaşamamaktayım.

Ayrıca 2 araç arasında kişisel önerim Unc0ver JB aracıdır.

Deneyimlerime dayanarak unc0ver'ı tercih ederim.
Nedeni ise:
Electra'yı 3 ay kullandım. Cihazı bence ciddi anlamda yoruyor gibi geliyordu bana. Isınma sorunları donma gibi sorunlar oluyordu.(Bu sorunlar yüzünden cidden bıkmıştım) Bazı nedenlerden dolayı sıfırlamak istesen sıkıntı yani elmada kalabiliyorsun, 1 kere sıfırladım 2.de elmada kaldım.

unc0ver tarafına gelirsek sürekli güncelleme alıyor son b49 güncellemesi ile baya iyi. iPhone 6 desteği geldiğinden beri kullanıyorum uyumlu tweak kullanıyorsan hiç bir sorun yaşamazsın ısınma vs hiç olmuyor. Sıfırlamak istersen ayarlardan sıfırlayabiliyorsun. Tweakleri kapatıp hatalı yüklediğin tweakleri silebiliyorsun. VS VS...

unc0ver candır.

Deneyimlerime dayanarak unc0ver'ı tercih ederim.
Nedeni ise:
Electra'yı 3 ay kullandım. Cihazı bence ciddi anlamda yoruyor gibi geliyordu bana. Isınma sorunları donma gibi sorunlar oluyordu.(Bu sorunlar yüzünden cidden bıkmıştım) Bazı nedenlerden dolayı sıfırlamak istesen sıkıntı yani elmada kalabiliyorsun, 1 kere sıfırladım 2.de elmada kaldım.

unc0ver tarafına gelirsek sürekli güncelleme alıyor son b49 güncellemesi ile baya iyi. iPhone 6 desteği geldiğinden beri kullanıyorum uyumlu tweak kullanıyorsan hiç bir sorun yaşamazsın ısınma vs hiç olmuyor. Sıfırlamak istersen ayarlardan sıfırlayabiliyorsun. Tweakleri kapatıp hatalı yüklediğin tweakleri silebiliyorsun. VS VS...

unc0ver candır.
açıklayıcı anlattınız fakat anemone tweak kurulumunu desteklemiyor unc0ver nasıl kurabilirim ? ben bu tweak ile iphonun simgelerinin şeklini değiştirmeme yarıyor. siz daha deneyimli birine benziyorsunuz electra kurdum sonra puty ile kaldırdım cydiayı sonra tekrar electra ile yaptım jailbreak ayarlardaki tweak verileri geri geldi ama cydia açınca instalları yok o yüzden silemedim :( uncover yüklemeyi düşünüyorum nasıl cydiayı kökten sıfırlayabilirim uncover yeterlimi bunun için ?

Anemoneyi neden kullanamıyorsunuz anlayamadım ? Bende şu an unc0ver var ve ben kullanabiliyorum?
[automerge]1555582510[/automerge]
1112711128

açıklayıcı anlattınız fakat anemone tweak kurulumunu desteklemiyor unc0ver nasıl kurabilirim ? ben bu tweak ile iphonun simgelerinin şeklini değiştirmeme yarıyor. siz daha deneyimli birine benziyorsunuz electra kurdum sonra puty ile kaldırdım cydiayı sonra tekrar electra ile yaptım jailbreak ayarlardaki tweak verileri geri geldi ama cydia açınca instalları yok o yüzden silemedim :( uncover yüklemeyi düşünüyorum nasıl cydiayı kökten sıfırlayabilirim uncover yeterlimi bunun için ?
@HorhoriS arkadaşımız belirtmiş zaten Anemone çalışıyor bazılarında sorun olabiliyor. Anemone unc0verda kullaniyordum fakat cihazı yoruyor o yüzden alternatifi olan SnowBoardi kullaniyorum gayet memnunum.
Future Restore ile SHSH kaydınız varsa unc0ver'ın desteklediği sürümlere geçiceksiniz.

Unc0ver de snowboard desteği var ve gayet stabil çalışıyor. Electra kendi altyapısını kullanmaya çalışıyor ama yolu daha var. Unc0ver en büyük avantajı jb aleminin babası sayılan Saurik tarafından desteklenmesi ve gerekli güncellemeleri yapmasıdır. Bu bile başlı başına bir geçiş etkenidir. 👍🏾

Unc0ver de snowboard desteği var ve gayet stabil çalışıyor. Electra kendi altyapısını kullanmaya çalışıyor ama yolu daha var. Unc0ver en büyük avantajı jb aleminin babası sayılan Saurik tarafından desteklenmesi ve gerekli güncellemeleri yapmasıdır. Bu bile başlı başına bir geçiş etkenidir. 👍🏾
Samet hocam şu gece jb kaybolması sorununa çözüm bulunamadı mı ya ? Çok can sıkmaya başladı. Konu açılmıştı ama bulamadım.

valla bende ıos 11 de iken electra kullanıyordum...su an ıos 12.1.1 beta da uncover kullanıyorum.yani söyle söyliyim electrada iken donma takılma özellikle ısınma problemı çok yasıyordum ve neredeyse %95 oranında aynı tweakleri kullanıyorum su an....uncover ile çok ufak tefek sorunlar dışında fazla bir problem yaşamadım...su an tek sıkıntım cihazın gün içerisinde kendi kendine respring yapması....bu bazen 1 defa oluyor bazen 3-4 defa oluyor....ama genel olarak memnunum diyabilirim...

valla bende ıos 11 de iken electra kullanıyordum...su an ıos 12.1.1 beta da uncover kullanıyorum.yani söyle söyliyim electrada iken donma takılma özellikle ısınma problemı çok yasıyordum ve neredeyse %95 oranında aynı tweakleri kullanıyorum su an....uncover ile çok ufak tefek sorunlar dışında fazla bir problem yaşamadım...su an tek sıkıntım cihazın gün içerisinde kendi kendine respring yapması....bu bazen 1 defa oluyor bazen 3-4 defa oluyor....ama genel olarak memnunum diyabilirim...
O zaman ben çok şükür diyeyim bende hiç olmuyor ya :D Kafayı yerdim herhalde :D

Anlaşılan , unc0ver’a geçmem en mantıklısı açıklamalar ve bilgiler için tekrardan teşekkürler.

Callbar, audiorecorder,superrecorder ve crack başlıca nedenleri. Ayrıca ram ı çok tüketen tweakların aynı anda çalışmaya başlaması.

Callbar, audiorecorder,superrecorder ve crack başlıca nedenleri. Ayrıca ram ı çok tüketen tweakların aynı anda çalışmaya başlaması.
crack tweak ve repo kullanmıyorum....tüm tweakler orjinal repolarından ve lisanslı bende.callbarx dışında digerlerınıde kullanmıyorum...

herşeyi anladım yanlış dönmek istiyorum electra kullanıyordum . jailbreakı kaldırdım bunu yaparken putty ile yaptım bash / unjailbreak.sh kaldırdım tekrar electra uygulamasıyla yaptım jb sonra gördümki ayarlara girince yüklemiş olduğum tweak seçenekleri gözüküyor. ben şunu anladım puty ile jb kaldırsam jb dosyaları gitmiyor. gitseydi tweakler ayarlarda gözükmezdi ayrıca ana ekranda simgeleride gitmiyor . cydia gidiyor simgeleri gitmiyor .sonra dediğim gibi jb yaptım ayarlara eski tweakler geldi fakat cydia uygulamasını açınca tweak kurulum dosyaları gözükmüyor . kısacası ben tüm cydia ile yaptığım işlemleri nasıl sıfırlayabilirim ? itunes ile yazılım atamam imzalar kapalı ama yazılım atmış gibi kökten jb tüm dosyalarını kaldırmak istiyorum unc0vera geçmek için veya unc0ver uygulamasının içinde ayarlar bölümü çoğu arkadaş unc0verın ayarlarını kullanarak sıfırladığını söylüyor bana yardım edermisin yaptığım jb ile ilgili ayarları kökten kaldırmak istiyorum ? sonrasında temiz bir şekilde unc0ver kullanacğım

Geri