Şimdi 1.3.3 le iphone xs 256 yı restore ettim. Ama nedense tüm uygulamalar vs silinmesine rağmen ana ekranda cydia, succession, filza ve newterm kaldı. Cihazı ayarlardan sıfırlasam bile kalıyor. Böyle mi oluyor normalde?
Merak edenler için nasıl yaptığımı paylaşayım.
İlk önce cihazı jailbreak yaptım. Sonra cydia dan Succession bağımlılığı olan rsync paketini kurdum. Birde newterm 2 ve filza kurdum. Filza ile indirdiğim 1.3.3 deb dosyasını yükledim. Ekranda görünmezse newterm i açıp uicache yazıp enter a basabilirsiniz. Sonra peşine manuel indirdiğim ipsw dosyasını /var/mobile/succession a atın.
Succession çalıştırın begin restore ekranına gelince bende mounting filesystem diye bir mesaj geldi ok deyince devam etmedi. İnternette araştırdım çözümü için bir komut satırı vermişler.
Newterm i açın root olarak
mount -t apfs -o ro /dev/disk4s2s1 /var/MobileSoftwareUpdate/mnt1
komutunu çalıştırın. Ondan sonra succession u tekrar açın o zaman hata vermeden restore yapıyor. Ama dediğim gibi tek sorun cydia, succession, filza ve newterm uygulamaları halen ekranda duruyordu.
Umarım faydası olur. Deneyen arkadaşlar da nasıl yaptıklarını paylaşırlarsa herkes faydalanır.
[automerge]1572006465[/automerge]
kendi reposunu ekleyin ve sürüm düşürün.
Teşekkürler iyi oldu. Bu repoyu ekleyince sürüm düşüre eski sürümler geliyor.