Neler yeni

Selamun aleyküm hayırlı akşamlar herkese

BaranArinMavi

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Jb hakkında bilgim sıfır bana neler yapabileceğim ile ilgili ne tür yol izlemem gerekiyor her türlü desteğinizi bekliyorum

Repo nedir? Twik nedir? Bunların yararı nedir? Eğer telefonuma jb yaparsam herhangi bir hatamda telefonum kitlenirse ne tür bir yol izlemem gerekli ilginiz için teşekkürler

Repo nedir? Twik nedir? Bunların yararı nedir? Eğer telefonuma jb yaparsam herhangi bir hatamda telefonum kitlenirse ne tür bir yol izlemem gerekli ilginiz için teşekkürler

Öncelikle bunların hepsini sırayla gidelim.jailbreak telefonu ıos kalıplarından kurtarıp istediğiniz gibi dizayn etmenizi sağlar.jailbreak yaptığınızda telefonunuza Cydia adında bir uygulama gelir.bunu applestore gibi de düşünebilirsiniz.bu uygulamanın içerisinde repo denen kendinizinde kurabildiği içinde tweaklerin bulunduğu linkler vardır.tweak telefonu dizayn ederken kullandığınız uygulamalardır.bunlar çoğu zaman tweak geliştiricilerinin kendi reposunda bulunur.veya genel repolar vardır onların içerisinde bulunur.

Cydia = kuralsız app store demek peki örneğin yazı tipini değiştirmek istiyorum cihazım i8+ bunu nasıl yaparım en basit temel kurulum için neler yapmam gerek her twik çalışıyor mu ? ( sorudan soruya atladığım için kusura bakma :) )

Aleyküm selam. Foruma hoş geldin.
Tweak'lerin ne işe yaradıklarını buradan öğrenebilirsin: Tweak | Paylaşım
Telefon'un kilitlendiği durumda yardım konusu açabilirsin. Kurtarılacak bir düzeydeyse çözüm önerileri sunarız. Yok değilse, iTunes üzerinden 2 tıkla güncel sürüme geçebilirsin.

Cydia = kuralsız app store demek peki örneğin yazı tipini değiştirmek istiyorum cihazım i8+ bunu nasıl yaparım en basit temel kurulum için neler yapmam gerek her twik çalışıyor mu ? ( sorudan soruya atladığım için kusura bakma :) )

Öncelikle bunları yapabilmeniz için telefonunuzun jailbreakli olması lazım.bunun içinse su an bulunduğunuz sürüme jailbreak yayınlanması lazım.ki su an sizin bulunduğunuz sürüme jailbreak yok malesef

Kısacası bulunduğunuz sürümde açıkların çoğu kapatıldı ve uzun bir süre Jailbreak çıkmayacaktır hocam. Eski sürüm bir cihaz almayı veya takasa girmeyi düşünebilirsin.

Sürüm düşürebilmek için bulunduğun sürüme araç çıkması lazım. Future Restore çalışması için yani. Bu da Jailbreak'in çıkmasıyla eşdeğer bir olay. Yani şu anlık mümkün değil.

Kaç aydır 11.4-11.4.1 için bekliyoruz, henüz o bile çıkmadı. Üstelik açık olduğu belli ve olay birkaç geliştiriciye bağlı. 12.x.x sürümlerinin önünde bayağı uzun bir yol var. Sigara değil de Takas mantıklı bir hareket olabilir.

Bilgi birikimi yapmak için, özellikle Genel - Jailbreak ve Tweak/Paylaşım forumları senin adına çok yararlı olacaktır.

12.1.2 zaten en güncel sürüm ve altında jailbreak bekleyen başka sürümler de var daha.Arkadaşların da dediği gibi uzun süre jailbreak çıkacağını sanmıyorum ben de.Şahsen ben telefonumu jailbreaksiz kullanamıyorum ve bana göre jailbreak telefonun her şeyi ama yine de elimdeki telefonu jailbreak yapılmıyor diye gözden çıkarıp ikinci el bir telefon kullanmak çok da mantıklı gelmiyor.İkinci el telefonda her zaman sorun çıkma olasılığı var çünkü yani biraz şans işi.O yüzden beklemeni tavsiye ederim.

Geri