Çözüldü Saklama alanı hk.

gokaykasap

Aktif Üye
JailbreakTR
Yasaklı
Cihazımın saklama alanıyla ilgili bir sorunu yok fakat bazı şeyler çok gereksiz yer kaplıyor. Mesela daha önceden 9.3.3 sürümünü uzun bir süre kullandım, fotoğraflar 2 GB alan kaplamaktaydı. Şimdi ise çok daha fazla alan kaplıyor 12.1.2 sürümüne geçince oldu bu videolarım, fotoğraflarım hepsi aynı şekilde önceden kullandığım sürümle. iCloud Drive’ıda kapatıyorum cihazınızdan silinecek diyor tamam diyorum ve aynı şekilde saklama alanımda duruyor bir türlü silemedim. Bu icloud işlerinden fazla anlamam hep karışık gelmiştir bana. Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Ekli dosyalar

• 5B33344B-A406-45F3-B529-37924058BDDD.jpeg
    5B33344B-A406-45F3-B529-37924058BDDD.jpeg
    46 KB · Görüntüleme: 33
Resimleri itunes ile senkronize ederek attıysanız yine itunes ile resim albümlerini kaldırmanız gerek. Resimler içerisinde Albümlerim klasöründeki çektiğiniz resimleri ve videoları da cihazdan seçerek silin.

Ek olarak; iCloud.com adresinden iCloud üzerinde depolanan resimleri toplu olarak indirebilir/silebilirsin.

Resimleri itunes ile senkronize ederek attıysanız yine itunes ile resim albümlerini kaldırmanız gerek. Resimler içerisinde Albümlerim klasöründeki çektiğiniz resimleri ve videoları da cihazdan seçerek silin.
9.3.3 sürümündeyken iTunesten yedek alıp 12.1.2 sürümüne geçince yedeği geri yükledikten sonra böyle oldu. Şuan bilgisayarım yok, eve gidince bakacağım teşekkürler.

Ek olarak; iCloud.com adresinden iCloud üzerinde depolanan resimleri toplu olarak indirebilir/silebilirsin.
Düzeltemedim bir türlü icloud.com a girdiğimde fotoğrafların içi bomboş. 6.43 GB yer kaplıyor fotoğraflar cihazımda imkanı yok, iTunesten baktım fakat oradada iClouddan cihazınıza indirebilirsiniz yazıyor.

İtunes de yeni bir yedekleme yapın, yedekleme konumu bilgisayar olarak seçin. Daha sonra itunes fotoğraflar kısmından yeni bir fotoğraf klasörü göster ve senkronize et

İtunes de yeni bir yedekleme yapın, yedekleme konumu bilgisayar olarak seçin. Daha sonra itunes fotoğraflar kısmından yeni bir fotoğraf klasörü göster ve senkronize et
Hocam dediğiniz gibi yedeğimi aldım, iclouddanda fotoğraf paylaşımını kapadım resimlerin çoğu gitti, 12.1.2 sürümüne güncellemeden önceki resimler duruyor sadece. iTunesten geri yüklemeye çalıştım fotoğraflardan, klasör seç diyip seçiyorum fakat klasörün içi boş gözüküyor

Seçtiğin klasörün içi boş olsun önemli değil sen klasörü seç sadece , çünkü cihazdaki resimleri silecek gösterdiğin klasör ile eşzamanladığında.

Seçtiğin klasörün içi boş olsun önemli değil sen klasörü seç sadece , çünkü cihazdaki resimleri silecek gösterdiğin klasör ile eşzamanladığında.
Şöyle bir çözüm yaptım iClouddan silindi fakat iPadimde duruyordu, zaten çok fotoğraf yoktu silinen bende airdrop ile cihazıma attım teker teker. Şuan bir sorun yok. Teşekkürler

@srdgny Hocam sistem dosyalarının bu kadar yer kaplaması normal mi ?

Ekli dosyalar

• A17623B8-559B-41C9-ACAE-9F351B951BB6.jpeg
    A17623B8-559B-41C9-ACAE-9F351B951BB6.jpeg
    11.2 KB · Görüntüleme: 10
Geri