JailBreakli Telefonu Güncelleme Hatası

AybBagbasi

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Arkadaşlar herkese merhaba, ben bir hata yaptım, ne yaptıysam düzeltemiyorum.
5 6 ay önce 13.5.1 sürümünde checkra1nmiş, unc0vermış baya bir deneyip telefonuma jailbreak yaptıştım. Açıkçası hangisi üzerinden yaptığımı hatırlayamıyorum. Sonra jb'nin çok işime yaramadığımı fark edip güncelleyince silinir mantığıyla telefonu 13.6'ya güncelledim. Cydia vs gitti telefondan ama hala bazı bankacılık uygulamalarına girerken telefonda jailbreak var uyarısını görünce anladım bir şeylerin ters gittiğini. Jailbreakliyken nası bi tweak indirdiysem artık telefonun yazılım güncelleme bildirimi gitsin diye de bir şey yapmıştım sanırım. Telefon şu an 13.6'ya güncel diyor.

iTunes üzerinden ios14'e güncellemeye çalıştığımda ise ''xxx adlı iPhone güncellenemedi. Bilinmeyen bir hata oluştu (4000)'' hatası alıyorum.

Telefonu komple sıfırladığımda ve yeni iPhone olarak kurduğumda ise güncellemeyi görüyor ama bu sefer de tüm yedeklerimi kaybetmiş oluyorum.
Artık ne yapmam lazım tekrar mı jb yapacağım sonra tekrar düzgün bir şekilde kaldırmak için, yoksa başka bir yolu var mı bilmiyorum.
Yaptık bir cahillik, lütfen biri beni kurtarsın. 6 7 saattir bilgisayar başındayım sıkıntıdan başıma ağrılar girdi.

Cihaz
iPhone X
Sürüm
13.6
önce icloudda yedek alman gerekirdi. yedek olarak sadece resimlerini mail hesaplarını alsan kafi. Ardından jb den sonra cihazı DFU moduna alıp öyle güncelleme yapmayı denyin.

bende İOS güncellemelerini tamamen kaldırmak için bir tweak aramayı düşünüyordum son zamanlarda. eğer bulup yüklersem sıkıntı yaşar mıyım?

önce icloudda yedek alman gerekirdi. yedek olarak sadece resimlerini mail hesaplarını alsan kafi. Ardından jb den sonra cihazı DFU moduna alıp öyle güncelleme yapmayı denyin.
İşte normalde icloud yedekliyor surekli, telefonu sifirlayip tekrar kendi yedeğimi kurduğumda tekrar bozuk jbli hali dönüyor telefona. Nasil olduysa icloud jailbreak kalintilarini da yedeklemis.

istersen checkra1n ile jb yapıp sonra checkra1n ile restore yapın. Olmazsa mecbur yedeksiz temiz kurulum yapmalısınız.
foto video yedeklemek için google photos kullanabilirsiniz tekrar telefon kurdugunuzda oradan telefona indirebilirsiniz foto ve videoları .

icloudla yedek aldıktan sonra dediğim gibi sadece resimler mail olarak baz alıyorum, ardından dfu modda yeni yazılımı kurup, setup ayarları ve uygulamaları aktarma olması lazım en altta onu seçerek devam edin. Resimler rehber varsa mail falan geri gelecektir.

istersen checkra1n ile jb yapıp sonra checkra1n ile restore yapın. Olmazsa mecbur yedeksiz temiz kurulum yapmalısınız.
foto video yedeklemek için google photos kullanabilirsiniz tekrar telefon kurdugunuzda oradan telefona indirebilirsiniz foto ve videoları .
Chechra1n yine sadece mac ile mi oluyor? Zamaninda sanki mac ile yapmistim. Eger oyle bisey sey varsa cevremden yine mac bulam gerek gibi.

Chechra1n yine sadece mac ile mi oluyor? Zamaninda sanki mac ile yapmistim. Eger oyle bisey sey varsa cevremden yine mac bulam gerek gibi.
hayır windows ile cok kolay bir şekilde yapılıyor usb bir iso dosyası atıp 4 tane kod yazıp yapıyorsun

hayır windows ile cok kolay bir şekilde yapılıyor usb bir iso dosyası atıp 4 tane kod yazıp yapıyorsun
Bunun anlatimi olan bir link veya video falan var mi? Sunu bi halletmeyi deniyim hazir yarin aksamciyken bu geceki mesaimiz belli oldu.

çok teşekkür ederim. veridiğinizi yaptığımda 3.6 desteklenmiyor dedi. options kısmından otomatik olarak versiyonumu bulmayı kapattım ve devam ettim. şuan checkra1n ve cydia geldi. şimdi düzgünce kaldırmak kaldı galiba.

çok teşekkür ederim. veridiğinizi yaptığımda 3.6 desteklenmiyor dedi. options kısmından otomatik olarak versiyonumu bulmayı kapattım ve devam ettim. şuan checkra1n ve cydia geldi. şimdi düzgünce kaldırmak kaldı galiba.
yedeği en başta jailbreak yapmadan önce alsaydın sonradan yedek kurduğunda jailbreak in kalıntıları tekrar yüklenmezdi.ben de yaşadım bunu ordan biliyorum.

yedeği en başta jailbreak yapmadan önce alsaydın sonradan yedek kurduğunda jailbreak in kalıntıları tekrar yüklenmezdi.ben de yaşadım bunu ordan biliyorum.
Her gece otomatik aliyor ya kasıtlı yapmadım. Checkrain ile tekrar jb yapip restore yaptim, sonra dfu moduna alıp ios 14e güncelledim. Artık düzeldi mi ne oldu bilmiyorum. Yeni güncelleme gelmediği için test edemiyorum.

Her gece otomatik aliyor ya kasıtlı yapmadım. Checkrain ile tekrar jb yapip restore yaptim, sonra dfu moduna alıp ios 14e güncelledim. Artık düzeldi mi ne oldu bilmiyorum. Yeni güncelleme gelmediği için test edemiyorum.
Zaten ios 14 için de checkrain çıkacak çok yüksek ihtimalle

Geri