Çözüldü Jailbreak’li Telefonumu Apple’a Tadilata Verme

okantarlig

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Merhabalar.

iPhone 7 cihazımın ahizesinde ses azalması var, bu haftasonuna Zorlu’da randevum var da, cihazım ios 12.0 sürümünde ve jailbreakli. Öncelikle, telefonu sıfırlasam herhangi bir şekilde jailbreak yüklenip yüklenmediğini tespit edebilirler mi? Bildiğim kadarıyla işletim sistemine müdahale eden yazılım yükleme garantiyi bozuyor.

İkinci sorum ise telefonu geri aldığımda tekrar Jb yapmak istiyorum, apple’ın huyudur, telefonu alır almaz donanım müdahalesinde bulunmadan direkt olarak yazılımı güncelleyip telefonu sıfırlarlar. Son sürümde jb olmadığı için 12.0’a geri dönmem gerekecek, forumda net bilgiye erişemedim de, 12.0’da shsh kaydı alınıp son sürümden downgrade yapılabiliyor mu?

1-) Cihaz üzerinden Jailbreak araçlarını kaldırdığınızda ya da cihazı Restore ettiğinizde Jailbreak'a ait bir tespit yapamazlar. Yani Jailbreak ile ilgili araçlar kalktığında garanti açısından bir problem yaşatmayacaktır.

2-) Son sürüm yüklendiği taktirde 12.0 SHSH kayıtları ile downgrade yapamazsınız. Downgrade yapabilmeniz için bulunduğunuz sürümde Jailbreak olmalı ki Nonce ayarlayabilesiniz. 12.1.1 B3'ü hala imzalatabilenler var. Son sürüm yüklü geldiğinde 12.1.1 B3'ü kurabilirseniz cihazınıza Jailbreak yaptıktan sonra Nonce ayarlayıp 12.0'a düşebilirsiniz.

Not:
Eğer elinizde iOS 12.0 için SHSH kaydı bulunmuyorsa 12.0'a dönmenizin hiçbir yolu yok. 12.1.1 B3 kullanırsınız.

Öncelikle bilgiler için teşekkür ederim.

Yani işim biraz şansa kalmış durumda, cihaz restore olup bana geri geldiğinde 12.1.1 B3 imzalıyor olursa o sürüme geri dönüş yapabilirim ama imzalamazsa son sürüme jb çıkmasını bekleyeceğim.

Çok kararsız durumdayım, cihazın yaklaşık bir 6-7 ay daha garantisi var, hazır el değmişken belki garantiden pilini de değiştirtmeyi düşünüyorum ama jb’yi kaybetme ihtimali de var işin ucunda :)

garantiye verdiğiniz zaman ek olarak telefonumu güncellemeyin derseniz güncellemiyorlar

Geri