Neler yeni

iPhone X Telefonda Jailbreak Var Mı Yok Mu?

Baycexis

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Merhaba, birkaç ay önce 2.el bir iPhone X aldık; aldığımızdan beri bazı uygulamalara girerken cihaz jailbreaklı şeklinde yazı çıkıyor. Jailbreak işlerinden de anlamıyorum telefonda jailbreakla ilgili uygulama vs. hiçbir şey de bulamadım. Cihazda jailbreak varsa nerede bulabilirim veya kaldırmak için ne yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?

Cihazın sürümü 14.4.2 bu arada.

Cihaz
iPhone X
Sürüm
14.4.2

Ekli dosyalar

• Ekran Resmi 2021-05-17 - 15.43.43.jpg
    Ekran Resmi 2021-05-17 - 15.43.43.jpg
    155.4 KB · Görüntüleme: 18
Cihaz önceden jailbreak yapılmış, önemli dosyalarınızın yedeğini alıp temiz kurulum yapın.. Ama yedekten geri yükleme yapmayın, sıfırdan kurun herşeyi..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

selamlar. ipsw yi ipsw.me sitesinden indirin. sonrasında telefonu dfu moduna alıp itunes üzerinden shift+restore şeklinde yükleyin. sıfır bir kurulum yapın yedek vs almayın.
resimlerin yedeğini 3u ile alın.
kişileri icloud a yedekleyin whatsapp icloud yedekleyin geri bütün yedeklemeleri kapatın. gereksiz dosyaları geri yüklemesin.
iyi forumlar.

selamlar. ipsw yi ipsw.me sitesinden indirin. sonrasında telefonu dfu moduna alıp itunes üzerinden shift+restore şeklinde yükleyin. sıfır bir kurulum yapın yedek vs almayın.
resimlerin yedeğini 3u ile alın.
kişileri icloud a yedekleyin whatsapp icloud yedekleyin geri bütün yedeklemeleri kapatın. gereksiz dosyaları geri yüklemesin.
iyi forumlar.
iyi de adam sadece bypass istiyor sıfırlamak istemiyor ki ?:D
[automerge]1621297024[/automerge]
+ sıfırlamasına gerek yok imzalar felan zaten sıkıntılı ve yedek almayı vs.. daha öğrenecek çok şeyi var :D

@ANILxTR yanılıyorsunuz bypass falan istemiyor, hatta Jailbreak'ten pek anlamadığını bile yazmış. Yeni telefon almış ve bazı uygulamalarda görseldeki uyarıyı alıyorum diyor, ve jailbrek yada bu uyarıyı nasıl kaldırırım diye soruyor, uyarıyı nasıl engellerim demiyor..

Cihaz iphone X büyük ihtimal checkra1n ile jb yapılmıştır. Kısaca checkra1n ile jb yapılmış bir cihazdan jb yi tamamen kaldırmanın tek yolu dfu mod da restore yapılması gerek.
Diğer bir seçenek tekrar jb yapıp fly jb tarzı tweaklar ile uygulamaları jailbreakın dışında tutmak (fakat bu yöntem her uygulamada başarılı değildir)

@ANILxTR yanılıyorsunuz bypass falan istemiyor, hatta Jailbreak'ten pek anlamadığını bile yazmış. Yeni telefon almış ve bazı uygulamalarda görseldeki uyarıyı alıyorum diyor, ve jailbrek yada bu uyarıyı nasıl kaldırırım diye soruyor, uyarıyı nasıl engellerim demiyor..

yok yok şöyle de sorabilir; jailbreak nedir, nasıl yapılır felan her neyse..

o uyarıyı da söylediğim gibi eğer jailbreak yapabilirse tabi ki sürüme bağlı.

Cihaz önceden jailbreak yapılmış, önemli dosyalarınızın yedeğini alıp temiz kurulum yapın.. Ama yedekten geri yükleme yapmayın, sıfırdan kurun herşeyi..

Adam jb ile alakalı pek çok şey bilmiyorum demiş.
Temiz kurulum ve önemli dosyaları yedeğini almak yerine iTunes Programını Bilgisayara İndirip iTunes Programından Yedekleme Sekmesinden Yedekleme tuşuna basıp bir süre bekleyin. 3uTools adlı programı bilgisayarına indirip, ipsw.me sitesinden kendi cihazını seçip uygun sürümü (yanında tik olan) bulduktan sonra yüklediğin Sürümü 3uTools programından Flash yazan yere aktarmadan önce telefonunu dfu moduna ekranda gözüktüğü gibi alıp, flash tuşuna basmalısın.
Eğer telefonunda iCloud/itunes yedklemesi varsa ilk başta cihazı açacağın zaman yedeklemeler gözükecktir. Üzerine bastığın zaman önceki telefonun aynısı gibi kullanabilirsin. Hatta Jailbreak da gider. DEMELİYDİNİZ...

Siz Pek Bilgisi Olmayan Birine Temiz Kurulum Yapın Derseniz Eğer Bilmiyorsa Adam Nasıl Yapıcağını Anlamış Olmaz ki.

@murat.toksoz Hocam Önemli dosyaların yedeğini alma ve Temiz Kurulumu Yapmasını söyledinizde nasıl yapılacağını söylemediniz ki :/

Son düzenleme:
selamlar. işin içine itunes yedeği girerse sorun olur. kırıntıları geri yükler. Yeni bir iphone olarak kurulumu gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu işlemi itunes üzerinden de yapabilir. Diğer programlara ihtiyacı yok.
-ipsw.me sitesinden ipsw dosyasını indirmek.
-telefonu dfu moduna almak.
-itunes üzerinde shift basılı tutarken geri yükle diyerek indirilen ipsw dosyasını göstermek.
-kurulum bitince en önemli yer yedekten geri yükleme yapmayarak yeni bir iphone olarak kurulumu gerçekleştirmek.

Kişiler yedeğini google hesabına yükleyebiirsiniz. resimleri de manual yedek alırsanız sonra yükleyince tertemiz telefonunuz olur.
iyi forumlar.

@MasterBody jailbrek ile ilgili bir şey tarif etmedim zaten.. Önemli dosyalardan kasıt resim videolar ile kişilerin yedeğini alıp temiz kurulum önerdim, (yedeği geri yüklememesinide yazdım) temiz kurulumun telefonu sıfırlayıp mevcut sürümü yeniden kurması gerektiğini biliyordur herkes. Gerçi biz o kadar tarif etsekte anlamadığı yer olsaydı zaten tekrar sorardı..

Geri