iPhone 6 kullanıcısı olarak size birkaç öneride bulunmak istiyorum:
- Cihazın her geçen sürümde yavaşladığı konusunda hemfikiriz fakat iOS 11'den sonrası ayrı bir olay.
Şöyle ki; iPhone 5S-6-6+ cihazlar, yani 6S'ten öncesi iOS 11 ve sonrasında ciddi bir yavaşlama ve performans kaybı yaşıyor. Bu sebeple sürümü yükseltmenizi kesinlikle tavsiye etmiyorum. iOS 10.3.3 cihazınız için güzel bir sürüm.
Jailbreak haberleriyle alakalı olarak şunu söyleyebilirim; iPhone 5S ve 6 cihazlar, muhtemelen sizin cihazınız da (6+) dahil, iOS 12.x sürümlerinde Jailbreak yapıldıktan sonra ciddi bir yavaşlama söz konusu. Maalesef ki son zamanlarda orijinal sisteminde bile yavaş olan bu cihazlar, Jailbreak yapıldıktan sonra daha kötü hale geliyor.
Yakın zamanda Jailbreak ile alakalı bir sürü haber yapıldı, iOS 13 root erişimi sağlandı gibisinden, daha önceki mesajlarda da bahsedildiği gibi Jailbreak pek uzak görünmüyor. Bu aşamada yapmanız gereken, iOS 12.x son sürüm yayınlanana kadar beklemek olmalı. iOS 13 eski cihazlara gelmeyeceği için, Jailbreak iOS 12.x son sürüme yayınlandığı zaman, cihaz bozulana kadar
tekrar tekrar 12.x son sürüme sıfırlama ve tekrar Jailbreak yapabilme fırsatınız olacak.
Uygulama desteği çok canınızı sıkmıyorsa, ki sıkıyor sanıyorum. iOS 10.3.3 sürümünde kalmak faydanıza.
SHSH2 // FutureRestore konusunda ise;
sitesinden, son 12.x sürümü çıkana kadar düzenli olarak SHSH2 kayıtlarınızı alın. iOS 12.x son sürüme Jailbreak geldiği zaman, SEP ve BaseBand uyumlu olan istediğiniz 11.x veya 12.x sürüme düşme fırsatınız da olabilir.