Neler yeni

iOS terminal

Blackhat23

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Arkadaşlar iPhone 6 jailbreakli ve terminal yüklü ben terminal üzerinden neler yapabilirim ve komutları verebilirmisiniz
 
Cihaz
iPhone 6
Sürüm
İos 12.4
Terminalden işlem yapmak Pazar’dan elma almak gibi birşey değil ne yaptığınızı bilmeniz gereken bir alan yoksa cihazı patlatırsınız.
 
Neler yapılabilir arkadaş gibi bende merak ediyorum aynı şekilde Filza uygulaması da çok komplike geliyor ama neler yapabileceğim hakkında çok az bilgim var bilen arkadaşlar biraz bahsedebilir mi
 
Mesela filza+ terminal ile bir temayi deb haline getirebilirsiniz
[automerge]1566333737[/automerge]
Terminal üzerinden bir tweaki kaldirabilirsiniz
 
jb li bir cihazın terminal üzerinden yapılması gereken en önemli şey güvenlik açısından ssh erişim şifresini değiştirmektir. orjinali her jb li cihazda "alpine" dir. bunu terminal ekranında kullanıcı adı "root" şifreyi "alpine" girdikten sonra, passwd komutuyla önce eski şifre sonra belirleyeceğiniz şifreyle olası dışarıdan ana diiznlere yani cihazınıza erişimi kapatmalısınız.

terminalden başka yapacağınız birşey yok, gerekte yok, sisteme zarar verebilirsiniz developer değilseniz.
ayrıca "open ssh" yide cydiadan kurun. ben şu şekilde kullanıyorum genelde. mesela dün 7 gb lık müzik dosyalarını, bilgisayarıma filefilza programını kurarak aynı internet ağında bulunan iphoneuma kablosuz olarak giriş yaptım ve dilediğim herhangi bir klasöre müziklerimi sürükleyip bıraktım.
 
ben terminali sadece ios 10 da kullandım oda cydia çökmüştü açılmıyordu ama tweakler çalışıyordu terminal üzerinden cydia deb tekrar kurmuştum ama her daim yüklerim terminali ilk başta ne olur ne olmaz diye
 
Terminali yükleyin kalsın, zaman gelir ihtiyaç olabilir ama günlük hayatınızda kullanmanız baya zor. Uğraşmayı seviyorsanız temel unix ya da linux bilginizin olması lazım kullanabilmeniz için.
 
Geri
Üst