Neler yeni

Ios 12.4.7 Jailbreak Problemi :(

umutrey

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Arkadaşlar selam ios 12.1.2 kullanıyordum sistem bölümü telefonda gereksiz yer kaplıyordu(12gb) ben de jailbreak silip telefon sıfırladım 12.1.2 düzelmediğini gördüm o yüzden telefonu 12.4.7 ye güncelledim bu sorunum düzeldi fakat jailbreak yapamıyorum checkra1n ile çünkü home tuşum bozuk ve yaptırılamıyor

Cihazı dfu mode alamadığım için de jailbreak olmuyor ne yapmam gerek yardım edin lütfen.

Uncover ile demeyebilirsin ama bilgisayara olmadan direk indirip tam yükleniyor ken uçak moduna al güven ve jailbreal ayit

Jailbreak yapmak istiyorsanız home tuşunuzu tamir ettirmeniz gerekiyor ve ya yenisini taktırmanız gerekiyor, yeni taktırırsanız touch-id çalışmaz.

Jailbreak yapmak istiyorsanız home tuşunuzu tamir ettirmeniz gerekiyor ve ya yenisini taktırmanız gerekiyor, yeni taktırırsanız touch-id çalışmaz.
Touch id zaten bozuldu başka orta tuş denedim telefonucuda fakat başka tuşların da çalışmadığını söyledi 3-4tuş denedim

Arkadaşlar selam ios 12.1.2 kullanıyordum sistem bölümü telefonda gereksiz yer kaplıyordu(12gb) ben de jailbreak silip telefon sıfırladım 12.1.2 düzelmediğini gördüm o yüzden telefonu 12.4.7 ye güncelledim bu sorunum düzeldi fakat jailbreak yapamıyorum checkra1n ile çünkü home tuşum bozuk ve yaptırılamıyor

Cihazı dfu mode alamadığım için de jailbreak olmuyor ne yapmam gerek yardım edin lütfen.
Eğer sadece home tuşun bozulduysa bu yöntem işini görür ama risk sana ait.
Entegre bozulduysa (ekran tarafına giden bölüm) ona yapacak birşey yok.

İlk önce alttaki iki vidayı sök ve ekranı kaldır aşağıda gözüken home tuşunun ekran tarafına doğru giden bir entegrasyon bağlantı yeri var. (Ekran değiştirirken de oraya takarsın.) Home tuşunu ordan ayır. Yani home tuşun hiç bir yere bağlı olmayacak.

Bu şekilde o entegrasyon bağlantı yerini kasaya değdirirsen kısa devre olur ve düğmeye basmış gibi ana ekran düğmesi işlevi görür. Bu şekilde telefonu kullanabilirsin.

Nerden mi biliyorum?

Telefonu öyle kullanıyorum :)
[automerge]1593177858[/automerge]
Touch ID konusuna gelince orjinal olmayan tuşlarda çalışmayabiliyor. Ama ana ekran tuşu her halikarda çalışır. Eğer çalışmıyorsa senin entergrasyonda sıkıntı var.

Ekli dosyalar

• home.jpg
    home.jpg
    165.2 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme:
Eğer sadece home tuşun bozulduysa bu yöntem işini görür ama risk sana ait.
Entegre bozulduysa (batarya tarafına giden bölüm) ona yapacak birşey yok.

İlk önce alttaki iki vidayı sök ve ekranı kaldır aşağıda gözüken home tuşunun batarya tarafına doğru giden bir entegrasyon bağlantı yeri var. (Ekran değiştirirken de oraya takarsın.) Home tuşunu ordan ayır. Yani home tuşun hiç bir yere bağlı olmayacak.

Bu şekilde o entegrasyon bağlantı yerini kasaya değdirirsen kısa devre olur ve düğmeye basmış gibi ana ekran düğmesi işlevi görür. Bu şekilde telefonu kullanabilirsin.

Nerden mi biliyorum?

Telefonu öyle kullanıyorum :)
[automerge]1593177858[/automerge]
Touch ID konusuna gelince orjinal olmayan tuşlarda çalışmayabiliyor. Ama ana ekran tuşu her halikarda çalışır. Eğer çalışmıyorsa senin entergrasyonda sıkıntı var.
Biraz daha detaylandırabilir misiniz ?

Şöyle açıklayım belki daha iyi anlaşılır. Ana ekran düğmesinin çalışması için iki adet şey vardır.
1. Ana Ekran Düğmesi

HRKrrln2JqiU33CW.medium

2. Ana Ekran Kablosu

AdWYFxp2lino11SA.medium

Eğer ana ekran düğmesi bozulduysa onu çıkart. ana ekran düğmesi ile ana ekran kablosu aşağıdaki gibi bir konnektör ile birbirine geçiyor.

jPqxBl4BUxyFIFoZ.medium

Mq4QutAIf5hyDv45.medium

Eğer o ana ekran kablosu konnektörünü iletken bir şeye değdirirsen kısa devre olacağı için ekran düğmesine basmış gibi olur ve çalışır fakat bu yöntem çalışmıyorsa ana ekran kablonda sıkıntı olabilir.

Geri