Hackintosh Göz Korkutmasın

oozhnt

Aktif Üye
JailbreakTR
Hackintosh kurulumu hakkında Youtubedaki videoların ve forumlardaki makalelerin uzunluğu sizi üşendiriyor olabilir ama durum o kadar da vahim değil.
İhtiyacım olan şeyler;
-Laptopuma uygun macos sürümü
-8 gb flash bellek
-win32 disk manager ve paragon partition programları.

Yapmam gerekenler;
-win32 programıyla macos sürümünü flasha yazdırdım.
-Paragon partition ise macos yükleyeceğim diski macosa uyumlu hale getiriyor. Yani diski Apple HFS yapıyor.
-Bios ayarlarında secureyi ve VT yi iptal ettim.
-BOOT ekranında UEFi olan diski seçtim ve daha önce paragon ile hazır hale getirdiğim diske yükledim.

İşlemler bu kadar kolay aslında ama araştırdığınızda okuduğunuz gördüğünüz şeylerin yabancılığı korkutmasın sizi. Sadece biraz araştırın.

Amd işlemcisi olanlar napsın 1 hafta uğraştım okumadığın makale kalmadı gene de olmadı

Aynen öyle araştırdım daha önce kurmuştum ancak ios 13 jb. için tekrar başladım önemli olan doğru sürücüleri (kextleri) bulmak şuan sony vaio vpcej1m1e laptop pc'ime hem mac mojave hemde win 10 kurulu 2 sinide sorunsuz kullanıyorum.Ankara'da olan var ise jb. konusunda yardımcı olmaya çalışırım.

Leptop var bende yardımcı olur musunuz nasıl kuracağım

Yani hazır windows 10 kurulu laptopa macos için özel disk oluşturup hackintosh kuruluyor mu ? i7 9.nesil 1660ti var.

Yani hazır windows 10 kurulu laptopa macos için özel disk oluşturup hackintosh kuruluyor mu ? i7 9.nesil 1660ti var.
Evet oluyor. Multiboot yapılabiliyor yani. İntel amd ortak yapılı sürümler var. Ses ekran kartı wifi bluetooth gibi şeylere ihtiyacınız yok. Telefonu bağladığınızda kişisel erişim noktasında usb ile bağlan seçeneğine tıkladığınızda mac internete bağlanıyor zaten. Checkra1n 30-40 mb bir şey. İndirip yüklemesi jb yapması en fazla 5 dakika sürer.
Dediğim gibi zor bir şey gibi göründüğü için bu olaydan kaçanlar olabilir. Sadece araştırmak lazım göz aşinalığı için

Evet oluyor. Multiboot yapılabiliyor yani. İntel amd ortak yapılı sürümler var. Ses ekran kartı wifi bluetooth gibi şeylere ihtiyacınız yok. Telefonu bağladığınızda kişisel erişim noktasında usb ile bağlan seçeneğine tıkladığınızda mac internete bağlanıyor zaten. Checkra1n 30-40 mb bir şey. İndirip yüklemesi jb yapması en fazla 5 dakika sürer.
Dediğim gibi zor bir şey gibi göründüğü için bu olaydan kaçanlar olabilir. Sadece araştırmak lazım göz aşinalığı için
Öyle de ayarları tek tek yapmak uzun sürüyor ?

Hangi ayarlar onlar?
Technopat'ın videodaki yaptığı ekran kartı aktifleştirme ses kartı tanıtma ağ kartı vs. vs. vs. vs. öyle next next next şeklinde kurduktan sonra yapmamız gereken ayarlar yok mu ?

Merhaba technopat videosundaki mojave kurulumu denedim. Clover operating system boot manager da “boot macos install from kealosmojave” seçeneğini seçtiğimde siyah ekran da takılmakta bilginiz varmı ?

Technopat'ın videodaki yaptığı ekran kartı aktifleştirme ses kartı tanıtma ağ kartı vs. vs. vs. vs. öyle next next next şeklinde kurduktan sonra yapmamız gereken ayarlar yok mu ?
Jailbreak için ekran kartı gibi lüks şeylere gerek yok. Masaüstünü görünce telefonu bağla
Merhaba technopat videosundaki mojave kurulumu denedim. Clover operating system boot manager da “boot macos install from kealosmojave” seçeneğini seçtiğimde siyah ekran da takılmakta bilginiz varmı ?
Highsierra kurdum ben. Kurarken de hiç hata almadım. Bu konularda benim bilgim yok. Sadece kolaylığı konusunda fikir beyan etmek için açtım konuyu.

pc ile uyumlu config dosyasını değiştirdiniz mi ? ben öyle çözmüştüm sorunu

Arkadaşlar merhaba bende HighSierra kurmak istiyorum. Bunu pc yi bölüp te kurabilir ya da komple sıfırlayıp windows 10 u silipte kurabilirim, ama bunun için yardımlarınıza ihtiyacım var bana biraz karışık geldi ve kafam almadı bunun için kurarken video çeken arkadaşımız var mı? Ya da adım adım yazabilecek ya da uzaktan bağlantı ile yardımcı olacak arkadaşımız var mı? gerekirse emeğinin karşılığını ödeyebilirim.. Saygılarımla

Aslında Jailbreak asıl amacım ama kullanmak da isterim eğer ki kullanışlı ise ama daha kurmadım acaba diyorum Windows 10 u komple Pc den silip sıfırdan MacOs u mu kursam yoksa D dosyasına mı kursam? Ayrıca kurmuşsanız sizde bunu adım adım anlatan video ya da resimler varsa yardımınızı isteyeceğim..Saygılarımla

Aslında Jailbreak asıl amacım ama kullanmak da isterim eğer ki kullanışlı ise ama daha kurmadım acaba diyorum Windows 10 u komple Pc den silip sıfırdan MacOs u mu kursam yoksa D dosyasına mı kursam? Ayrıca kurmuşsanız sizde bunu adım adım anlatan video ya da resimler varsa yardımınızı isteyeceğim..Saygılarımla

D diskini bölüp ona kurabilirsin MacOS'u

kurmayı denedim onlarca hatayla uğraştım sabahtan beri ne yazık ki çözüm bulamadım internette de zaten pek aram yok. Windows sürümünü bekliyeceğim :)

Sizin şansınız varmış, donanımınız uyum sağlıyor ki hata almadan geçebilmişsiniz. Hackintosh macerama 6 yıl önce iATKOS ile başlamıştım. Son 2 yıldır da Mac aldığım için pek fazla uğraşmıyorum ancak onlarca farklı donanıma kurmuşumdur Hackintosh'u.

Bazılarında hiçbir sıkıntı çıkmazken bazılarında boot loop problemleri o kadar can sıkıcı olabiliyor ki Kernel dahi patchlemeniz gerekebiliyor. DSDT yamasını başka bir bilgisayarda yapıp bu şekilde boot ettirmek felan en sinir bozucu şeylerden biri.

Zaten korkmanızı gerektirecek bir nokta yok. Diski doğru biçimlendirip, doğru diske kurulum yaptığınızda veri kaybınızda olmaz. En fazla EFI gider, onun içinde yedekte Windows kurulum diski bulundurursanız eğer başlangıç kurtarma yapar açarsınız.

Laptop'unuz bilinen markalardan ise eğer zaten birçok forumda daha önce "Başarılı Kurulum" başlığı adı altında açılan konular vardır. Oradan uygun sürüm seçersiniz. Yosemite, Sierra, H.Sierra, Mojave vb.

Evet jb icin kurdum ama gercekten kullanimi baska bir his veriyor. Wifi kartım uyumlu olmadigi icin telefonun kisisel erisim noktasindan usb ile internete baglanabildim. Sesi de VoodooHDA programiyla cozmustum. USB siz boot etmek icin de ayrica ayarlar lazim. Ben gunluk kullanima ve jb yapmak icin uygun hale getirip biraktim.
[automerge]1577059923[/automerge]
Sizin şansınız varmış, donanımınız uyum sağlıyor ki hata almadan geçebilmişsiniz. Hackintosh macerama 6 yıl önce iATKOS ile başlamıştım. Son 2 yıldır da Mac aldığım için pek fazla uğraşmıyorum ancak onlarca farklı donanıma kurmuşumdur Hackintosh'u.

Bazılarında hiçbir sıkıntı çıkmazken bazılarında boot loop problemleri o kadar can sıkıcı olabiliyor ki Kernel dahi patchlemeniz gerekebiliyor. DSDT yamasını başka bir bilgisayarda yapıp bu şekilde boot ettirmek felan en sinir bozucu şeylerden biri.

Zaten korkmanızı gerektirecek bir nokta yok. Diski doğru biçimlendirip, doğru diske kurulum yaptığınızda veri kaybınızda olmaz. En fazla EFI gider, onun içinde yedekte Windows kurulum diski bulundurursanız eğer başlangıç kurtarma yapar açarsınız.

Laptop'unuz bilinen markalardan ise eğer zaten birçok forumda daha önce "Başarılı Kurulum" başlığı adı altında açılan konular vardır. Oradan uygun sürüm seçersiniz. Yosemite, Sierra, H.Sierra, Mojave vb.
HP marka bi laptoptu. Bu konuda baya sansli oldugumu ilk denemede kurabildigimde anlamistim.

kurmayı denedim onlarca hatayla uğraştım sabahtan beri ne yazık ki çözüm bulamadım internette de zaten pek aram yok. Windows sürümünü bekliyeceğim :)
ben linux için beklemedeyim kurdum pcye diğer checkra1n sürümü linux destekli olacak zaten

Geri