Cydia'dan yüklenen tweak'ler telefonu ağırlaştırıyor

sutsurup

4K Devices Support
Katkıda Bulunan
Cihaz: iP6
iOS sürümü: 10.0.2 (Electra 1.0.4)

Jailbreak işlemini Semi Restore ve unjailbreak.sh ile kaldırıyorum. Tekrar JB yapıyorum ve Cydia'dan kaynaklı telefonda ağırlaşma oluyor. Mesela YouTube uygulamasında ileri sararken ses donuyor sonra uygulama donuyor. Sistem genelinde uygulama açıp, kapatırken uygulama donuyor, kapanmıyor ya da birkaç defa kapatmaya çalışmak zorunda kalıyorum. Genel olarak performans sorunu yaşıyorum. Sıfırladıktan sonra manuel olarak yüklediğim bir sürü tweak var ve sorun olmuyor. Cydia'dan kaynaklandığını düşünüyorum. Cydia'dan yüklediğim tweakleri tek tek yükleyerek kontrollere devam edeceğim.

Denediğim çözümler;
iCleaner ile temizledim. JB kaldırdım, tekrar yükledim. Cydia'dan tweakleri yükleyip tek tek kaldırdım, YouTube donacak mı diye denedim, yine donuyor.

Aslında bunun kullandığım tweaklerle de alakası olduğunu düşünmüyorum. Yüklediğim bir tweakten oldu sanırım fakat Restore veya unjailbreak.sh sistemi tam temizlemiyor ve sürekli aynı sorunu yaşıyorum. Bunun için bir çözümü olan var mı?

Mümkünse en garanti yöntem Future Restore kullanmak

electra ya cydia eklenmeden önce sanırım daha mutluyu insanlar :)

iphone6 da uzun süre bende kullandım. sorunsuz kullanıyordum belirttiğiniz gibi sorunlar olmuyordur. Yüksek ihtimalle yüklediğini tweaklerden kaynaklanıyordur. shsh kayıtlarınız varsa geç olmadan futurerestore yapın o şekilde deneyin.. Ayrıca yüklediğiniz tweaklere de dikkat edin.

Maalesef, SHSH kaydı almadığım için Future mümkün değil. Sorun büyük ihtimalle AudioRecorder'dan kaynaklanıyor. Daha önceki sürümlerde de bu sorunu yaşamıştım, şu an bu yüzden ağırlaştığını tespit ettim.

iphone6 da uzun süre bende kullandım. sorunsuz kullanıyordum belirttiğiniz gibi sorunlar olmuyordur. Yüksek ihtimalle yüklediğini tweaklerden kaynaklanıyordur. shsh kayıtlarınız varsa geç olmadan futurerestore yapın o şekilde deneyin.. Ayrıca yüklediğiniz tweaklere de dikkat edin.
iPhone 6'dan ziyade 1GB Ram beni çok zorluyor. Telefonu alalı 3-4 ay oldu olmadı, 6S'i beklemediğime pişmanım açıkçası. iPad Mini'de 8.4 TaiG zamanlarını özlemiyor değilim. Hocam bir de ayarlar uygulaması harici önerebileceğiniz Wi-Fi'ye bağlanma alternatifi araç/uygulama var mıdır? Wi-Fi bundle'ı bozuldu da.

electra ya cydia eklenmeden önce sanırım daha mutluyu insanlar :)
Kesinlikle öyle. Tweakler Cydia'yı yormuyor en azından.

@veyselfurkan
SpringBoard kasılıyor sende , Cihazda hafif donmalar ve geç reaktion gösteriyor anladığım kadarıyla..

CC Tweaklerini , springtomize, (varsa) kontroll et

JailbreakTR

@veyselfurkan
SpringBoard kasılıyor sende , Cihazda hafif donmalar ve geç reaktion gösteriyor anladığım kadarıyla..

JailbreakTR
CC Tweaklerinden EzCC'ı mecburen kullanıyorum. Ayarlardan reset attıktan sonra control center olduğu gibi gitti. Ancak o tweak'le düzeliyor. Springtomize kullanmıyorum. AudioRecorder ve maalesef ki Cydia Extender yüzünden oluyor bu donmalar. SpringBoard kasılması YouTube gibi uygulamaları etkiler mi? Telefonda video çok izliyorum o yüzden hep YouTube üzerinden gidiyorum, başka uygulamalarda da aynı sorunlar oluyor.

@veyselfurkan Wifi için kontrol merkezinden bağlanmak için
WeatherVanr tweakına bakabilirsin.

@veyselfurkan

JailbreakTR
CC Tweaklerinden EzCC'ı mecburen kullanıyorum. Ayarlardan reset attıktan sonra control center olduğu gibi gitti. Ancak o tweak'le düzeliyor. Springtomize kullanmıyorum. AudioRecorder ve maalesef ki Cydia Extender yüzünden oluyor bu donmalar. SpringBoard kasılması YouTube gibi uygulamaları etkiler mi? Telefonda video çok izliyorum o yüzden hep YouTube üzerinden gidiyorum, başka uygulamalarda da aynı sorunlar oluyor.

Sen Cihazı Ayarlardan sıfırladın ve CC gitti doğrumu anladım

SpringBoard hataları tüm Cihazı etkiler

JailbreakTR

@veyselfurkan Wifi için kontrol merkezinden bağlanmak için
WeatherVanr tweakına bakabilirsin.
WeatherVane çok güzel bir tweakmiş fakat işleyişi, verileri Ayarlar>Wi-Fi alanındaki bundle'dan çektiği için ve orası bende resimdeki gibi olduğu için hiçbir şey çıkmıyor.

rOz8k3.jpg
[automerge]1522661587[/automerge]
Sen Cihazı Ayarlardan sıfırladın ve CC gitti doğrumu anladım

SpringBoard hataları tüm Cihazı etkiler

JailbreakTR
Evet, CC gitti. Böyle de kullanmaya razıydım, sonuçta JB'siz kullanmaktan iyidir. EzCC yükleyince düzeldi. Telefonu yeniden başlatınca yine yok, JB yapınca düzeliyor :)

Merhabalar hocam anladığım kadarı ile bu ssh kaydı ileride jbliyken bozulan telefonu sıfırlamak durumunda kaldığımızda cihazin son versiyon değilde aynı jb’li versiyonda kalmasını sağlıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhabalar hocam anladığım kadarı ile bu ssh kaydı ileride jbliyken bozulan telefonu sıfırlamak durumunda kaldığımızda cihazin son versiyon değilde aynı jb’li versiyonda kalmasını sağlıyor.

Evet shsh kaydınız mevcutsa aynı sürüme ya da 11.0 11.1.2 arası geçiş yapabilirsiniz

Evet shsh kaydınız mevcutsa aynı sürüme ya da 11.0 11.1.2 arası geçiş yapabilirsiniz

Bu ssh kayitlari sadece surumumu kapsiyor mesela numaralar resimler fln nasil oluyor.Diyelim ki telefon bozukdu ve ben tekrardan 11.1.1 e geri dondum numarar ve resimlerere ne olur icloud ile alinan.

Bu ssh kayitlari sadece surumumu kapsiyor mesela numaralar resimler fln nasil oluyor.Diyelim ki telefon bozukdu ve ben tekrardan 11.1.1 e geri dondum numarar ve resimlerere ne olur icloud ile alinan.

iTunes ile yüklemiş gibi yapıyor aslında tamamen temiz cihaz

iTunes ile yüklemiş gibi yapıyor aslında tamamen temiz cihaz

Peki hocam daha once yazmis oldugunuz bir yazi varmi en temiz sekilde nasil alabilirim.Birde ne sıklıkla almalıyım bu ssh kaydını.

Geri