Çözüldü Cydia, Tweakler vs. nasıl yedek alabilirim?

Ysnks

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Arkadaşlar ben jb de yeniyim. cihazımı yeni jb yaptım. bu konuda çok detaylı bilgi sahibi değilim. kendi zevkime göre bir takım tweakler uygulamalar vs. kurdum ayarlamalar yaptım. Ancak eskiden kalma güncellemeleri yapa yapa saklama alanında sistem alanı 10 gb gözüküyor. bu şişme iclener pro gibi programlarla geçmiyor. araştırmalarım sonucu telefonun sistemini baştan kurmam gerekiyor. benim sizden istediğim destek şu; Cydia'yı tweakleri ve diğer telefondaki her şeyi olduğu gibi nasıl yedekleyebilirim. sistemi baştan kurduğumda bir seferde tweak ayarları cydiayı vs. nasıl eskisi gibi yedekten geri yükleme yapabilirim. yani ben yeniden sistemi kurduktan sonra jb ile yaptığım bütün ayarlamalar geri gelcek ben ekstradan tekrardan tweak falan ne vardı ne yüklicem diye düşünmicem yedekten gelcek hepsi.

Cydia yüklü, yani jailbreak yapılmış, bir cihazı sıfırlamanız eğer önceden istediğiniz sürüm için imza (SHSH) yedeği almadıysanız cihazınızın imzası açık olan bir iOS sürümüne yükselmesine yol açacaktır. Şuan için de en düşük imzalı sürüm 11.4.1 ve onun için de halihazırda bir jailbreak bulunmuyor. O yüzden sistemi baştan kurduğunuzda yedek almış olsanız bile tweak'lerinizi geri getiremeyeceksiniz.

Ama sistem alanını kaplayan şeyler belli başlıdır, ve tweak'ler vs 10Gb'a kadar yer tutmamalı. Sırf yerden kazanç etmek için yeniden kurulum yapmanıza gerek yok, tweak'lerinizin bir listesi alın ve yüklü olan tweak'leri silin. Hala yer dolu görünüyorsa başka birşeyler sistemde yer kaplıyordur, o zaman ona göre araştırabiliriz.

Cydia yüklü, yani jailbreak yapılmış, bir cihazı sıfırlamanız eğer önceden istediğiniz sürüm için imza (SHSH) yedeği almadıysanız cihazınızın imzası açık olan bir iOS sürümüne yükselmesine yol açacaktır. Şuan için de en düşük imzalı sürüm 11.4.1 ve onun için de halihazırda bir jailbreak bulunmuyor. O yüzden sistemi baştan kurduğunuzda yedek almış olsanız bile tweak'lerinizi geri getiremeyeceksiniz.

Ama sistem alanını kaplayan şeyler belli başlıdır, ve tweak'ler vs 10Gb'a kadar yer tutmamalı. Sırf yerden kazanç etmek için yeniden kurulum yapmanıza gerek yok, tweak'lerinizin bir listesi alın ve yüklü olan tweak'leri silin. Hala yer dolu görünüyorsa başka birşeyler sistemde yer kaplıyordur, o zaman ona göre araştırabiliriz.

yanlış anlaşıldı galiba jb yapmadan öncede sistem 10gb kullanıyor gözüküyordu. yani ios sistemi 10 gb yer kullanıyor. ben tekrardan 11.3.1. kurcam yükseltme yapmıcam ama.manuel 11.3.1. indirip itunes ile bastan kurulum yapacam. normalde 4 5 gb yer harcayan ios sistemi bende 10 gb kullanıyor. jb kaldırcam sistemi yeniden kurcam sonra yine jb yapıcam yedeklenmiş tweakleri galeriyi uygulamaları vs. tekrardan yüklicem.

yanlış anlaşıldı galiba jb yapmadan öncede sistem 10gb kullanıyor gözüküyordu. yani ios sistemi 10 gb yer kullanıyor. ben tekrardan 11.3.1. kurcam yükseltme yapmıcam ama.manuel 11.3.1. indirip itunes ile bastan kurulum yapacam. normalde 4 5 gb yer harcayan ios sistemi bende 10 gb kullanıyor. jb kaldırcam sistemi yeniden kurcam sonra yine jb yapıcam yedeklenmiş tweakleri galeriyi uygulamaları vs. tekrardan yüklicem.
Siz yanlış anladınız galiba,
Cydia yüklü, yani jailbreak yapılmış, bir cihazı sıfırlamanız eğer önceden istediğiniz sürüm için imza (SHSH) yedeği almadıysanız cihazınızın imzası açık olan bir iOS sürümüne yükselmesine yol açacaktır.

Burada söylenmek istenen, eğer shsh kaydınız yoksa itunes üzerinden aynı sürüme restore edemezsiniz eğer denerseniz 11.4.1e güncellemek zorunda kalacaksınız

İşte dediğim gibi, yeniden indirip 11.3.1 kuramazsınız, Apple bey buna izin vermiyor. İmzalama diye bir durum var, Apple sadece istediği sürümleri cihazlara kurulabilir gösteriyor, yani şuan dünyadaki iPhone 5S ve üzeri cihaza sahip olan herkes yeniden kurulum yapmak isterse en düşük 11.4.1'e geçebilir, daha aşağısının imkanı yok (gibi). iOS sistemi o kadar yer kaplıyorsa o konuda araştırma yapmamız gerek, ben tweak'ler vs. o kadar yer kaplıyor sanmıştım kusura bakmayın.

Peki shsh dediginiz seyi nasil anlicaz ne oldugunu o konuda bilgi sahibi degilim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Peki shsh dediginiz seyi nasil anlicaz ne oldugunu o konuda bilgi sahibi degilim

Bu konudan SHSH'ların ne olduğu konusunda bilgi alabilirsiniz : SHSH Nedir?

Şuanda bahsettiğim imzalar 11.3.1 için kapalı olduğu için, imza alamazsınız. Bu taktiğin meselesi, sürüm imzası açıkken o sürüm için kayıt almak ve sonraki bir zamanda imzalar kapandığında ve sizin de ihtiyacınız olduğunda kullanmaktır.

Ayrıca sorununuz olan yer tutma konusunda da; iOS sistemi de sadece kendi başına değil, bunlarla birlikte o kadar yer kaplıyor:

• iOS sisteminin kendisi
  • Tarayıcı verileri
  • Mail verileri
  • Mail mesajları
  • Mail ekleri
  • Safari'nin Okuma Listesi
  • iTunes Yedekleri
  • Cihazı jailbreak'ledikten sonra gelen veriler
  • Oyun verileri
  • Kayıtlı dosya verileri
  • Arama geçmişi
  • Notlar
  • Medya
  • Sesli notlar

Ben de kontrol ettim ve bendeki kaplanan yer 8.58Gb. Bu alanı kullanmadığınız sistem duvar kağıtları, sesleri vs gibi dosyalarla azaltabilirsiniz ama en fazla olacağı 8.5 - 9Gb'a vs düşer, daha fazla düşmesi zor.

Anladim cok tesekkur ederim. Peki imza olayini halledersem. Yedegi nasil alabilirim

Anladim cok tesekkur ederim. Peki imza olayini halledersem. Yedegi nasil alabilirim

Dediğim gibi güncellemek dışında sistemi yeniden kurma şansınız yok, gerekli uyarıları yaptım sayıyorum. Yedek konusunda CyDown tweak'ini kurun ve yedek oluşturun. Geri geldiğinizde tekrar CyDown'u elle kurun ve geri yükle seçeneğini kullanın. Ya da Flame tweak'i ile repo ve tweak'lerinizin listesini alıp sonrasında elle kurabilirsiniz.

CyDown - Cydia'dan Ücretsiz Tweak İndirme

Geri