Chrome'da sekmelerin otomatik yenilemeyi iptal etme hk.

• Konu Sahibi Konu Sahibi Ak.if
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ak.if

Aktif Üye
JailbreakTR
Bilgisayarda kullandığım google chrome da birkaç sekmede iş yapıyorum. Bir sekmede uzun vakit harcadıktan sonra öteki sekmeye geçersem o sekme sayfada yenileniyor. Bu durumu nasıl iptal edebilirim? Youtube da buna dair video gördüm ama artık güncel değil, chrome mağazalarda otomatik sekme yenilemeyi iptal etme eklentileri de stabil değil. Desteğinizi bekliyorum.

Bilgisayarda kullandığım google chrome da birkaç sekmede iş yapıyorum. Bir sekmede uzun vakit harcadıktan sonra öteki sekmeye geçersem o sekme sayfada yenileniyor. Bu durumu nasıl iptal edebilirim? Youtube da buna dair video gördüm ama artık güncel değil, chrome mağazalarda otomatik sekme yenilemeyi iptal etme eklentileri de stabil değil. Desteğinizi bekliyorum.
Bir sekme üzerinde çalışmaya yoğunlaştıkça RAM kullanımına göre diğer sekmeler siliniyor. Yani RAM alarak sorunu çözmeye çalışabilirsin.

Bir sekme üzerinde çalışmaya yoğunlaştıkça RAM kullanımına göre diğer sekmeler siliniyor. Yani RAM alarak sorunu çözmeye çalışabilirsin.
bunu nasıl yapabileceğime dair bir youtube videosu var mı ben araştırdım ama buna dair bir yazı bulamadım internette.

Tahminimce bilgisayarının RAM'i 1-2 GB eğer böyleyse Sanal Bellek etkin değilse etkinleştirmeni, etkinse sanal bellek miktarını artırmanı tavsiye ediyorum.
Eğer 4GB ya da üstüyse böyle bi sorun olmaması gerek. Eklenti, ayarları sıfırlama vs. başka çözümlere yönlenin derim.

Tahminimce bilgisayarının RAM'i 1-2 GB eğer böyleyse Sanal Bellek etkin değilse etkinleştirmeni, etkinse sanal bellek miktarını artırmanı tavsiye ediyorum.
Eğer 4GB ya da üstüyse böyle bi sorun olmaması gerek. Eklenti, ayarları sıfırlama vs. başka çözümlere yönlenin derim.
8 gb ram işlemci falan sıkıntı yok. bu durum uzun zamandır pekçok internet kullanıcıların sorunuyken google chrome ayarlarından otomatik sekme yenileme özelliği kapatılabiliyormuş. Ama chrome son güncellemelerinden sonra bu ayar da kaldırılmış. Hiçbir eklenti uygulama sekmelerin belli bir süreden sonra yenilemesini önleyemiyor.

isterseniz bu eklentiyi de kullanabilirsiniz. Belirli bir süre sonra otomatik olarak inaktif sekmeleri askıya alır. Yeniden yüklemek için sadece tıklamanız yeterli olur.

Şahsen edge tarayıcısına geçmenin vakti geldi diye düşünüyorum, chrome eklentilerinin tamamının edge üzerinde de çalışması artık geçişi çok kolaylaştırdı.

Geri