Checkra1n Siliniyor, Tekrar JB Yüklenmiyor

nevdar1986

Banned
Yasaklı
Herkese iyi forumlar. Ben; uzun uğraşlar sonucu iPhone 8 Plus iOS 14.6 sürümlü cihazıma JB yapmayı Checkra1n aracılığıyla başarmıştım. Sonrasında iOS 14.7 güncellemesi ve hemen ardından da iOS 14.7.1 güncellemesi gelince; güvenlik sebebiyle cihazı orijinale çevirip güncellemek zorunda kaldım. iOS 14.7.1 için ilk denememde uyumsuz bir Tweak yüklediğimden cihaz reset attı ve JB silindi, tekrar restore edip JB’ ledim. Uzun süredir de sıkıntısız kullanıyordum cihazı. Ama dün her ne olduysa (Tweak ya da App Store dışı herhangi yeni bir şey yüklemediğim halde) Checkra1n kendi kendine silinmiş. Ben de fark etmemiştim. Bir Tweak’ i açmayı denediğimde bir de baktım; hiç bir Tweak, Cydia açılmıyor ve Checkra1n uygulaması yok. Daha önce aynı durum başıma geldiğinde restore edip yeniden JB yapabilmiştim ancak ama onda da bir sürü büyük boyutlu uygulama vs gitmişti hep. Cihazda da 20’ ye yakın ekran var, her birisini hatırlamam imkansız. Restore etmeden JB’ yi tekrar nasıl yüklerim?

Cihaz
iPhone 8 Plus
Sürüm
14.7.1
Tekrar checkra1n yapmanız lazım.

Tekrar checkra1n yapmanız lazım.
İşte sıkıntı orada zaten, Checkra1n yapmak için trlefonu restore etmem gerekiyor, o zaman da tüm her şey siliniyor. Benim asıl sorum şu:
Cihazı restore etmeden Checkra1n yapmanın yolu nedir ya da cihazı restore etmeden ve Checkra1n olmadan JB’ yi nasıl kaldırırım?

İşte sıkıntı orada zaten, Checkra1n yapmak için trlefonu restore etmem gerekiyor, o zaman da tüm her şey siliniyor. Benim asıl sorum şu:
Cihazı restore etmeden Checkra1n yapmanın yolu nedir ya da cihazı restore etmeden ve Checkra1n olmadan JB’ yi nasıl kaldırırım?
Hayır tekrar checkra1n jb yapmanız için restore etmenize gerek yok checkra1n i açın DFU moduna alıp jbnizi daha önce nasıl yaptıysanız tekrar yapın.

Hayır tekrar checkra1n jb yapmanız için restore etmenize gerek yok checkra1n i açın DFU moduna alıp jbnizi daha önce nasıl yaptıysanız tekrar yapın.
Ben anlatamıyorum galiba; cihsz DFU mode geçmiyor ki. Bir kez checkrainle jb yapınca ve cihaz onu kendi kendine silerse (restart atması sebebiyle) bir daha checkrain yükleyemiyorsunuz, yani bende öyle. Hata kodu veriyor -19 ile.

Ben anlatamıyorum galiba; cihsz DFU mode geçmiyor ki. Bir kez checkrainle jb yapınca ve cihaz onu kendi kendine silerse (restart atması sebebiyle) bir daha checkrain yükleyemiyorsunuz, yani bende öyle. Hata kodu veriyor -19 ile.
Checkra1n sürümü ne?

Checkra1n sürümü ne?
Sürümüne bakmadım ama son Windows sürümü
[automerge]1630787249[/automerge]
Sürümüne bakmadım ama son Windows sürümü
Bu arada; telefonu formatlayarak bu sorunu aştığımı düşünüyordum ki; bu kez de “Güven” dedikten ve gerekli yerleri işaretledikten sonra Lockdown Error diye hata vermeye başladı. );

Son düzenleme:
Hocam checkn1x kullanın son sürümünü ayrıca cihazınızın parolasını kapatın yaparken

Hocam checkn1x kullanın son sürümünü ayrıca cihazınızın parolasını kapatın yaparken
Mahalesef zaten dediklerinizi yaptım halihazırda. );
Sıfırdan checkrain win indirip farklı belleğe kurdum; durum hala aynı. Aslında win çalıştıran bi tabletim daha var, onda işlem yapabiliyorum ama o da sanırım güç sıkıntısı yaşadığından, prize takılı da olsa kapanıyor hemen jb’ ye başlamadan önce. Anlamadım gitti, kafayı yemek üzereyim. En azı 8 gb olmak üzere belki 50 tane flash bellek, direk win sürümlü checkrain, macos sürümlü checkrain ya da linux sürümlü checkrain denemişimdir, hepsinde bi sıkıntı çıktı. Silinmeden önce ne güzel kullanıyordum ben bunu ya. );

Keşke kalıcı bir yöntem bulabilseler de; eskisi gibi bir yüklesek, tel açılıp kapansa da sürüm yükseltene kadar jb gitmese.

Geri