Çözüldü bootnonce ayarlama

pesimist2006

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
arkadaşlar ne olur ne olmaz diye nonce değerini uncover boot nonce kısmına girmek istiyorum aşağıda sıraladığım sorular kafama takıldı yardımcı olursanız sevinirim.
1-yazacağımız nonce değeri şuan telefona yükşü olan sürümemi ait olacak yoksa geçmek istediğimiz sürümemi ait olacak
2-shsh2 kaydında birden fazla kalsör ve dosya var bunlardan hangisindeki dosyadan nonce değerini bulacağız

Ekli dosyalar

• C7D9EA9A-EEA0-4D98-9D2F-A17D5E001A3F.png
    C7D9EA9A-EEA0-4D98-9D2F-A17D5E001A3F.png
    254 KB · Görüntüleme: 33
arkadaşlar ne olur ne olmaz diye nonce değerini uncover boot nonce kısmına girmek istiyorum aşağıda sıraladığım sorular kafama takıldı yardımcı olursanız sevinirim.
1-yazacağımız nonce değeri şuan telefona yükşü olan sürümemi ait olacak yoksa geçmek istediğimiz sürümemi ait olacak
2-shsh2 kaydında birden fazla kalsör ve dosya var bunlardan hangisindeki dosyadan nonce değerini bulacağız

Bu linkte hem thimstarın future restoresini Windows arayüzüne uyarlayarak daha hoş bir kullancı deneyimi sunacak şekilde tasarlayan geliştiricinin uygulamasınu görecek hem dd bootnonceyi nasıl hangi uygulamayı kullanarak ayarlayacağınızı göreceksiniz

***@pwn20wnd'nin paylaştığı bie tweetde unc0cer aracı bootnonce değerini değiştirmez diyordu.Bilginizs.Videodaki ipayı cihazınıza kurarak bu değeri değiştirebilirsiniz.

bendeki noapnonce klasöründe 2 dosya var videodakinde 1 bendeki ikisinin içindede nonce değeri var ikiside farklı

Ekli dosyalar

• 01970557-09DE-4E8B-AB98-DEB03100141A.png
    01970557-09DE-4E8B-AB98-DEB03100141A.png
    225.3 KB · Görüntüleme: 27

1. Yazacağın nonce değeri apple tarafından imzalanıp yüklenebilen ios ana versiyonun bir sürümü olması gerekli mesela şuan apple 12.1.4 ü imzalıyor senin yazacağın değer ios 12.0 ve üzeri sürümlerin için aldığın shsh kayıtları içerisinde ki değerdir.

2. Noapnonce klasörü altında ki shsh blob larını aç içerisinde
Kod:
<key>generator</key>
satırını içeren kayıt senin shsh blob undur. Ayrıca
Kod:
<key>generator</key>
satırı altında ki
Kod:
<string>0x**************</string>
de senin nonce değerindir.

Hatam var ise düzeltin.

cvplar için tşk sorduklarımın cvaplarını öğrendim ancak yeni sorun çıktı noapnonce klasörğnde ikitane shsh blob var hangisini seçmeliyim acaba

cvplar için tşk sorduklarımın cvaplarını öğrendim ancak yeni sorun çıktı noapnonce klasörğnde ikitane shsh blob var hangisini seçmeliyim acaba

Dostum 2. sorunun cevabını düzgün okumamışsın dikkat et.

Dostum 2. sorunun cevabını düzgün okumamışsın dikkat et.

ikisindede generator diye aratınca anahtar çıkıyor o yuzden tekrar sordum
[automerge]1553586749[/automerge]
görüntüleride koyuyorum

Ekli dosyalar

• 8C2FC562-7C8A-45D0-87D3-49D04038CE27.png
    8C2FC562-7C8A-45D0-87D3-49D04038CE27.png
    535.7 KB · Görüntüleme: 19
  • E3E23814-BCC1-43BB-A611-C51097617ECE.png
    E3E23814-BCC1-43BB-A611-C51097617ECE.png
    525.4 KB · Görüntüleme: 18
ikisindede generator diye aratınca anahtar çıkıyor o yuzden tekrar sordum
[automerge]1553586749[/automerge]
görüntüleride koyuyorum

shsh alırken doğru şekilde aldığına emin misin hocam normal şartlar altında noapnonce klasörü içerisinde tek blobb olur 2 tane olsa dahi birinde generator olur diye biliyorum ben mesela reposundan tsssaver tweakini kullanarak bi 12.2 sürüm için bi shsh alır mısınız ?

tsssaver ile alıyorum saten yüklü bende bilgisayardan evid ile aldıklarımda var 11 versiyon için hatta silip defalarca alıp indirip tekrar kontrol ettim şimdi bile iki tane çıkıyor
[automerge]1553587276[/automerge]
tekrar kontrol ettim 12.1 sürüm ve öncesi iki tane 12.1.1b3 ve sonrası birtane 12.1.2 sürümün shsh2 kaydını zamanında almamamışım o yok

Jb kullanırken nonce eklemek için nonce değerini girip tekrar re-jailbreak mi yapmamamız lazım? Bende 12.1.1 beta3 kurulu 12.1.1 shsh kaydım var onun için ne olur ne olmaz diye almak istiyorum

Jb kullanırken nonce eklemek için nonce değerini girip tekrar re-jailbreak mi yapmamamız lazım? Bende 12.1.1 beta3 kurulu 12.1.1 shsh kaydım var onun için ne olur ne olmaz diye almak istiyorum

Unc0ver nonce değerini ayarlıyor kendi kendine ama bi bak bakalım elinde ki shsh generator koduyla unc0verden ayarlara girince görürnen nonce aynı mı diye değilse düzeltip re jailbreak yap

Unc0ver nonce değerini ayarlıyor kendi kendine ama bi bak bakalım elinde ki shsh generator koduyla unc0verden ayarlara girince görürnen nonce aynı mı diye değilse düzeltip re jailbreak yap
Yok hocam anlatamadım sanırım.Bende 12.1.1beta3 kurulu şuan onu kullanıyorum.Ayrıca beta olamayan 12.1.1 shsh kaydım var.Olası bir elmada kalma durumunda 12.1.1’e geçebilmek için nonce değeri girmekten baksetmiştim.Uncoverdan baktım standart 0x11... şekilde şuan

shsh kaydını gönderebilir misin

Geri