Neler yeni

aygıtıma bir şahıs saldırı mı yapıyor?

byxcnl

Aktif Üye
JailbreakTR
Selamün Aleyküm arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar dilerim.
aygıtımda karşılaştığım bir sorun üzerinde sizlere açıklama yapıcağım umarım bana yardımcı olursunuz.
3 ay önce youtube instagram safari takılıyodum birden internet gitti sertifika hatası karşıma çıktı menüde
sonra ayrıntılara girdim daniel sertifika veren:Daniel bide kırmızı yazıda güvenilir seğil yazıyordu.
Daha fazla ayrıntıya bastığımda karşıma şunlar çıktı ->
Ülke:UA
eyalet:Califonya
kuruluş:broadcom@gmail
genel ad:Daniel
ve e posta adresi.
safariye girdiğimde bu ağ güvenilir değil hasası aldım internet yoktu sonra modemi kapatıp açtım düzeldi
bugğn aynı olay oldu 10 dakika önce ve artık şüphelenmeye başladım değişik şeyler yazıyor olması beni korkutuyor.
Konu hakkında bilgi sahibi olan yada tahmini olan bana yardımcı olursa sevinirim 🙂

Cihaz
iphone 8
Sürüm
14.3
Merhaba,çok bilgi sahibi olmamakla beraber tecrübelerime dayanarak sertifikaların cihaza herhangi bir şekilde zarar vermeyeceğini düşünüyorum.

Ağ güvenilir hatasına gelirsek de büyük ihtimal SSL Sertifikası olmayan bir siteye girdiğiniz için bu şekilde gözükmüş olabilir,korkulacak bir durum yok

Ayarlar>Genel>Profiller’den güvenmediğiniz veya imzalanmamış profilleri kaldırabilirsiniz

Selamün Aleyküm arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar dilerim.
aygıtımda karşılaştığım bir sorun üzerinde sizlere açıklama yapıcağım umarım bana yardımcı olursunuz.
3 ay önce youtube instagram safari takılıyodum birden internet gitti sertifika hatası karşıma çıktı menüde
sonra ayrıntılara girdim daniel sertifika veren:Daniel bide kırmızı yazıda güvenilir seğil yazıyordu.
Daha fazla ayrıntıya bastığımda karşıma şunlar çıktı ->
Ülke:UA
eyalet:Califonya
kuruluş:broadcom@gmail
genel ad:Daniel
ve e posta adresi.
safariye girdiğimde bu ağ güvenilir değil hasası aldım internet yoktu sonra modemi kapatıp açtım düzeldi
bugğn aynı olay oldu 10 dakika önce ve artık şüphelenmeye başladım değişik şeyler yazıyor olması beni korkutuyor.
Konu hakkında bilgi sahibi olan yada tahmini olan bana yardımcı olursa sevinirim 🙂
Sertifikayı silmeyi denediniz mi?

Birisi ağda mitm ve webmitm saldırısı yapıyor bence, honeyspot da olabilir 🤷🏻‍♂️ benim ilk aklıma gelen metasploit venom exploit attacks oldu 👀
Böyle bir şey olmuşsa eğer cihazınızı sıfırlamanızda fayda var 🤷🏻‍♂️

Ekli dosyalar

• 8A219533-DF08-411B-B309-AA6BEDCCF2E3.png
    8A219533-DF08-411B-B309-AA6BEDCCF2E3.png
    993.8 KB · Görüntüleme: 21
  • 4FFFD634-DEA4-49CC-A46A-FC815A2D0461.png
    4FFFD634-DEA4-49CC-A46A-FC815A2D0461.png
    1.2 MB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Geri