Ben çağrı merkezini sormuştum

Turkcell kullandım,Türk Telekom kullanıyorum ve çağrı merkezini aradığımda bilgisiz bir çok kişiyle karşılaşıyorum.Beni bilgili birine aktarmak yerine hatta bekletip takım liderine sorup cevap veriyor,başka bir sorum olduğunda yine bekletiyor görüşme böyle devam ediyor

10 dakika görüştüysem bir buçuk dakikası müşteri temsilcisine bağlanmak,7 dakikası müşteri temsilcisinin bekletmesi geri kalan bir buçuk dakikası ise bilgi vermesiyle geçiyor

Apple Destek ile çok konuşmadım (Apple çok sorunu olan bir cihaz değil diye belki de) ama 3 senelik iPhone kullanıcısı olarak kendi cihazım için 5 görüşme arkadaşlarım içinde 1-2 görüşme yapmışlığım var.
Hiçbir zaman bilmediği konu hakkında beni bekleten kişilerle karşılaşmadım.
Çoğu zaten bilgili ama mesela ödeme ile ilgili bir sıkıntım olmuştu ve sorunu dahi dinlemeden ben sizi yönlendiriyorum dedi ve ödeme konusuna bakan müşteri temsilcisine yönlendirdi beni.
Bunu herhangi bir çağrı merkezinde göremezsiniz.
Sizin güvenliğiniz için kim olduğunuzu teyit etmek amacıyla zamanınızı çalar,sonrasında konuyu dinler ve eğer gerçekten iyi birisiyse sizi çağrıda bekletmez ve yönlendirir.Eğer kendini her şeyle ilgilenebileceğini sanan biri ise zamanınızı çalmaya devam eder.Eğer sizi aktarırsa tekrar bağladığı kişide kim olduğunuzu teyit etmek için size sorular sorar vee kafanız şişer.
Apple'da faturalandırmayla ilgili sorunum vardı.
Karşımdaki müşteri temsilcisinin bana aktardığı bilgi ise faturalandırmayı manuel olarak yapamayacağı,Apple'ın otomatik yaptığıydı.Ben ne yapacağım diye sorduğumda ise "Elimizden bir şey gelse sizi asla mağdur etmeyiz,ama şuanda zaten uygulama indirme/güncellemeyle ilgili bir problem yaşamamaktasınız.Faturalandırma en yakın zamanda yapılacaktır yoksa sizi kardeşiniz olarak mağdur etmem evellah."
dedi :) Ciddi ciddi böyle yakın konuşması beni tatmin etti.
Sorunumu çözmese dahi görüşmeden verim aldım.
Bu arada aradıktan 2 saat sonra faturalandırma olmuştu :)
Hani bu Apple düşmanları var ya,gerçekten masaya iPhone'u koymak için aldığımızı düşünenler hani

Hiçbir markadan böyle destek alamazlar :)
Apple'ı seviyorum

️