Neler yeni

A11 dahil BootROM exploiti yayınlandı!

Durum
Konu cevaplara kapatılmıştır...
Bilgilendirme için teşekkürler
Peki bu her yeniden başlatmada bilgisayar yardımıyla açılma olayı onu da düzeltirler mi bunun hakkında bilgin var mı
bekleyip görmek lazım acele etmeyelim zaten stabil bir şekilde sürüldüğünde adminlerimiz gerekli konuyu açıp bize yol göstereceklerdir

Bunun yapılışını adım adım anlatabilecek birisi yok mu ya. Hadi exploit yüklemeyi internetten bulurum. Exploiti yükledikten sonra ne yapacağım ?

Bunun yapılışını adım adım anlatabilecek birisi yok mu ya. Hadi exploit yüklemeyi internetten bulurum. Exploiti yükledikten sonra ne yapacağım ?
acele etmeyin şuan sadece geliştiriciler deniyor her cihaza desteği yok bekleyin biraz zaten stabil bir duruma geldiğinde forumda konusu elbet açılacak

Gerekli konular açılacaktır... exploit yeni yayınladığı için bir sürü geliştirici şu anda Test’ler yapıyor...

Donanımsal bir işlem olduğu için çok dikkatli olmak gerekiyor... kafanıza göre hemen işlem yapmayın..

1. Bu exploit gelmiş geçmiş tarihte bir ilk diyebiliriz...

Yani nerden baksan Apple’n gelecek yıllar için (3-4 yıl diyelim) hayatı kaydı gibi :)

2. Icloud kilitli cihazlarınız varsa biraz daha elinizde tutmak faydalı olabilir..

Kısacası gelişmeleri takip ediyoruz...
açığı denedim çalışıyor çok güzel şeyler oluyor güzel günler yakın

Sanırım şu anda windows için exploidi çalıştırmak mümkün değil, macOS yada linux gerekli , bizim gibi fukaralar anca linux bulabilir onda da exploiti derleyip çalıştıramaz.. beklemekten başka çare yok gibi zaten 🤷‍♂️

Sanırım şu anda windows için exploidi çalıştırmak mümkün değil, macOS yada linux gerekli , bizim gibi fukaralar anca linux bulabilir onda da exploiti derleyip çalıştıramaz.. beklemekten başka çare yok gibi zaten 🤷‍♂️
Hadi yapma be. Şimdi bu kadar bekledik bi bu kadar daha Windows versiyonunu mu bekliyecez ?

geçenlerde forumda bir arkadaş Untethered jb olması için yazılımsal açığın olması yetersiz işlemcide de açık olması lazım demişti. Şimdi Untethered olmaması için sebep nedir?

Gerekli konular açılacaktır... exploit yeni yayınladığı için bir sürü geliştirici şu anda Test’ler yapıyor...

Donanımsal bir işlem olduğu için çok dikkatli olmak gerekiyor... kafanıza göre hemen işlem yapmayın..

1. Bu exploit gelmiş geçmiş tarihte bir ilk diyebiliriz...

Yani nerden baksan Apple’n gelecek yıllar için (3-4 yıl diyelim) hayatı kaydı gibi :)

2. Icloud kilitli cihazlarınız varsa biraz daha elinizde tutmak faydalı olabilir..

Kısacası gelişmeleri takip ediyoruz...
Hocam iCloud kilitli cihaz konusunu Acar misin biraz ? iCloud kilitli cihaz alsam bu yöntemle güncel surumu kursam kullanabilir miyim telefonu ?

Hocam iCloud kilitli cihaz konusunu Acar misin biraz ? iCloud kilitli cihaz alsam bu yöntemle güncel surumu kursam kullanabilir miyim telefonu ?

Olay öyle değil kardeş şimdi bu donanımsal açıkla beraber cihaza shsh kaydı olmadan fr atılabiliyor veya custom yani düzenlenmiş ipsw yüklenebiliyor. Bunun anlamıda şu Apple dan çektiğimiz orjinal ipsw dosyasını editleyip içinde ki iCloud verilerini uçurduktan sonra cihaza restore yaparsak başlangıçta iCloud bilgisi istemeyecektir.

Benim aklıma bişey geldi düzenlenmiş costum romlar yüklene bileceği söylemiş arkadaşlar peki bu romların içine kötü niyetli bir uygulama yükleyebilir mi editleyen. Verileri ve başka şeyleri çalabilir mi

iOS 13.1.1 iPhone 5s için düzenlenmiş bir şekilde yüklemek mümkün olabilir mi ?

iOS 13.1.1 iPhone 5s için düzenlenmiş bir şekilde yüklemek mümkün olabilir mi ?

Mümkün olduğunu sanmıyorum
Hem ben de 5s kullanıyorum ios 12 bile 5s için fazla gunde iki-üç defa şarja takıyorum
İos 13 değil de sen ios 10’a 9’a falan insen daha iyi olur hem telefon hızlanır hem de batarya daha uzun gider

yapasabilsek çok mükemmel olurdu ya..

Aslinda yapilabilir ama cok uğrasli bir islem olur baska bir iphone cihazinin ipsw dosyasini alip edit yapsalar olabilir ama işlemler çok uzun ve uğraşlı sürer geliştiricilerin bununla uğraşacağını sanmıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

yapasabilsek çok mükemmel olurdu ya..
Eskiden iFaith ile SHSH kayıtlarıyla imzalı IPSW yaratıp sürüm düşürmek mümkündü (Hatta başkasının SHSH kayıtları da kullanılabiliyordu hatırladığım kadarıyla). Yine böyle bir şey mümkün olabilir yayınlanan exploit ile.
Benim merak ettiğim şey şu; mesela biz iOS 7.1.2'ye tethered downgrade yapıp Pangu ile untethered jailbreak yapabilir miyiz, mümkünse de bir sorun olur muydu? Veya yine aynı exploit ile mi (Checkm8) jailbreak yapmak zorunda kalırdık?

Eskiden iFaith ile SHSH kayıtlarıyla imzalı IPSW yaratıp sürüm düşürmek mümkündü (Hatta başkasının SHSH kayıtları da kullanılabiliyordu hatırladığım kadarıyla). Yine böyle bir şey mümkün olabilir yayınlanan exploit ile.
Benim merak ettiğim şey şu; mesela biz iOS 7.1.2'ye tethered downgrade yapıp Pangu ile untethered jailbreak yapabilir miyiz, mümkünse de bir sorun olur muydu? Veya yine aynı exploit ile mi (Checkm8) jailbreak yapmak zorunda kalırdık?

bir sürü sorular var. benim de istediğim en son çıkan untethered jb yapabileceğim bir sürüme düşmek. yakın zamanda bilgilendirme yapılırsa çok güzel olur.

Durum
Konu cevaplara kapatılmıştır...
Geri