İPhone X mi XR mı almalıyım .

mehmed.ylcn

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Merhaba arkadaşlar konunun tam olarak burasımı bilmiyorum ama başlıkta belirttim. İphone 6s kullanıyorum ve cihazımı değiştirecem o yüzden iki model arasında kaldım İPhone X mi XR Mi ikinci el alacağım bu arada hangisini tavsiye edersiniz ??

Benim için önemli olan özellikler şunlar
Portre modu her yerde kullanmak
Oyun genellikle pugb
Hızlı olması
Sesi
Sağlam olması çizikleri karşı falan
Pili

iPhone X 5200 e buldum temiz

İPhone XR 5300 e buldum temiz

Fotoğrafa önem veriyorsan OLED ekrandan daha fazla verim alabilirsin ayrıca dark mode ile beraber OLED ekran pilden de tasarruf etmeni sağlayacaktır.

Hıza gelecek olursak A11 in de A12 den çok geri kalır yanı yok farkı hissedeceğini bile sanmıyorum.

Yerinde olsam X alırdım.

Fotoğrafa önem veriyorsan OLED ekrandan daha fazla verim alabilirsin ayrıca dark mode ile beraber OLED ekran pilden de tasarruf etmeni sağlayacaktır.

Hıza gelecek olursak A11 in de A12 den çok geri kalır yanı yok farkı hissedeceğini bile sanmıyorum.

Yerinde olsam X alırdım.
Aklımda x var ama xr da kurcalamıyor deil karasız kaldım x daha Premium hissi ama internette kasasının zamanla çizildiğini falan yazmışlar

Aklımda x var ama xr da kurcalamıyor deil karasız kaldım x daha Premium hissi ama internette kasasının zamanla çizildiğini falan yazmışlar

Ona çok takılma hocam o kılıfsız kullanılan her telefon için geçerli dediğin gibi X in premium hissi de OLED ekranından geliyor zaten

Ona çok takılma hocam o kılıfsız kullanılan her telefon için geçerli dediğin gibi X in premium hissi de OLED ekranından geliyor zaten
Peki hocam x şuan üretimden kaldırıldı diye biliyorum nedeni ne acaba kronik sorunları falan mı var

iPhone un satış politikasından başka bişey değil hocam takma kafana

Banada öyle geldi ama ne bileyim kararsız kaldım çoğu yerde pil performansı xr daha iyi deniyor malum günümüz face time daha hızlı imiş xr da gerçi duydugum kadarıyla ios13 te doping verilecekte face timeye

Şimdi tavsiye x mi diyorsun hocam alsam uzun yıllar kullanacam götürürmü

Banada öyle geldi ama ne bileyim kararsız kaldım çoğu yerde pil performansı xr daha iyi deniyor malum günümüz face time daha hızlı imiş xr da gerçi duydugum kadarıyla ios13 te doping verilecekte face timeye

Şimdi tavsiye x mi diyorsun hocam alsam uzun yıllar kullanacam götürürmü

Götürür hocam niye götürmesin lakin ikinci el alıyorsun durumlarını hiç bir şekilde tam olarak kestiremezsin belki xr de avantajlı olabilir sonuçta x den daha az kullanılmış oluyor mantıken.

Götürür hocam niye götürmesin lakin ikinci el alıyorsun durumlarını hiç bir şekilde tam olarak kestiremezsin belki xr de avantajlı olabilir sonuçta x den daha az kullanılmış oluyor mantıken.
Haklısın ama ikisinde ikinc el olacak o zaman tercih x olsun

X daha arkasi cift kamera xr de tek kamera bunada dikkat et

XR çok fazla tutulmadığı için devamlı kampanya yapıyorlar diğer modeller de kampanya yok bir de o tarafını düşün

Ben olsam X alırdım

1. Hali hazırda x kullanıcısıyım bence x kat kat daha iyi bir telefon. Çünkü ekranı xr ile kıyaslanamayacak kadar iyi. 1 milyon kontrasta sahip bir ekran da ki renklerin gerçekciliğini, ekranı 1400 kontrasta sahip bir ekranın renkleriyle kıyaslanamaz.
2. İphone 6s den bu yana kullanılar 3d touch özelliği son model bir telefonda yok emin olun kullananlar bilir 3d touch bazen olmazsa olmaz olabiliyor.
3. İphone x de çift kamera olduğundan portremodu doğaldır ama xr de yazılım ile portre çeker çünkü portre için 2 kamera lazım.(iphone 7 plusta başlayan bir özellik xrda yazılım desteği var)
4. Xr da 2.5 ghz ilemci x de ise 2.1 ghz işlemci var bunlar arasında da dağlar kadar fark göremezsin.
5. Eklemeyi unutmuşum ama hdr ekranda sadece x de var xr da yok. Hdr olmazsa olmazdır çünkü bu kadar paralar harcanıyor hdr ekranıda olu versin.

Seçim senin ben sadece aklına gelmediyse diye önemli olan farkları söyledim ki bu dörtlüde işlemci hariç 4/5 ünde x baya önde.
F35CEDB5-919B-459A-818D-B8B660FEE272.png

Son düzenleme:
Geri