Önemli Bilgilendirme Shsh Kaydınız Varsa Mutlaka Bunu Yapın. (ios 11.0 - 11.1.2)

@chatintok 10.x ler için vortexnonce var ama 11 deki kadar sağlam çalışmıyor. Yine de yapmanızda sorun yok tabii kötü bir durum olursa aşağıdaki durumlar içerisinde ilerlemek zorunda olacaksınız:
-cihazınız A7 işlemciliyse 10.x e FutureRestore yapabilirsiniz
-cihazınız A8 ve üstü işlemciliyse kötü bir durumda ios11 e güncellemek durumunda kalırsınız ama yine de 11.0-11.1.x olarak yükseltme yapabilirsiniz.
 
ios 11.3 sürüm çıkması ile apple shsh2 kaydı ile geri yüklemeyi engellemiş sanırım. Ben 11.1.2 sürümüme bu sefer restore edemedim.
 
ios 11.3 sürüm çıkması ile apple shsh2 kaydı ile geri yüklemeyi engellemiş sanırım. Ben 11.1.2 sürümüme bu sefer restore edemedim.
İmzalar açık olduğu için bazı değişiklikler yaparak Future Restore hala mümkün. İmzalar kapanınca bitecek
 
Selam Arkadaşlar ,
Eğer sürümünüz ios 11.0 ve 11.1.2 arasındaysa ve shsh kayıtlarınız da varsa aşağıda belirteceğim işlemleri muhakkak telefonunuza uygulayın.
Bu sayede elmada kalsanız bile futurerestore ile cihazınızı restore edebileceksiniz.

Gerekli olanlar :
1- Cydia Impactor son sürümü
İndirmek için -->
2- NonceSetter ipa
İndirmek için -->
3- Plist Editör (intenet üzerinden istediğiniz birini indirebilirsiniz.
4- Bulunduğunuz sürüm için olan Shsh kaydınız.

İşlemler :
  1. Cydia Impactor ile NonceSet ipa sını telefonunuza yükleyip açın. Açtığınızda üst kısımdaki "Root Status" "YES" yazana kadar bekleyin.
  2. Shsh dosyanızı bir plist editör ile açın. Ben "Plist Editor Pro" isimli programı kullandım.
  3. Açtığınız shsh dosyanızda ctrl+f komutu ile arama kutucuğunu açıp "generator" kelimesini aratın.
  4. Bu bölümde "string" yazan kısımdaki kodu not alın.
  5. Not aldığınız kodu cihazınıza yüklediğiniz NonceSet uygulamasında "SET/CHANGE NONCE" yazan bölüme girin ve klavyedeki "Geç" tuşuna dokunun. Aşağıdaki şekilde bir bildirim gelecektir. Telefondaki uygulamayı kapatabilirsiniz.
Bu işlemlerden sonra cihazınıza ayarladığınız nonce değeri cihazı kapatıp açıp tekrar electra ile jailbreak yapsanız dahi değişmeyecektir.
Böylece futurerestore kullanmanız gereken bir durum olursa ve cihazı açamasanız dahi daha öncesinde nonce ayarlamış olduğunuz için kolaylıkla işlem yapabileceksiniz.

bunu jailbreak öncesi mi yoksa sonrasında mı yapmamız gerekli ?
 
Geri
Üst