Kextleri bulmak sorun degil aslında 4 4luk calismasada çalışabileceği en iyi duruma getirmek mesele biraz kafa yormak gerekiyor ben 2011 uefi desteklemeyen pcye kurdum en az 10 kere kurulum yaptım daha iyi bir hale getirebilmek icin Suan geldiğim nokta Windows’tan daha iyi performans alıyorum ve gayet stabil calisiyorBen asus x550lb ye kurdum macOS Sierra yı güzel çalışıyor yalnız kextleri bulmak biraz zor oluyor her sürücüyle uyumlu olmadığı için ama görünüm filan on numara şahane. @Aytaç Güç 'ün dediği virtual box'u önermem acayip kıl ediyor insanı habire kasıyor hiç bişey anlamıyorsun
Valla benim laptopa wi-fi ve ses kextlerini bulamadım hala kaç kere kurulm yaptım sayamadımKextleri bulmak sorun degil aslında 4 4luk calismasada çalışabileceği en iyi duruma getirmek mesele biraz kafa yormak gerekiyor ben 2011 uefi desteklemeyen pcye kurdum en az 10 kere kurulum yaptım daha iyi bir hale getirebilmek icin Suan geldiğim nokta Windows’tan daha iyi performans alıyorum ve gayet stabil calisiyor![]()
Armut piş ağzıma düş olmaz her iş emek ister korkulacak birşeyde Yok açıkcasıYazılanlardan anladığım kadarıyla baya bi zahmetli ve sıkıntılı bi süreç gözüm korktu en iyisi hiç bulaşmamak yol gösteren tavsiyede bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.
Ses olayi çözülebilir ama WiFi icin birşey diyemem. Çoğu laptopların WiFi sorunu var çözüm, yeni alınacak uyumlu WiFi malesefValla benim laptopa wi-fi ve ses kextlerini bulamadım hala kaç kere kurulm yaptım sayamadım3-4 kere bios pilini sökmek zorunda kaldım şuan açılıyor ama wifi ses yok bi ara bi el atsan şu kextlere reis
![]()
Yazılanlardan anladığım kadarıyla baya bi zahmetli ve sıkıntılı bi süreç gözüm korktu en iyisi hiç bulaşmamak yol gösteren tavsiyede bulunan arkadaşlara teşekkür ederim.
Hayır, bilgiler gitmeyecek. Dual Boot ile MacOS kurabilir. Yani aynı sabit diske ayrı bir Apple HFS bölüntüsü oluşturabilir. Bkz.Ben masaüstü bilgisayara kurmuştum önceden. Ona Windows’tan ayrı bir HDD almıştım 80 GB. Çünkü Macintosh’un ayrı bir dosya sistemi var. Windows gibi değil. Laptopta da böyle bir imkan biraz zor. O yüzden bütün verilerin, bilgilerin gidecek. Onu da düşün derim.
@KemalALKIN hocama teşekkürler desteği ve yardımı neticesinde kullanmış olduğum windows bilgisayarıma mac sistemini kurduk.sorunsuz ve stabil çalışıyor.
Evet kesinlikle şanslıyım :)Şanslısın, Desteğin kralını aldın![]()
Hocam çok teşekkür ederim sağolun:)süper. güle güle kullan @KemalALKIN teşekkürler.
kealOS harici destek vermiyorum :P dermişim. Ethernet kartınızın modeli veya markası hakkında bilginiz var mıdır?@KemalALKIN hocam asus x550lb ethernet kartı kextlerini nerden bulabilirim macos sierra kurdum ama ethernet wifi hiç bişey yok
RTL8111 galiba tam bilmiyorum :)
Ekli dosyayı görüntüle 3976
nasıl kuracam bunu :)Linkleri görebilmek için Giriş yap veya üye ol.
İster EFI --> Clover -> kexts --> Other --> konumuna .kext uzantılı dosyayı kopyala istersende Kext utility isimli programa .kext uzantılı dosyayı sürükle bırak işlem bitince sistemi yeniden başlat.nasıl kuracam bunu :)