Neler yeni

Çözüldü Jb kaldıramıyorum

hyperion4664

Aktif Üye
JailbreakTR
Herkese iyi günler.Cihazım 6s+ 11.4 sürümü yüklü electra ile jb yaptım calışmadı şimdi kaldırıp tekrar yapmak istiyorum ama kaldıramıyorum roelectrayı denedim işe yaramadı telefonu kapatmaya calışınca kapanmıyo aynı respring yapar gibi oluyo ne yapmalıyım.

Yaptığın adımları tane tane, ayrıntılı bir şekilde tekrar anlatabilir misin rica etsem. Yazdığını okuduktan sonra kafamda neden? nasıl? diye bir sürü soru oluştu :)

Önce jb kurulumunu yaptım daha sonra kendine geldi telefon youtube cercube için kendi reposunu kurdum kendi reposundan cercubeyi indirdim ama ayarlarda görünmedi formun reposundan indirdim oda ayarlardan görünmedi cydia güncellemesini yaptım daha sonra hata almaya başladım bi kaç kere daha denedim cydia erorcode2 hatası vermeye başladı bu böyle olmaz kaldırıyım tekrar kurayım dedim formdaki adımları (11.4için olanı) izledim impactor ile attım roelctrayı aygıt profilinden doğruladım full restore secenegine tıkladım bekleyip uygulamadan attı kaç kere denediysem aynı sonucu verdi şuan teli kapatmaya calıştıgımda kapat diyorum respring yapıyo sadece hard reset atmayı denedim ondada işe yaramadı
[automerge]1550404348[/automerge]
Yaptığın adımları tane tane, ayrıntılı bir şekilde tekrar anlatabilir misin rica etsem. Yazdığını okuduktan sonra kafamda neden? nasıl? diye bir sürü soru oluştu :)
Hocam konu neden kilitlendi yanlış bişeymi yaptım yanlış yerde bişeymi paylaştım

Son düzenleme:
Olmadı hocam kaldırma sırasında erorcode2 hatası alıyorum
Delectra kullanımında Cydia veya errorcode 2'yle alakalı bir durum yok ki. Kullanmıyorsun onları. Verdiğim konudaki Delectra bölümünde Delectra konusunun linki var. Adımları eksiksiz yaparsan Jailbreak'i kaldırabilirsin.

Shsh kayıtların varsa FutureRestore kullan. En iyi çözüm
Her sorunun çözümü FutureRestore değil maalesef. Jailbreak'i kaldırmak için, Jailbreak kaldırma araçlarını kullanıyoruz. FR, deneyimi olmayan kişiler için her zaman bir risk.

İlk adımda patlıyorum hocam substate kaldırmam gerekiyo cydiadan kaldırma esnasında erorcode2 hatası alıyorum ordan kaldırmadıgım için linkte öenrmiş oldugunuz proğramı kullanamıyorum

Substrate kaldırma hocam çok problem değil. SSH üzerinden Delectra'yı çalıştır yeterli. Electra ve dosyalarını kaldırır. Tweakleri de aynı şekilde. Uygulama olarak çalışan Tweak'ler kalır bir tek. Tekrar Jailbreak yaptığın zaman, Filza'ya girip Uygulamalar bölümünden silersin onları da.

Telefon ve bilgisayarın aynı Wi-Fi ağına bağlı olması gerek. Kullanıcı adı root ve değiştirmediysen varsayılan şifresi alpine dir.

Aynen öyle yapıyorum hocamzaten farkı bi ag girinceünlem cıkıyo proğramın calıştıgını ordan anladım lakin baglan diyince hiç bişey olmuyo

Bağlanabildiğini kontrol etmek açısından, bilgisayara Putty indir, programa girdikten sonra IP girme yerine telefonun modemden aldığı IP'yi girip enter'lar mısın? Bakalım kullanıcı adı girme ekranı gelecek mi.

Cydia üzerinde openSSH kurulu mu?
(Electra'da hazır geliyor diye biliyorum ama yine de kontrol etmekte fayda var)

Sen de hiç çıkış yolu bırakmamışsın be hocam. Bilgisayarın telefonu görmemesi normal değil (özellikle Putty) bir yerde hata yapıyorsun. openSSH de var, eksik yok. Cydia'da son kurdukların kaldırılmıyor mu?

Son düzenleme:
Aynen dediginiz gibi oldu vallaha hocam malesef cydiadan ne bişey kurabiliyorum ne bişey kaldırabiliyorum ama itunnes veya itools telefonu görüyo onu anlamadım bende
[automerge]1550433838[/automerge]
Putty şimdi gördü hocam

Tamam Putty görüyorsa, FileZilla indir bilgisayara. Sonrasında FileZilla'yı açınca CTRL ve S'e bas aynı anda. Açılan yerde sol aşağıda yeni site ekle de. Sağ tarafta FTP yazan yeri SFTP seç. Altına IP adresini gir. En altta olanı "Normal kullanıcı" olarak seç ve kullanıcı adı ve şifre girme ekranı aktif olacak. Yine root ve şifreni gir oraya aynı şekilde ve bağlan de.

Putty bağlandıysa buna da bağlanacaktır. Sağ aşağıda klasörler çıkacak. Hemen onun üstünde adres girme yeri olmalı. "/" sadece slash koy ve enter'la. Klasörler gelecek yine, electra klasörüne gir.

Buraya kadar tamamsa eğer, Delectra konusundan Delectrayı indir. unjailbreak diye bir dosya olmalı. Bu dosyayı, FileZilla'da açık olan electra klasörüne sürükleyerek at. Sonra tekrar Putty'e geç.

cd yaz enter'la
cd electra yaz enter'la
sh unjailbreak.sh yaz ve enter'la
Sonrasında işlemin bitmesini bekle, dosyalar silindikten sonra telefon kendine restart atacaktır.

Senin JB aktif değil... Electra uygulamasını sil , Hardreset at cihaza , Unc0ver ile JB yap

Cihaz 1-2 kere açılıp kapanacak yani normal bu..

JB aktif olduğunda CYDİA açma!
Tekrar buraya bildir...

Bu ipa ile JB Aktif et :

Edit: önce arkadaşın dediğini yap sonra burdakilerini uygula! (Olmazsa)

JailbreakTR

Sağ tarafta herhangi bi dosya cıkmadı hocam
[automerge]1550435671[/automerge]

Ekli dosyalar

• CE16EF3E-D888-4484-A96F-A4451CA2BAD2.jpeg
    CE16EF3E-D888-4484-A96F-A4451CA2BAD2.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 7
CTRL+S yapıp, dediğim adımları uygulaman gerekli. Sen direk üste yazmışsın.

Geri