Jailbreak Dokunmatik Problemi

Rothmans

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Herkese merhabalar, iphone x cihazımı uzun süredir jailbreakli kullanıyordum ancak geçenlerde şarjım bitti tekrardan jb yaptım ve telefon açılıdığında dokunmatik çalışmıyordu sadece güç tuşu ve ses tuşları çalışıyordu daha sonra yazılımdandır diye düşünüp telefonu 14.7.1'e güncelledim yine jb yapınca telefon açılıyor ancak dokunmatik çalışmıyordu jb olduğunu görüyorum şarj yüzdesi tweaki kullanıyordum üstte yüzde gözüküyor. Sizce telefonu sıfırlayıp tekrar denemem mi gerekiyor çözüm nedir ?
[automerge]1630502924[/automerge]
Dokunmatik çalışmayınca kapatıp açıyorum telefonu normal bir şekilde kullanabiliyorum çözemedim bir türlü bu problemi.

Cihaz
iphone x
Sürüm
14.7.1
Herkese merhabalar, iphone x cihazımı uzun süredir jailbreakli kullanıyordum ancak geçenlerde şarjım bitti tekrardan jb yaptım ve telefon açılıdığında dokunmatik çalışmıyordu sadece güç tuşu ve ses tuşları çalışıyordu daha sonra yazılımdandır diye düşünüp telefonu 14.7.1'e güncelledim yine jb yapınca telefon açılıyor ancak dokunmatik çalışmıyordu jb olduğunu görüyorum şarj yüzdesi tweaki kullanıyordum üstte yüzde gözüküyor. Sizce telefonu sıfırlayıp tekrar denemem mi gerekiyor çözüm nedir ?
[automerge]1630502924[/automerge]
Dokunmatik çalışmayınca kapatıp açıyorum telefonu normal bir şekilde kullanabiliyorum çözemedim bir türlü bu problemi.
bence icleaner pro ile tweakları tek tek kapatıp açarak bir dene istersen

bence icleaner pro ile tweakları tek tek kapatıp açarak bir dene istersen
Hocam ekran kilidini açamıyorum problem orda zaten jb yapıyorum telefon açılıyor açıldığı gibi kalıyor dokunmatik işlemiyor telefonda şifre face id de kullanmıyorum. Ekrana müdahale edebilsem problem kalmayacak jbli bir şekilde kullanabilicem.

Bence temiz kurulum yapman daha iyi olur. Güncelleme sıfırlama tam kalıntıları temizlemiyor.

Bence temiz kurulum yapman daha iyi olur. Güncelleme sıfırlama tam kalıntıları temizlemiyor.
Onu nasıl yapıyoruz hocam biraz acemiyim kusura bakma :hmmm:
[automerge]1630563056[/automerge]
Bu arada telefonu sıfırladım tekrardan jb yaptım jb sonunda telefon açılıyor ancak dokunmatik yine çalışmıyor :BangHead:

yedek almayın. sıfırlayın yeni bir iphone olarak kurun. kişileri googleden resimleri manual atın. kullanın.
ikinci secenek. rootfs yapcaksınız. bunun icin load tweak secenegi kapalı jb yapılacak. sonrasında rootfs ile sıfırlanacak. sonra jb yeniden yapılacak icleaner ile temizlenecek. iyi forumlar.

yedek almayın. sıfırlayın yeni bir iphone olarak kurun. kişileri googleden resimleri manual atın. kullanın.
ikinci secenek. rootfs yapcaksınız. bunun icin load tweak secenegi kapalı jb yapılacak. sonrasında rootfs ile sıfırlanacak. sonra jb yeniden yapılacak icleaner ile temizlenecek. iyi forumlar.
Cevabınız için teşekkürler öncelikle, cihaz otomatik olarak kendini yedekliyor her gün yani söylediğiniz ilk seçenek elenmiş oluyor otomatik olarak sanırım :hmmm: İkinci seçenek ile alakalı bir bilgim yok video vs baktım bulamadım youtube'da daha basit bir işlem var mıdır ? Böyle bir sorunu neden yapar uzun süredir kullanıyordum telefon kapandığında tekrar yapıyordum problem olmuyordu :BangHead:

En güncel yazılım dosyasını ipsw.me sitesinden indirip telefonu dfu moda al öyle kur. Yedeği yüklemeden yeni iPhone olarak ayarla. İnternette dfu mod ile yazılım yükleme videolarını izleyebilirsin.

Telefonumda 14.7.1 var yazdığınız site 14.7ye kadar maalesef olmaz sanırım

İPhone X güncel yazılım zaten 14.7.1

Ekli dosyalar

• A1941472-7B2C-4128-854B-674FFFC1996D.jpeg
    A1941472-7B2C-4128-854B-674FFFC1996D.jpeg
    37.7 KB · Görüntüleme: 9
Tamam hocam şimdi gördüm. Dfu modda tekrar bu yazılımı kurduktan sonra yedek çekmeyip jb yapıcam değil mi ? Jb den sonra yedek çeksek problem olur mu peki ?
İPhone X güncel yazılım zaten 14.7.1
Tamam hocam şimdi gördüm. Dfu modda tekrar bu yazılımı kurduktan sonra yedek çekmeyip jb yapıcam değil mi ? Jb den sonra yedek çeksek problem olur mu peki ?

Amaç sıfır kurulum zaten. Yedeksiz jb yaptın dokunmatikte sıkıntı olmazsa yedeğini kur. Eğer yedekten sonra dokunmatik sıkıntı çıkarırsa o yedek sıkıntılı anlarsın. Ona göre tekrar sıfırdan kurar sonra yedeği yüklemezsin.

Amaç sıfır kurulum zaten. Yedeksiz jb yaptın dokunmatikte sıkıntı olmazsa yedeğini kur. Eğer yedekten sonra dokunmatik sıkıntı çıkarırsa o yedek sıkıntılı anlarsın. Ona göre tekrar sıfırdan kurar sonra yedeği yüklemezsin.
Tamamdır hocam çok teşekkürler.

jailbreak işlemini 1da yap aynısı bendede oldu 1 yaptın gitti dokunmatik 1 da yap düzeliyor

Geri