Neler yeni

Google, Huawei’nin Android lisansını iptal etti.

  • Konu Sahibi Konu Sahibi osY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

osY

Aktif Üye
JailbreakTR
Huawei P30 aldıktan 2 hafta sonra bunun olması.... Ne denir ki:clap:

Google, Huawei'nin yeni telefonlarında Android yazılımının güncellenmeyeceğini duyurdu.
ABD Başkanı Donald Trump’ın Huawei'yle ABD’li şirketlerin iş yapmasını engellemesinin ardından Google, Huawei telefonlara Android desteğini iptal etti. Buna göre, Huawei telefonlarda Android yazılımları güncellenmeyecek ve yeni telefonlarda Android kullanılmayacak.

Trump, Çinle yaşadığı ekonomik krizinin sonuçlarından biri olarak çıkarılan kararda, Çin telekomünikasyon tekeli Huawei ürünlerinin ABD firmaları tarafından kullanılmasını yasaklayan bir kararnameye imza atmıştı. Bunun sonucu olarak Huawei akıllı telefonlar Google uygulamalarına bundan sonra erişemeyecek. Google Play uygulamalarından, e-mail hizmeti Gmail ya da video uygulaması YouTube’a da erişimi olmayacak. Mevcut Huawei telefonlarında ise bu hizmetler olduğu gibi kullanılmaya devam edecek.

Huawei, açıklamalarında böyle bir duruma hazırlıklı olduklarını, Android sisteminin kullanmasının engellenmesi halinde kendi yazılımını devreye sokmak için çalıştıklarını açıklamıştı. Çin’de kullanılan bazı modellerin bu yazılıma ait teknolojileri kullandığı belirtiliyor.

Haber:
 
Huawei akın akın geliyor :) Android 5 para etmez zaten. Eğer etseydi telefonlar bu kadar yüksek donanıma ihtiyaç duymazdı. Bak apple'ın 2 gb ramle yapabildiğini androidler 4-6 gb ramle anca yapıyor :) Bakarsın huawei iyi bir yazılım yapar ve alır götürür :)
 
Huawei ve amerika arasında ki sorunun ne olduğunu bilmeyen arkadaşlar için şuraya yeterince açıklayıcı gördüğüm bir video bırakayım.

 
Umarım en az iOS kadar akıcı, kolay ve stabil bir sistem yaratırlar. Yıllardan beri Samsungun yapamadığını artık onlar başarmak zorunda. .
 
Fazla sürmez ama çin çok büyük bir pazar ve amerikanın bütün telefonları çinde toparlanıyor. Orada üretiliyor. Çin bu cihazların çinde üretilmesini iptal ederse o zaman amerikanın vay haline :)
 
Fazla sürmez ama çin çok büyük bir pazar ve amerikanın bütün telefonları çinde toparlanıyor. Orada üretiliyor. Çin bu cihazların çinde üretilmesini iptal ederse o zaman amerikanın vay haline :)
Birkaç şirket batar çıkar, toplum açısından çok mühim değil fakat çinde üretilen pay çok büyük ve çinli işçiler, eve ekmek götürenler de buna dahil.
 
Çinden daha ucuza yaptırma şansı yok. Hem teknoloji olarak çok ilerideler hem insan olarak çok fazlalar. Hemde o paralara çalışacak işçi yok. Suriyeliler bile çalışmaz yani :)
 
Geri
Üst