Neler yeni

Çözüldü 11.4 unc0ver jailbreak kaldırma

• Konu Sahibi Konu Sahibi Jump
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Konu cevaplara kapatılmıştır...

Jump

Aktif Üye
JailbreakTR
merhaba, 11.4 unc0ver jailbreak kaldırma konusunda yardım edebilir misiniz? bazı tweakler yüklenirken hata verdiği için jailbreaki silip tekrar yükleyeceğim.

Telefonu normal yoldan sıfırlamak, daha önce Jailbreak yapılmış bir cihaz için hiç mantıklı değil. Telefonu sıfırlamak, mantıken iOS'un kendi düzenlediği dosyaları sıfırlamak içindir. Jailbreak dosyalarını değil!
Elmada kalırsın ya da kalmazsın diye kesin konuşmak doğru olmaz. Karar senin. Şu anda tekrar Jailbreak yapman, sıfırlamaktan daha yararlı.

Telefonu normal yoldan sıfırlamak, daha önce Jailbreak yapılmış bir cihaz için hiç mantıklı değil. Telefonu sıfırlamak, mantıken iOS'un kendi düzenlediği dosyaları sıfırlamak içindir. Jailbreak dosyalarını değil!
Elmada kalırsın ya da kalmazsın diye kesin konuşmak doğru olmaz. Karar senin. Şu anda tekrar Jailbreak yapman, sıfırlamaktan daha yararlı.
peki ileride ios 12 ye geçmek istediğimde ne yapacağım? telefon yine sıfırlanmış olmayacak mı?

iOS 12'ye geçmek istediğinde güncelleyerek geçersen, yine hata alma şansın var. iTunes ile veya SHSH kaydın varsa FutureRestore yaparak geçebilirsin.

Electra kaldırma konusunda daha kolay gibiydi. Şuan kaldırma işlemini yaptım ancak Cydia hala yerinde (ama aktif değil). 12 ye itunes ile güncelleyebilir miyim? ipsw 12.1.4 dosyasını indirdim.

Electra kaldırma konusunda daha kolay gibiydi. Şuan kaldırma işlemini yaptım ancak Cydia hala yerinde (ama aktif değil). 12 ye itunes ile güncelleyebilir miyim? ipsw 12.1.4 dosyasını indirdim.

Electra kaldırma konusunda Delectra scripti kullanıldı. Bu konuda ise tekrar Jailbreak yapabilmeniz için Jailbreak'i kendi aracından Restore ettik. Tam olarak kaldırma işlemi değil yani. 12.1.4'e güncellersen Jailbreak yapma şansın kaybolur.

Bu konudan 12.1.1 Beta 3'e geçerek Jailbreak yapabilirsin. Şu anda imzası açık. Konudaki adımları uygularsan, iTunes ile 12.1.1 Beta 3'e geçebilirsin.

beta sürümü jailbreak daha önce kullandım biraz sıkıntılı. ios 11 sürümleri ise en başından beri problemli olduğu için 12.1.4 e geçip orada jailbreaki beklemek istiyorum :)
şu an kaldırma işlemi yapmama rağmen cydia'nın ekrandan gitmemesi itunes ile 12.1.4 e güncelleme yaptığımda elmada kalmam değil mi? :)

Madem 12.1.4'e geçmek istiyorsun, cihazı DFU veya Recovery moduna alıp iTunes'e bağla ve Geri Yükle'ye bas. Bu işlemde Elmada kaldığını daha önce görmedim. Son açık sürüm bu, ayrıyetten bir sıkıntı olsa dahi tekrar DFU veya Recovery moda alıp aynı işlemi yapabilirsin.

Yine de 12.1.1 Beta 3'ü bir düşün. 12.1.4'e Jailbreak çok uzun bir süre gelmeyebilir. Kendin ölçüp tartarsın artık. Kolay gelsin.

Madem 12.1.4'e geçmek istiyorsun, cihazı DFU veya Recovery moduna alıp iTunes'e bağla ve Geri Yükle'ye bas. Bu işlemde Elmada kaldığını daha önce görmedim. Son açık sürüm bu, ayrıyetten bir sıkıntı olsa dahi tekrar DFU veya Recovery moda alıp aynı işlemi yapabilirsin.

Yine de 12.1.1 Beta 3'ü bir düşün. 12.1.4'e Jailbreak çok uzun bir süre gelmeyebilir. Kendin ölçüp tartarsın artık. Kolay gelsin.
yardımlarım için teşekkürler @veyselfurkan. Kolay gelsin.
[automerge]1550996842[/automerge]
@veyselfurkan beta 3 e geçmeye karar verdim ancak geliştirici hesabım yok. forumda arama yaptım bulamadım. nasıl yükleyeceğime dair yardımcı olabilir misin?

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende ios 12.0.1 jb li iphone x var. Şimdi jailbreak kaldırıp ayarlardan telefonu sıfırlamak istiyorum nasıl yaparım acaba ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar bende ios 12.0.1 jb li iphone x var. Şimdi jailbreak kaldırıp ayarlardan telefonu sıfırlamak istiyorum nasıl yaparım acaba ?

ayarlardan sıfırlama yapmayın. önce jailbreak kaldırmanız gerekli.

ayarlardan sıfırlama yapmayın. önce jailbreak kaldırmanız gerekli.

Tamam işte bende nasıl kaldıracağımı soruyorum. Sıfırlama yapmadan önce ne yapmam lazım. Unc0ver dan ayarlara girip restore rootFS açıyorum ama olup olmadığını bilmiyorum cydia hala duruyor

yardımlarım için teşekkürler @veyselfurkan. Kolay gelsin.
[automerge]1550996842[/automerge]
@veyselfurkan beta 3 e geçmeye karar verdim ancak geliştirici hesabım yok. forumda arama yaptım bulamadım. nasıl yükleyeceğime dair yardımcı olabilir misin?
Konu önceki mesajlarımda SON ÇIKIŞ adlı konuda tüm adımları anlattım. Geliştirici hesabıyla alakası yok bu durumun. IPSW'ni indirip Restore edeceksin. Konuyu incelemeni tavsiye ederim.

Tamam işte bende nasıl kaldıracağımı soruyorum. Sıfırlama yapmadan önce ne yapmam lazım. Unc0ver dan ayarlara girip restore rootFS açıyorum ama olup olmadığını bilmiyorum cydia hala duruyor

Restore RootFS mevcut Jailbreak'i kaldırıp, yeniden Jailbreak yapmanı sağlar. Cydia'nın kalması sorun değil.

Madem konuya cevap yazıyorsunuz, konuda yazılanları da okuyunuz lütfen!
Körü körüne yazıp yanıt beklemeyin.
Bkz. Çözüldü - 11.4 unc0ver jailbreak kaldırma (Bu mesajda belirttim neden ayarlardan sıfırlama yapılmaması gerektiğini)

bende de cydia hala duruyor ancak aktif değil. 12.1.1 beta 3e geçmeyi düşünüyorum. @veyselfurkan cihaz üzerinden sıfırlama yapıldığında elmada kalınabileceğini bu yüzden itunes ile dfu modla sıfırlama yapılabileceğini üstteki mesajlarda yazdı. şu an sizin sürümünüze imzalar kapalı. siz de beta sürüme geçebilirsiniz.

Arkadaşlar ben hiç birşey anlamadım. Şimdi ben jailbreak kaldırıp cydia yı silip cihaz üzerinden aynı sürüme sıfırlayamıyormuyum. Arkadaş ben anlattım diyor ama orda sadece jb iptali var yani cydia silme veya sıfırlama ile ilgili bir bölüm yok.

@Jump başarılı bir şekilde 12.1.1 Beta 3 sürümüne geçtiğini bana bildirdi. Konuda gerekli tüm bilgiler mevcut. Başka sorularınız varsa yeni konu açınız.

Durum
Konu cevaplara kapatılmıştır...
Geri