Neler yeni

Çözüldü 11.4.1 elmada kaldım :/

mogretici

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Betternet tweaki yükledim respring döngüsüne düştü telefon sonra telefonu resetleyip tweaki kaldırdım. Tekrar respringde kaldı. Telefonu resetleyince bu kez de elmada kaldı. 11.4.1 ve 12.0 shsh kayıtlarım var. Kurtarma şansımız var mı?

Vardır hacım downgrade shsh kayegorisi altından uygun başlığı bularak işlemleri yapabilirsiniz.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

11 değil hocam 12 ye restore edeceksiniz 11 defteri sizin için kapandı. Yanlışım varsa düzeltin.

Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fark etmez konuda bahsedilen sürüm veya günceli olabilir. Düzgün bir şekilde yaparsan başarılı bir şekilde 12 ye geçebilirsin.

o konuda böyle bir kısım var
Daha sonra :
ABC'yi (cihazınıza ait anahtar) kopyalayın ve iPhone'unuza yollayın. (e-mail veya başka bir yol kullanarak)
Telefonunuzu unc0ver kullanarak jailbreak yapın.
Jailbreak yaptıktan sonra unc0ver'ı tekrar açın.
bunları nasıl yapacağım?

Dostum bu nonce ayarlama işlemi zaten eğer shsh içerisindeki generator satırı altındaki kodunla nonce ni ayarladıysan oraya kadar tamam demektir zaten.

Bunları yapacağım yani?
Klasöre atmamız gereken bir kaç dosya olacak. Bunlar : futurerestore.exe, 12.1.1 için .shsh2 blobunuz, 12.1.1 IPSW dosyası. (Telefonunuza uygun 12.1.1 ipsw yazılım dosyasını, ipsw.me adresinden bulabilirsiniz.FutureRestore için ise link şurada : FutureRestore GitHub Bağlantısı )
Bilgisayarınızda komut istemcisini başlatın. (Sol altta bulunan Windows simgesine tıklayıp arama kısmına cmd yazarsanız çıkacaktır.)
futurerestore.exe dosyasını komut istemcisinin içine sürükleyip, bırakın.
Komut istemcisinde space tuşuna basın ve daha sonra -t yazarak bir kere daha space tuşuna basın.
.shsh2 blob dosyanızı komut istemcisine sürükleyip bırakarak space tuşuna basın.
Komut istemcisine --latest-sep --latest-baseband (bu kısmı elle yazın) yazın ve space tuşuna basın.
Komut istemcisine telefonunuz için indirmiş olduğunuz 12.1.1 ipsw dosyasını sürükleyip bırakın.
Komut istemcisinde, klavyenizden enter tuşuna basıp işlemi onaylamadan önce görünmesi gereken yazı : C:\Kullanıcılar\Kullanıcı Adı\Masaüstü\Restore\futurerestore.exe -t C:\Kullanıcılar\Kullanıcı Adı\Masaüstü\Restore\iPhone8,2_n66map_12.1.1-16C50.shsh2 --latest-sep --latest-baseband C:\Kullanıcılar\Kullanıcı Adı\Masaüstü\Restore\iPhone_5.5_12.1.1_16C50_Restore.ipsw şeklinde olmalıdır.
NOT : Son adımda istemcide görünmesi gereken yazı şeklinde verdiğim şey, olması gerekenin taslak olarak verilmiş halidir.Mesela sürücünüz C yerine D ise orada D yazacaktır.Kullanıcı Adı yazdığım yerde bilgisayarınızın kullanıcı ismi olacaktır.Buna takılmanıza gerek yok.

Son olarak Enter tuşuna basıyorsunuz ve restore işleminin tamamlanmasını bekliyorsunuz.Böylece SHSH2 bloblarınızı kulanarak 12.1.1'e imzalar kapanmış olduğu halde geçiş yapabilmiş olacaksınız.Elimden geldiğince detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım.Reddit jailbreak forumunda da zaten anlattığım şeyler İngilizce olarak paylaşılmış halde bulunuyor.Ben de oradan yardım alarak ve kendim de açıklamalar ekleyerek anlatmaya çalıştım.Anlatımda takıldığınız yerler olursa konu altına yazabilirsiniz.

Herkese iyi forumlar. :okay:

Bunları yapacağım yani?
Klasöre atmamız gereken bir kaç dosya olacak. Bunlar : futurerestore.exe, 12.1.1 için .shsh2 blobunuz, 12.1.1 IPSW dosyası. (Telefonunuza uygun 12.1.1 ipsw yazılım dosyasını, ipsw.me adresinden bulabilirsiniz.FutureRestore için ise link şurada : FutureRestore GitHub Bağlantısı )
Bilgisayarınızda komut istemcisini başlatın. (Sol altta bulunan Windows simgesine tıklayıp arama kısmına cmd yazarsanız çıkacaktır.)
futurerestore.exe dosyasını komut istemcisinin içine sürükleyip, bırakın.
Komut istemcisinde space tuşuna basın ve daha sonra -t yazarak bir kere daha space tuşuna basın.
.shsh2 blob dosyanızı komut istemcisine sürükleyip bırakarak space tuşuna basın.
Komut istemcisine --latest-sep --latest-baseband (bu kısmı elle yazın) yazın ve space tuşuna basın.
Komut istemcisine telefonunuz için indirmiş olduğunuz 12.1.1 ipsw dosyasını sürükleyip bırakın.
Komut istemcisinde, klavyenizden enter tuşuna basıp işlemi onaylamadan önce görünmesi gereken yazı : C:\Kullanıcılar\Kullanıcı Adı\Masaüstü\Restore\futurerestore.exe -t C:\Kullanıcılar\Kullanıcı Adı\Masaüstü\Restore\iPhone8,2_n66map_12.1.1-16C50.shsh2 --latest-sep --latest-baseband C:\Kullanıcılar\Kullanıcı Adı\Masaüstü\Restore\iPhone_5.5_12.1.1_16C50_Restore.ipsw şeklinde olmalıdır.
NOT : Son adımda istemcide görünmesi gereken yazı şeklinde verdiğim şey, olması gerekenin taslak olarak verilmiş halidir.Mesela sürücünüz C yerine D ise orada D yazacaktır.Kullanıcı Adı yazdığım yerde bilgisayarınızın kullanıcı ismi olacaktır.Buna takılmanıza gerek yok.

Son olarak Enter tuşuna basıyorsunuz ve restore işleminin tamamlanmasını bekliyorsunuz.Böylece SHSH2 bloblarınızı kulanarak 12.1.1'e imzalar kapanmış olduğu halde geçiş yapabilmiş olacaksınız.Elimden geldiğince detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım.Reddit jailbreak forumunda da zaten anlattığım şeyler İngilizce olarak paylaşılmış halde bulunuyor.Ben de oradan yardım alarak ve kendim de açıklamalar ekleyerek anlatmaya çalıştım.Anlatımda takıldığınız yerler olursa konu altına yazabilirsiniz.

Herkese iyi forumlar. :okay:

e yani nonce ayarlama işlemini zamanında düzgünce yaptıysan ordan devam edebilirsin demektir. ipsw yi de doğru seç tabi herhangi bir kazaya sebebiyet verme dönüm noktasındasın aklında bulunsun. yapmayacaksan bekle yapma başarılı olmuş birilerinden uzak destek falan da alabilirsin belki

anladım ios12 de shsh kaydı olan sürümlere geçebilirim sadece. İnmesini bekliyorum inince halledicem inşallah
[automerge]1553524510[/automerge]
fakat şöyle bir durum var set nonce da ben 12.0 ı değil 11.4.1 in shsh kaydını kullanmıştım. elimde 12.0 blobları da var ama.
[automerge]1553529963[/automerge]
10564
şöyle bir hata aldım

Son düzenleme:
bu hatayı geçebilmek için telefona güncel yazılım olan 12.1.4 ü yükleyip telefonu açıp sonra istenilenleri yaptım fakat şimdi de şöyle bir hatayla karşı karşıyayım
yardınmcı olabilecek kimse yok mu?
10566

Kardeş ios 12.0 shsh kaydın varsa onunla yapmalıydın sen şimdi tam olarak ne yaptın yaz bi anlamadım yukarıdaki mesajlarında

12.0 shsh kaydının içerisindeki noapnonce klasöründeki shsh uzantılı dosyayı 3utools ile çalıştırdım
öncesinde telefona 12.1.4 yükledim

Neyse kardeş hiç yapmaman gereken şeyi yapmışşın şu andan itibaren istesende sürüm düşüremezsin. Hiç son sürüm yüklenir mi allah aşkına bu futurerestore niye var:)
Artık futurerestore kullanamazsın nonce gitti nonce ayarlamak için 12.1.4 te exploit yok bekleyeceksin artık

Geri