Klasöre atmamız gereken bir kaç dosya olacak. Bunlar : futurerestore.exe, 12.1.1 için .shsh2 blobunuz, 12.1.1 IPSW dosyası. (Telefonunuza uygun 12.1.1 ipsw yazılım dosyasını, ipsw.me adresinden bulabilirsiniz.FutureRestore için ise link şurada : FutureRestore GitHub Bağlantısı )
Bilgisayarınızda komut istemcisini başlatın. (Sol altta bulunan Windows simgesine tıklayıp arama kısmına cmd yazarsanız çıkacaktır.)
futurerestore.exe dosyasını komut istemcisinin içine sürükleyip, bırakın.
Komut istemcisinde space tuşuna basın ve daha sonra -t yazarak bir kere daha space tuşuna basın.
.shsh2 blob dosyanızı komut istemcisine sürükleyip bırakarak space tuşuna basın.
Komut istemcisine --latest-sep --latest-baseband (bu kısmı elle yazın) yazın ve space tuşuna basın.
Komut istemcisine telefonunuz için indirmiş olduğunuz 12.1.1 ipsw dosyasını sürükleyip bırakın.
Komut istemcisinde, klavyenizden enter tuşuna basıp işlemi onaylamadan önce görünmesi gereken yazı : C:\Kullanıcılar\Kullanıcı Adı\Masaüstü\Restore\futurerestore.exe -t C:\Kullanıcılar\Kullanıcı Adı\Masaüstü\Restore\iPhone8,2_n66map_12.1.1-16C50.shsh2 --latest-sep --latest-baseband C:\Kullanıcılar\Kullanıcı Adı\Masaüstü\Restore\iPhone_5.5_12.1.1_16C50_Restore.ipsw şeklinde olmalıdır.
NOT : Son adımda istemcide görünmesi gereken yazı şeklinde verdiğim şey, olması gerekenin taslak olarak verilmiş halidir.Mesela sürücünüz C yerine D ise orada D yazacaktır.Kullanıcı Adı yazdığım yerde bilgisayarınızın kullanıcı ismi olacaktır.Buna takılmanıza gerek yok.
Son olarak Enter tuşuna basıyorsunuz ve restore işleminin tamamlanmasını bekliyorsunuz.Böylece SHSH2 bloblarınızı kulanarak 12.1.1'e imzalar kapanmış olduğu halde geçiş yapabilmiş olacaksınız.Elimden geldiğince detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştım.Reddit jailbreak forumunda da zaten anlattığım şeyler İngilizce olarak paylaşılmış halde bulunuyor.Ben de oradan yardım alarak ve kendim de açıklamalar ekleyerek anlatmaya çalıştım.Anlatımda takıldığınız yerler olursa konu altına yazabilirsiniz.
Herkese iyi forumlar.