Neler yeni

Soru - Cevap [GENEL]

AirLife

Çalışkan Üye
JailbreakTR
Katılım
22 Ocak 2018
Mesaj
1,889
Tepkime puanı
803
Cihaz
iPhone 6S
Sürüm
12.1.2

Her gün onlarca aynı sorunlardan konular açılıyor. Ortaya da gereksiz konu kirlilikleri çıkıyor. Bende bu konu altında size, genellikle yardım konusunda olan soruların cevabını vermeye çalışacağım.
SORU 1: Telefon yeniden başladı Cydia'ya giremiyorum, nasıl çözerim ?

Cevap: Jailbreakler semi-tethered olduğu için cihaz yeniden başladığında jb deaktif olur. JB aracına girip tekrar jb yapınız.

SORU 2: Cydia hata veriyor, tweakler çalışmıyor, telefon düzgün çalışmıyor ne yapmalıyım ?

Cevap: Böyle sorunlarla karşılaşınca cihaza rootfs yaparak bir nebze ya da genellikle böyle sorunlardan kurtulursunuz. Yine de böyle sorunlarla karşılaşmamak crack repo, tweak kurmayın.

RootFS yapmak için bu konudaki işlemi yapın; Electra JailBreak İle Yaşanan Sileo Sorunu

SORU 3: JailBreak ile telefonum açılmıyor, JailBreak olmadan açılıyor. Sorun nedir ?

Cevap: Böyle bir sorun yaşıyorsanız yüksek ihtimal uyumsuz ya da crack tweak bulunmaktadır cihazınız da. Kaldırıp orijinal repolarından, satın alarak yükleyin.

SORU 4: Şu tweak bu tweak sürümüm ile uyumlu mu ?

Cevap: Bunun için konumuz mevcut; IOS 12.0-12.4 **Uyumlu Tweak Listesi**

SORU 5: Tweakin orijinal reposu hangisi, nereden öğrenebilirim ?

Cevap: Üstteki sorunun bir alternatifi. Bu siteden hem tweakin orijinal reposunu hem de uyumlu olup, çalıştığı sürümlere bakabilirsiniz;

SORU 6: Jailbreak yaptım xxxx uygulamasın girmiyor. Ne yapacağım ?

Cevap: Bazı uygulamalar jailbreaki anlıyor ve güvenlik önlemi için girmiyor, hata veriyor. Geliştiriciler de bu uygulamalar da jb yok gibi gösteren tweaklerle çözüm buldular. Konudaki tweak deneyin; Tweak - Shadow

SORU 7: Chimera mı Unc0ver mı ?

Cevap: Çok açılan konulardan birisi. İkisi de güzel JB araçları. Ama birisi Cydia, birisi Sileo paket yükleyicisini kullanıyor. İkisinin de iyi olduğu konular var. Bu yüzden kişiye kalmış karar. 12.4 imzaları açıkken isteyenler ikisini de deneyebilir.

SORU 8: Nasıl telefonu restore ederim ?

Cevap: İmzası açık sürümü yüklemek için bu konuyu inceleyin; DFU Mode ile Yazılım Yükleme

Eğer imzası kapalı sürümde ve jb kullanıyorsanız bu konuyu inceleyin; Succession - Tam Restore Aracı

SORU 9: iOS 9-10-11'den 12'ye geçilir mi ?

Cevap: Bu da kişiye kalmış bir karar ama her zaman günceli kullanmak iyidir. Destek her zaman güncel sürümlere verilir.

SORU 10: Uyumsuz tweak yükledim telefon JB'li açılmıyor ?

Cevap: Böyle sorunlar da JB aracının ayarlarına girip Unc0ver için "Load Tweaks", Chimera için "Enable Tweaks" bölümlerini kapatıp JB yapın. Uyumsuz olan tweaki kaldırın. Sonra ayarları tekrar kapatıp normal JB yapablirsiniz.

SORU 11: Tweak kurmaya çalıştığımda "Depends" hatası veriyor. Nasıl çözerim ?

Cevap: Bu kuracağınız tweakin ihtiyaç duyduğu yardımcısıdır. Hata veren yani "Depends" yazan kısımdaki tweaki, soru beşteki linkten arattırıp repoyu ekleyip tekrar deneyin.

SORU 12: Uygulamanın sürümünü düşürmek istiyorum. Nasıl yaparım ?

Cevap: Bu konuyu inceleyin; Tweak - AppStore++

SORU 13: jB aracını kurdum "Unsupported" diyor. Sorun nedir ?

Cevap: Destek yok diyor. Yani bulunduğunuz sürümü JB yok. Hangi sürümler de jb var bu konudan bakabilirsiniz; Jailbreak Status

SORU 14: Tweak yüklüyorum ama ayarlara gelmiyor. Ne yapabilirim ?

Cevap: Tweakler çalışması gerekli, ihtiyaç duyduğu tweakler vardır. Onları da yüklemelisiniz. Bunlar "RocketBootStrap, PreferenceLoader, Cephei" Yine de gelmezse soru ikideki işlemi uygulayın.

SORU 15: Impactor hata veriyor. Nasıl çözerim ?

Cevap: iTunes'in son sürümü olduğuna emin olun. Sitesinden en güncel sürümünü kullanın. Sitesi;

SORU 16: Impactor ile IPA yükleyemiyorum hata veriyor. Nasıl yüklerim ?

Cevap: Impactor'da Xcode bölümünden "Revoke Certificates" işlemini yapın.

SORU 17: JB aracı 7 gün sonra hata veriyor. Nedir bu sorun ?

Cevap: Impactor ile yüklediğiniz ipa'lar 7 gün süresi vardır. Ya Impactor ile haftada bir tekrar yükleyeceksiniz ya bu tweak ile çözüm üreteceksiniz;ReProvision - Cydia Ext3nder alternatifi ya da Apple Developer hesabına katılacaksınız. Bununla beraber 1 sene hatasız kullanacaksınız; Apple Developer Hesabı 2019-2020

SORU 18: Sürüm düşürebilir miyim ?

Cevap: Bir diğer çok sorulan sorulardan birisiydi. Apple yeni sürüm çıkardığında önceki sürümün imzasını kapatır. Yani kapandığı önceki veya eski bir sürümüne geçiş yapamazsınız. Ama geliştiriciler kaçak göçek yollarla bazı cihazlar da bazı sürümlere düşürmemiz olanak sağlıyor. Onları incelemek için bu bölüme bakabilirsiniz; Downgrade | SHSH

SORU 19: SHSH nedir, nasıl alırım ?

Cevap: Bunun için konularımız mevcut; SHSH Nedir? SHSH Kaydı Alma

SORU 20: JB yeni kullanıyorum repo, tweak nasıl yükleyeceğim ?

Cevap: Konularımız yine mevcut; Cydia Repo Ekleme Tweak ise bu repoların içindekini kur diyerek yükleyebilirsiniz.

SORU 21: Şarjım çok çabuk bitiyor. Sorun nedir ?

Cevap: JB yapmak ister istemez şarj yer. Oda işlem yapıyor çünkü. Ama fazla şarjınız gidiyorsa kurduğunuz tweaklerde sorun olabilir. Görsellik veren tweakler de çok şarj yer. Ona göre dikkat edebiliriniz.

SORU 22: Nasıl tema aktif edeceğim ?

Cevap: Anemone - SnowBoard - iThemer birisini kullanarak temalarınızı aktif edebilirsiniz. iThemer favorim ve önerimdir.



Şimdilik bunlar aklıma geldi. Başka sorunlar aklıma geldikçe konuya ekleyip, güncelleyeceğim. Bu sorular konu olarak açılırsa bu konuya yönlendirmenizi rica ediyorum yöneticilerden ve üyelerden.

SORU 23: Sorunum bu konuda mevcut değil ne yapayım ?

Cevap: Eğer sorununuz burada yoksa bu konuya yazın; Merak Ettikleriniz & Sormak İstedikleriniz Eğer buradan da cevap alamazsanız buraya konu olarak yazın; Yardım | Soru-Cevap

SORU 24: Xxx tweak, uygulamanın alternatifi yada .... böyle bir tweak, uygulama var mı ?

Cevap: Bu konuya yazın; Bunun için Tweak varmı veya Uygulama varmı ? ---Cydia ve AppStore---

SORU 25: Crackli repolar hangisi ?

Cevap: Bu konudan inceleyebilirsiniz; Yasak Repolar Yüzünden Çalışmayan Cydia ( Kesinlikle bunları kurmanızı önermiyorum. Jailbreak kaybetmeye kadar yolu var )
 
Son düzenleme:

wooozie69

Aktif Üye
JailbreakTR
Katılım
14 May 2019
Mesaj
262
Tepkime puanı
161
Cihaz
iPhone 5S
Sürüm
10.2
Güzel bir konu olmuş, elinize sağlık. Yalnız Impactor'da sadece sertifika hatası alan olmuyor, SSL hatası alanlar da az değil. Onun çözümüyle de ilgili küçük bir ekleme yaparsanız iyi olabilir.
 

sam123

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Katılım
29 Tem 2019
Mesaj
39
Tepkime puanı
9
Cihaz
iPhone 6
Sürüm
12.0
yasak repolara destek verilmeyeceğini de ekleyebilirsin
 

Blackcodetech

Yetkili
Moderatör
Katılım
16 Ocak 2018
Mesaj
1,269
Tepkime puanı
751
Cihaz
iPhone 7 Plus
Sürüm
12.1.2
Umarım işe yarar ve okuyup tekrar tekrar konu açmazlar
 

AirLife

Çalışkan Üye
JailbreakTR
Katılım
22 Ocak 2018
Mesaj
1,889
Tepkime puanı
803
Cihaz
iPhone 6S
Sürüm
12.1.2
Güzel bir konu olmuş, elinize sağlık. Yalnız Impactor'da sadece sertifika hatası alan olmuyor, SSL hatası alanlar da az değil. Onun çözümüyle de ilgili küçük bir ekleme yaparsanız iyi olabilir.
Güncel sürümü, iTunes'in güncelliği ve Apple sunucularında sorun olmadığı sürece ben hata görmedim hocam impactor'da. O yüzden gerek duymadım.
 

FatihPR7

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Katılım
31 Ağu 2019
Mesaj
19
Tepkime puanı
3
Cihaz
iPhone 8 Plus
Sürüm
12.4
Teşekkürler
 
Üst Alt