Neler yeni

Sende Ultra Pil Tasarrufu Sağla!

CanerK

Çalışkan Üye
JailbreakTR
Katılım
12 Tem 2019
Mesaj
776
Cihaz
iPhone 5S
Bence sistemi, uygulamaları ve tweakleri sürekli güncel tutmakta hem performans, hem kalite hem de pil performansı için önemli bir aktör.
 

melihenes34

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Katılım
26 Şub 2019
Mesaj
1
Cihaz
iPhone 7
CPUTool Tweak de fena deyil ;)
Türkce dil de var,Parali tweak

Stock da Iphone düsük moda alinca (A12)1.700MHz düsüyor Cpu hizi bu tweak ile 700mhz düsürdüm ,cihaz yavasladi baya ama surfen icin film izlemek icin güzel ve ,detail test yapmadim ama sanki pil hic bitmiyormus gibi geliyo 🤣👌🏽

Belki Terminal dan ile de ayarlana bilir CPU hizi düsürme ,ozaman gerek kalmaz bu tweak satin almaya ;)
Pilde ne kadar fark etti acaba artık kaç saat daha uzun gidiyor ?
 

ademaka

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Katılım
10 Tem 2018
Mesaj
26
Cihaz
iPhone X
Öncelikle herkese merhaba.Yıllarca Jailbreak kullanmış biri olarak her zaman iphone'da nasıl pil tasarrufu yaparım diye düşünüp durdum ve bazı deneyimlerimi paylaşmaya karar verdim.Umarım faydalı olur.
(Bu söylediklerim Jailbreak'li olup pil tasarrufu sağlayamayanlara ve bazı jailbreaksiz olan arkadaşlara)

Wİ-Fİ&BLUETOOTH
Öncelikle iphone saf haliyle Kontrol Merkezinde Wifi ve Bluetooth'u kapatsak bile Ayarlar kısmında yine Aktif olarak gözükecektir.Bunu radikal olarak çözmek için ; 'Poomsmart repo' adresinden CC On&Off tweak'ini yükledikten sonra kontrol merkezinden kapattığınız zaman bile wifi ve bluetooth kapalı kalacaktır ve gün boyunca wifi&bluetooth aramasına gerek duymayacaktır.
HÜCRESEL
Gelelim Hücresel Kısmına.Eğerki operatörlerde kullandığınız Wifi ile arama aktif ise ,hücresel bu konumda saatlerce belki gün boyunca kullanmayıp arkaplanda kalacaktır.4g'nin çok pil tüketmemesi için 3g kısmına düşürmeniz yeterlidir.Ayrıca Hücresel'in altında bulun Wifi yardımını da deaktif etmeniz pilinizi korumaya yardımcı olur.
BİLDİRİMLER
Bildirimler kısmında ise durum şöyle;Her bildirimin telefonunuza gelmesini istemeyebilirsiniz.Bunun için kullandığınız ama bildirimin gelmesini istemediğiniz bildirim stilinden kapatın.Hem Bildirim kalabalığı olmamış olur hem arkaplanda push notifications daemon(arkaplan sistem planlaması)'ları en aza indirgemiş oluruz.
SES VE DOKUNUŞ
Ses ve dokunuş kısmında ise kullanmadığınız (Airdrop zil sesi,anımsatıcı uyarılır sesi vb.) gibi şeyler varsa kapatmaya çalışalım.Belki mah bazında pil konusunda iphone yorulmamış olur.
AİRDROP
Genel kısmında Airdrop özeliğini kullanılmıyorsa Alma kapalı işareti seçmeniz yeterli olacaktır.
AİRPLAY VE HANDOFF
Yine Genel kısmında Airplay ve Handoff özelliği aktif ise ve kullanılmıyorsa deaktif edilebilir.Handoff özelliği mac ile eş zamanlı olarak daha iyi efektif çalışmakta.
ARKAPLANDA UYGULAMA YENİLE
Arkaplanda uygulama yenile'yi yıllardan beri testi yapıldı yıllardan beri konuşuldu.Benim düşüncem ise sık kullandığınız uygulamaların aktif edilmesi geri kalanı deaktif olduğu zaman ortaya beraberlik durumu söz konusu olur.(Ne yardan ne serden:) )
TARİH VE SAAT
Genel kısmında tarih ve saat bölümünde Otomatik ayarla bölümü kapalı olduğu takdirde saat internetten her zaman arkaplanda güncelleme yapmaz sadece siz saati bildiğiniz zaman ayar yapmış olursunuz.
EKRAN VE PARLAKLIK
Ekran ve Parlaklık kısmında ise karanlık modu telefonun backlight kısmını yormayacağından karanlık modu tercihimdir.(ÖZELLİKLE OLED EKRANLI ARKADAŞLAR).Yine Ekran ve Parlaklık kısmında uyandırmak için kaldır'ı deaktif ettiğiniz zaman yine pil kısmında değişiklikler olabilir.
ERİŞEBİLİRLİK
Erişebilirlik kısmında ekran ve metin puntosuna geldiğimiz zaman en aşağıda bulunan Beyaz noktayı azalt kısmını eğerki gözünüz gün içerisinde ışıktan dolayı yoruluyor ise minimum %35 maximum %55 lere kadar getirmeniz.Ben her zaman bunu ayarlardan girip ayarlayamam diyenlere ise 'opa334 reposundan' White Point Module Tweak'ini indirdiğiniz zaman kontrol merkezine erişim sağladıktan sonra hem pilinizi hemde elinizi yormamış olursunuz.Gelelim yine Erişebilirlik--Ekran ve metin puntosundaki otomatik parlaklığa.Gün içerisinde iphone bu ayarı her zaman arkaplanda kullanır.Bu ayar aktif olunmasında fayda mevcut.Piliniz korumaya yardımcı olacaktır.
DUVAR KAĞIDI
Bi sonraki konu Duvar Kağıdı ile alakalı.Bunu OLED ci arkadaşlar için deneyimledim.Ne kadar Siyah tonda Duvar kağıdı seçersek o kadar pilimi korumaya yardımcı olur.Koyu görünüş duvar kağıdını karartır seçeneğinide aktif olunması gerekmekte.
SİRİ
Siri ve aramayı kullanmıyorsanız tamamen kapatın.Ama kullanıyor iseniz kullandığınız uygulamanın siri özelliğini açmak pilini korumaya yardımcı olabilir.
GİZLİLİK(KONUM SERVİSLERİ)
En önemli konu Gizlilik ayarı.Burada Konum servislerini herkes kullanıyordur.pil tüketimini en aza indirmek için öncelikle her uygulamaya girip 'Uygulamayı kullanırken' işaretlenmesi daha yararlı olacaktır.Böylece sadece uygulamaya girdiğinizde konum servisi çalışacaktır.En aşağıda bulunan Analizler ve iyileştirmeler kısmındaki ne varsa deaktif edin.Apple'a veri göndermeye gerek yok.
--Ayrıca konum servislerinin en aşağısında bulunan 'sistem servisleri kısmında kullanmadığınız (Homekit,Konum tabanlı Apple reklamları,Konum tabanlı öneriler,konum tabanlı uyarılar,hareket ayarlama ve mesafe,apple pay satıcı kimliği,acil aramalar ve sos,konumumu paylaş,pusula ayarlama,saat dilimi ayarlama,iphone analizi,yakınımda populer,yönlendirme ve trafik,haritayı geliştir) ayarları kapatalım.Eğerki sistem servislerini aç kapa size zor geliyor ise 'Bigboss reposunda' bulunan Locationservice (CCSupport) tweakini indirmenizi öneririm.Böylece kontrol merkezinden lokasyonu kapatıp açabilirsiniz.
ITUNES VE APPSTORE
Gelelim Ayarlar--Itunes ve Appstore ayarına.bu kısımda güncellemeleri deaktif yaparsak arkaplanda telefon güncelleme aramaya çalışmayacaktır ve internet datanızda korunmuş olur.Ayrıca Parolalar ve Hesaplar kısmının altında yeni verileri alı tıkladığımızda anında ilet seçeneğini deaktif ettiğimizde hem arkaplanda verileri çekmeye çalışmaz hemde internet datanız korunmuş olur.Aynı şekilde icloud kısmını 'elle',tatil takvimi kısmını 'elle', aşağıda bulunan kısmı da elle yaparsak daha iyi olur.
BAZI PİL TASARRUFU SAĞLAYAN TWEAKLAR VE AYARLAR
ICLEANER PRO HİZMETLER AYARI
Gelelim daemon kısmına;bu kısım arkaplanda bulunan ve kullanılmayan uygulamaların çalışma merkezini yönetmeye yardımcı olur.Gereksizleri kaldırmak için ise; 'Ivano Bilenchi reposundan' Icleaner Pro'yu indirmeniz.Indirdikten sonra uygulamaya girişte + işaretine tıklayarak ve Hizmetler sekmesine gelerek kullanılmayan ve benim gereksiz bulduğum (Airprint Hizmeti,Assistive Touch Hizmeti,Çince Kablosuz Ağlar Hizmeti,Günlük dökümleme ve çökme raporu hizmeti,healthkit hizmeti,homekit hizmeti,passbook hizmeti,spotlight hizmetini) deaktif etmeniz Pil tasarrufu acısından önemli ölcüde yardımcı olacaktır.Uygula deyip çöp ikonuna tıklayıp temizle dediginiz zaman güzel bir seçim olur.
--'Bigboss reposundan' NoLiveClock isimli tweak anaekranda saat animasyonunu ortadan kaldıracaktır.Pilde katkısı olur diye düşünüyorum.
--EN önemli pil tasarrufu tweak'i ise 'Ryan Petrich reposundan' Powercuff isimli tweak'i indirmeniz.Kendisinin açıklaması şu : 'Ios'in derinliklerinde gizlenmiş bazı yeni düşük güç durumları keşfettim.Bunu denemek için repomdan indirin.'.Tweak'i yükledikten sonra Ayarlar--Powercuff kısmına geldigimizde Throttling seçeneğini Moderate kısmına getirin ve hep öyle kalsın.Emin olun oyunlarda dahi ısınmayı en aza indirgiyor ve pili korumaya yardımcı bi tweak.
--OLED'ciler için söylüyorum. 'skitty reposundan' Spectrum adlı tweaki indirdiğiniz takdirde karanlık modunu daha da karanlık moduna cevirebilirsiniz.şu an bende tam siyah ve pilime katkıları büyük.bunun için ayarlar Spectrum kısmına geldiğimizde Profile kısmında 'OLED' seçeneğini işaretlememiz ve respring yapmamız hepsi bu.
Arkadaşlar benim düşüncelerim ve deneyimlerim bu yönde idi.Öz eleştirilere ve düşüncelere her zaman acığım.Belki çok yazdım makale gibi oldu ama inanın fayda sağlayacaktır.Yeni düşüncelere açığım.Yorumlarda buluşabiliriz.Hepiniz seviliyorsunuz :)
Faydali bir paylasim. Cok tesekkurler. Bende 2010 dan beri kailbreak kullaniyorum ama herkes herseyi bilemez ;)
 

009sound

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Katılım
14 May 2021
Mesaj
1
Cihaz
iPhone XR
Foruma yeni kayıt güzel bir forum faydalı şeyler öğrenicem umarım.Bir kaç özelliği uyguladım.
 

FLeX57

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Katılım
5 Ocak 2021
Mesaj
20
Cihaz
iPhone 6S
6s iOS 14.3 checkra1n kullanıyorum. Powercuff iOS 14 ile uyumlu değil diyor. Kullansam sıkıntı olur mu?
 
Son düzenleme:
Tips
Tips
Üst Alt