Neler yeni

Aktivite Mobil Uygulamalar İle İngilizce Öğrenin!!

uzayozer

Aktif Üye
JailbreakTR
Katılım
30 Mar 2018
Mesaj
259
Cihaz
iPhone 11
Çağımızın olmazsa olmazı İngilizce’yi bir kaç teknik, yardımcı uygulamalar ve tabikide en önemlisi büyük bir istek ve arzu ile öğrenmeye ne dersiniz. Bir çok İngilizce kursunda bulundum lakin bu uygulamalar ile aynı şeyleri hatta daha çoğunu öğrendiğimin farkına vardım ve bu ları sizlerle paylaşmak istedim.

Yardımcı
Kaynaklar:

Youtube kanalı üzerinden tamamen ücretsiz olarak 6 seviye şeklinde, her seviyede ortalama 20-30 dersin olduğu ve her dersin ortalama yarım saat olduğu güzel bir youtube kanalını sizlerle paylaşmak isterim. Tamamen sıfırdan başlanılan sayfada iyi yerlere gelebilirsiniz.

Sayfa Linki:

Yardımcı Uygulamalar:

1- Busuu


Uygulama linki: busuu ile yabancı diller öğren, Busuu Limited

Ücretli bir uygulamadır. Forumda mevcut olan ücretsiz premium methodu ile ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.
Konu Linki: Ücretsiz Busuu Premium (Her Sürümde Çalışmaktadır.)

Daha çok gündelik konuşma üzerine eğitim veren uygulama B-2 (Orta Üstü) seviyesine kadar eğitim vermektedir.

Her derste yeni kelimeler ezberleten, yeni bir gramer öğreten bir konu üzerinde sizden yazı yazmanızı isteyip bunu paylaşarak varsa hatanız diğer kullanıcılar tarafından düzeltilebilinen methotlara sahip uygulamanın beğenmediğim çok yönüde mevcut. Örnek vermek gerekirse kelime ezberletirken sadece bir kere gösterip bir kere soruyor akılda kalması için daha fazla tekrar yapılabilinirdir bir diğer konu ise gramer konuları üzerinde fazla durulmuyor telafuz gelişimi için fazla pratik yok ama bunları bir yana bırakırsak sadece bu uygulama ile bile güzel belli bir noktaya gelinebilinir.

2- Memrise:

Uygulama Linkini paylaşmayacağım çünkü buda ücretli bir uygulama ve ücretsiz premium kurulum için direk crackli ipa kurulumu yapmak gerek.Buda forumda mevcut.

Ücretsiz Memrise Pro Abonelik :

Uygulamanın bizlere sunduğu artıları: 9569


Busuu’da yakındığımız ve bu uygulamanın sn sevdiğim özelliği müthiş bir kelime ezberletme methodunun olmasıdır. Kelime ezberi çok önemlidir İngilizce’de bu noktada Memrise’nin bu özelliği devreye giriyor.
9570


9571
9572

Sürekli tekrar üzerine ve farklı methodlar ile günlük belirlediğiniz kelime sayısını (5,15,30) müthiş bir şekilde size ezberletiyor. Bunun yanında yukarıda resimde attığım artılarıda var ama ben sadece kelime ezberi için bu uygulamayı kullanıyorum.

3- ABA English:

İngilizce öğretmek için yapılmış en kapsamlı uygulama diyebilirim. Konular çok uzun bazı yerlerde size not aldıran uygulamanın bize sundukları:
9573

Her derste başta bir video ile başlayan ABA türkçe altyazılı olarak bir video izletiyor size bu bütün videolarda İngilizce’ye dair bir konu anlatılıyor bu videoda geçen diyalogları size yazdırarak yazı, size söyleterek telafuz ve video sınıfı ilede profesyonel hocaların tamamen ingilizce anlattığı (Türkçe Altyazılı) İngilizce konuları kendinizde not alarak çok mükemmel bir şekilde İngilizce öğreten bu müthiş uygulamada maalesef ücretli. Bunun yanında C1 seviyesine kadar eğitim veren uygulamada her seviye bitiminde sınava tabi tutulursunuz ve sınav sonucuna göre resmi sertifika alabilir CV lerinizde kullanabilirsiniz. Ücretsiz kullanmak mümkün ama bunu sunan repo arızalı oldiğu için bizde ulaşamadık en yakın zamanda konusu açılacaktır inşallah ücretsiz bir şekilde kullanmak için.

Not: Bu uygulama ile tanışmamı sağlayan uygulama hakkında bana bütün detaylı bilgileri veren ve crackli versiyonuna ulaşmak için çok çabalayan @nicholaihel hocama çok teşekkür ederim.

4- Voscreen:


Uygulama Linki: Voscreen - İngilizce öğren, Sesli Ekranlar Bilisim ve Egitim A.S

Videolar ile İngilizce kulağımızı geliştiren eğlenceli ücretsiz uygulama.

9574

Sizin belirlediğiniz kelime sayısı kadar yada belirlediğiniz seviye üzerine kısa videolar ile İngilizce kulağınızı ve çeviri yeteneğinizi geliştiren uygulamayı hergün 10-15 dakika kullanarak büyük bir faydasını görebilirsiniz.

5- Beelinguapp:

Uygulama Linki: Beelinguapp: dilleri öğrenmek, Beelinguapp UG (haftungsbeschrankt)

Yine ingilizce kulağızı geliştirmeye yardımcı olan bu uygulamada ücretsiz çoğu roman ücretli olarak satılmakta lakin In-App çalışmaktadır bu uygulamada kolaylıkla ücretsiz satın alım yapabilirsiniz. Bize sundukları tamamen ingilizce olara bize romanı okur. Bir çok ayarı bulunan uygulamada okuma hızını bile seçebiliyorsunuz. Roman bize okunurken takip etmemiz için yazılışı ve hemen altında da türkçe yazılışı verilerek bize cümle yapılarını inceleme yeni kelimeler öğrenme şansını veren uygulamayada günlük 10-15 dakikamızı ayırabiliriz.


9575

6- TED:

İnternet Sitesi:

Mobil uygulamasıda mevcut ama mobil uygulamasında maalesef transcript özelliği henüz eklenmedi. Bu İnternet sitesinde hoşunuza giden konular hakkında bir çok ingilizce video mevcut ve her videonun her dilde transcripti mevcut. İngilizce ve Türkçe transcriptleri yazdırarak cümle yapılarını inceleme şansını yakalıyorsunuz ve yine bilmediğiniz kelimelere çalışabiliyorsunuz mini bir hazırlık yaptıktan sonra videoyu açarak videoya yüksek sesle eşlik edebilirsiniz ve önceden yaptığınız çalışma sayesinde hem videoyu komple anlıyorsunuz hemde telafuzunuz gelişim gösteriyor aynı zamanda.

7- Podcast:

Her iphone’de mevcut olan uygulama bizler için çok önemli. Bebeklerin öğrenme yöntemi duyarak öğrenme methodunu bizlerde kullanacağız. Hiç anlamasak bile (bebeklerin anne karnındayken belli bir aydan sonra yaptığı gibi) en az bir saat İngilizce bir podcast dinleyerek (kulaklık ile) beynimizde bir İngilizce Ses haritası oluşturacağız. Minimum 40 saatlik bir dinleme sonucunda (tabi sıkılarak değil podcastte geçen konuşmaları istekli ve anlamaya çalışarak) artık bir videoda geçen konuşmaları kaçırmadığımızın farkına varacagız ve karşılıklı bir yabancı ile konuşurken müthiş artıları olacak size. Şunuda eklemek isterim çok dil bilen insanlar yeni bir dil öğrenirken ilk olarak sadece dinlerlermiş daha sonra gramer ve kelime ezberine başlarlarmış.

8- Tandem:


Uygulama Linki: Tandem - Language Exchange, Tripod Technology

Gramer Öğrendik, kelime ezberledik, günlük konuşmalar hakkında kendimizi geliştirdik, telafuzumuzu geliştirdik, yazımızı geliştirdik İngilizce kulağımızı geliştirdik ve geriye bunların hepsini birleştirilerek bir dil arkadaşı ile konuşma ve mesajlaşma yolu ile sürekli pratik yapma adımı kalıyor. Bu noktada Tandem devreye giriyor. Speaking (konuşma) her dilde çok önemlidir. Dil kursunda çalıştığım dönemlerde süper gramer bilen arkadaşlar İngiliz hocaları ile bir iki cümle bile konuşmakta çok zorluk çekerlerdi çünkü alıştırma eksikliği vardı ve hatta alıştırma yapacak birisini bulmak zordu. Speaking (konuşma) ve yazışmak için bu uygulamayı kullanabilirsiniz. (Not: Flört Uygulaması değildir İngilizce adına yapılan bir uygulamadır. 😂)

Mini Bir Çalışma Programı Yaparsak:

1-Hergün En Az Bir Saat Podcast
2-Aba’yı ücretsiz kullanabilirsek dersler çok uzun olduğu için hergün bir ders. (Gramer, Telafuz, Yazım, Kelime Öğrenme, Seslendirme)
3- Hergün 10 dakikanızı ayırarak memrise’de günlük 5 kelime ezberi. (30x5 = Aylık 150 kelime yapar müthiş bir rakam)
4-Hergün yine 10-15 dakika ayırarak Voscreen yada Beelinguapp. (İngilizce Kulağımızı geliştirmek için)
5-Belli bir seviye geldikten sonra TED’den transcript çıkararak çalışma.
6-En önemlilerinden kendimizi biraz ifade edebilecek duruma geldiğimizde kendimize dil arkadaşı bularak konuşmamızı geliştirmek.

Yazım veya başka bir hatam olmuş ise afola. Bunun dışında burda yazılmayan dil öğrenmek içindiğer arkadaşlara yardımcı olmak adına bildiğiniz uygulamaları özellikleri ile paylaşırsanız mutlu oluruz.
 

nicholaihel

Aktif Üye
JailbreakTR
Katılım
1 Şub 2018
Mesaj
234
Cihaz
iPhone 6S Plus
Eline sağlık çok güzel olmuş. İnşallah ABAEnglish crack sorununu çözebiliriz :)
 

nicholaihel

Aktif Üye
JailbreakTR
Katılım
1 Şub 2018
Mesaj
234
Cihaz
iPhone 6S Plus
ABA English crack dosyası bulunmuştur :)) İsteyen olursa benimle ya da @uzayozer ile iletişime geçebilir.
 

RimeX

Aktif Üye
JailbreakTR
Katılım
29 Nis 2018
Mesaj
448
Cihaz
iPhone 6S
B1.5 (upper) seviyesindeki fosil birine (3-4 sene olmuştur ingilizce konusmayalı okumayalı ama bugun voscreen yukledim hepsini bildim yarım saatlik sürede) ne tavsiye edersin? 22 yaşında bilgisayar mühendisliğine yeni başladım daha 1. Sınıfım bi de muğlada okuyorum rus ingiliz ablalarla çok diyalog içinde olacağız, hem mesleğimde hem de sosyal hayatımda ingilizce olmazsa olmaz olacak benim için 😅

Not: Benim tavsiyem ingilizceyi türkçe katmadan öğrenmek benim temelim çocukluktan beri vardı ve dil öğrenmeye ilgiliydim lisede çok boş vaktim olduğundan profesyonel düzeye getirmiştim olayı grammeri çok sağlam oturttuğumdan bütün sınavlarda nerdeyse hep fulluyordum (lisedeki ders sınavından bahsetmiyorum).

Ben yazılı materyalciyim 3. Ünimi okuyorum halen vazgeçemedim bu huyumdan. Kitap olmazsa olmazdı benim için o yüzden;

Cambridge Universitesinden Raymond Murphy’nin Grammer in use kitap serisini öneriyorum kırmızı>mavi>yesil seklinde gidiyor seri kırmızıyı komple bitirirseniz a2 seviyesine kadar gelirsiniz maviyi bitirirseniz (ben %70 de zorlandıgımdan bıraktım universite sınavına da hazırlandıgımdan cok fazla ustune dusmek istememistim), yesil advanced seviyesi zaten onu bitirdiginizde şakır şakır konuşuyor olursunuz.

Bu kitaplar pahalı kitaplardır ama İstanbul ve Ankaradaysanız korsanına çok rahat erişebilirsiniz.
Ben istanbul kadıköy akmar pasajından almıştım bu pasaj tamamen eğitim materyalleri üzerinedir.

Ankara kızılay karanfil sokağın oradaki korsan kitapçılarda da bulabilirsiniz 5 tl den düzinelerce roman aldığımı bilirim oradan ve bir arkadaşımı oraya yollayıp hem kendisine hem de kütahyada yaşayan diğer bir arkadaşıma bu grammer in use serisinin hepsini aldırtmışlığım da var. Şuan her ikiside süper ilerlettiler ingilizcesini biri c1 seviyesinde diğeri b2 (memur olduğundan çok düşmüyor üstüne)

Kitapla çalışırken çok bilmediğiniz kelime olacak bazı yerlerde ingilizce kelime ve türkçe anlamını arkasına yazmak için renkli mukavvalardan yapılmış küçük kağıtlar oluyor onlardan alıp dışarı çıkarken cebinize atın otobüste dolmuşta vs. çıkartın cebinizden hangi yüzden gelen kelimelerin diğer dildeki anlamını tahmin edin.

Podcast yazmışsın ben bunun çok faydasını gördüm ama Cambridge sağolsun ingiliz ingilizcesi öğrenmek ve onların telaffuzunu anlayabilmek çok şey kattı bana (kuzenim londrada yaşıyor son 3-4 senedir restoranda çalışıyor halen irlandalı müşteriler gelince aksanlarını anlayamıyorum onlarla başka garson ilgileniyor yanlarına gitmiyorum diyor kız) bu derece farklı aksanları varmış. Her neyse ios da var mı bilmiyorum ben eskiden rootlu android kullandığımdan british council podcast uygulamasını kullanıyordum in app purschase hacki sayesinde sessionlar satın alıyordum gayet hoş vakit geçiriyorsunuz okula dershaneye vs. bir yere giderken ingiliz kara komedisine bayılıyorum bazen boşluğuma gelip kahkah attığım oluyordu podcastlerdeki elemanların anlattığı hikayelere aman dikkat edin 😅

Duolingo çok kullanıyordum kelime tekrarı yaparken benim zamanımda memrise yoktu galiba hatırlayamadım şimdi 😅 bütün sessionları gold yaparsanız size gold kuş geliyor ve başkaları gold kuşunuzu görebiliyor bir çeşit madalya diyelim

45CBEEEE-512B-4C18-BD8D-D0C41A8EE013.png

Voscreen yine çok iyi bir uygulama lisedeki kız arkadaşımla sürekli puan yarışındaydık böyle bir topluluk kurabilirseniz kendinize rekabet güzel olur.

Çooook fazla yabancı kız arkadaşım oldu ingilizce öğrenicem diye yüklemediğim sosyal medya tanışma uygulaması yoktu 4gb hafızalı diskavrim ağlıyordu yeter rimex daha uygulama yükleme diye resmen
Skout (Ben skout+ kullanıyordum) çok iyi bir program filtrelerden istediğiniz yaş aralığını ve ülkeyi seçip online kişileri listeleyebiliyordunuz
Interpals ı çok öneririm eskiden bayağı aktifti şimdi nasıl bilemem, kabaca mektup arkadaşlığı yapıyorsun web ortamında
Bu işi kendinizi geliştirmek olarak düşünün kızlara yürüyüp de aşık olmayın bir kaç arkadaşım bu batağa düştü çocukları kendine getiremedik, ha ekmek yemez misiniz buralardan yersiniz tabi özellikle turizm ticareti dönen ilde yaşıyorsanız tadından yenmez yeni arkadaşlarınızı çağırsanız, atıyorum bir sonraki tatilinde gel istanbula, muğlaya vs. artık hangi ildeyseniz diyin eğlenceli biriyseniz ve aktifseniz ortam vs biliyorsanız geliyorlar (denendi çalışıyor 😅😅)

Şuan elimde eski üniversitemden kalma bu kitaplar var hem okula başlar başlamaz ingilizce muafiyetine girip üni hayatım boyunca hiç ingilizce derslerine girmediğimden hem de seviyemden daha düşük olabilirler diye (biraz göz gezdirmiştim), açıkçası hiç açıp çalışmadım o yüzden inceler incelemez tekrardan postu editlerim.
93C2ABF5-CB49-4137-B32D-D6919CD6423C.jpeg
 
Son düzenleme:

uzayozer

Aktif Üye
JailbreakTR
Katılım
30 Mar 2018
Mesaj
259
Cihaz
iPhone 11
@RimeX hocam öncelikle verdiğiniz tavsiye ve deneyimler için çok teşekkür ederim. Arkadaşlar umarım faydalanabilirler. Dediginiz Gramer İn Use kitabında mobil uygulaması mevcut 120 TL civarındaydı yanılmıyorsam. Appcakede 1.6 sürümünün linki ölmüş maalesef yoksa onuda arkadaşlar ile paylaşırdık. Konuşma ingilizcesi genel ingilizceden daha önemli bu yüzden çok güzelde fırsatlarınız olacaktır havalar dahada ısındıkça. Şuan için ABA’yı şiddetle tavsiye ederim açık ara en iyi uygulama bana göre. İngilizceyi herşeyi ile ingilizce olarak ögretiyor. Kelime ezberi içinde memrise tavsiye ederim çok eğlenceli bir şekilde ezberletiyor yeni kelimeri. Konuşma pratikleride yaptıkça eski günlerinizdende daha yukarılara çıkacağınıza inaniyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

RimeX

Aktif Üye
JailbreakTR
Katılım
29 Nis 2018
Mesaj
448
Cihaz
iPhone 6S
@RimeX hocam öncelikle verdiğiniz tavsiye ve deneyimler için çok teşekkür ederim. Arkadaşlar umarım faydalanabilirler. Dediginiz Gramer İn Use kitabında mobil uygulaması mevcut 120 TL civarındaydı yanılmıyorsam. Appcakede 1.6 sürümünün linki ölmüş maalesef yoksa onuda arkadaşlar ile paylaşırdık. Konuşma ingilizcesi genel ingilizceden daha önemli bu yüzden çok güzelde fırsatlarınız olacaktır havalar dahada ısındıkça. Şuan için ABA’yı şiddetle tavsiye ederim açık ara en iyi uygulama bana göre. İngilizceyi herşeyi ile ingilizce olarak ögretiyor. Kelime ezberi içinde memrise tavsiye ederim çok eğlenceli bir şekilde ezberletiyor yeni kelimeri. Konuşma pratikleride yaptıkça eski günlerinizdende daha yukarılara çıkacağınıza inaniyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Grammer in use kitabının mobil uygulamasını unutmusum cok fazla exercise vardı sana verdiğğn cevapların doğru yanlış oldugunu gösteriyordu android telefonumda vardı lise zamanı kullanıyordum iyi hatırlattın. İst ve ankarada 3 kitabı tsnesi 20 tl den dedigim yerlerden alabilirsiniz hatta ogrenciyim ayagi cekerseniz duz 50 ye de alabilirsiniz tabi ben seneler oncesinden bahsediyorum suan kac paradır mechul de korsan sonucta ne kadar olabilir ki

Dersler çok ağır şu sıralar hevesim varken vize öncesi 10-15 dakka günlük kelime öğrenmesi için ayırsam yeter diye düşünüyorum aba nın reposunu yada ipasını özelden mi atıyorsunuz?
 

rlfz

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Katılım
26 Ocak 2019
Mesaj
71
Cihaz
iPhone 6
Bu konu için teşekkür ederim çok kapsamlı ve açıklayıcı olmuş.
 
Son düzenleme:

uzayozer

Aktif Üye
JailbreakTR
Katılım
30 Mar 2018
Mesaj
259
Cihaz
iPhone 11
Grammer in use kitabının mobil uygulamasını unutmusum cok fazla exercise vardı sana verdiğğn cevapların doğru yanlış oldugunu gösteriyordu android telefonumda vardı lise zamanı kullanıyordum iyi hatırlattın. İst ve ankarada 3 kitabı tsnesi 20 tl den dedigim yerlerden alabilirsiniz hatta ogrenciyim ayagi cekerseniz duz 50 ye de alabilirsiniz tabi ben seneler oncesinden bahsediyorum suan kac paradır mechul de korsan sonucta ne kadar olabilir ki

Dersler çok ağır şu sıralar hevesim varken vize öncesi 10-15 dakka günlük kelime öğrenmesi için ayırsam yeter diye düşünüyorum aba nın reposunu yada ipasını özelden mi atıyorsunuz?
aynen hocam özelden link olarak atıyoruz. Yüklemek isterseniz söylemeniz yeterli


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Tips
Tips
Üst Alt