ilk olarak r5 2600 ile başladı amd maceram şuan r7 3800x kullanıyorum ama inteldeki gibi bir sorunsuz değil hep bir sorun ile karşılaşıyorum bide yine tavsiye üstüne rx590 ekran kartı almıştım eğer ağır oyun oynayacaksanız yada oynuyorsanız bu ikiliden uzak durun paranıza yazık
ekran kartından dolayı oyundan soğuyunca paraya kıydım nvidia rtx 2080 aldım yine oyun performansı kötü fps düşük oyunda hep bir takılmalar yavaşlamalar droplar araştırdım ki bu işlemci rtx 2080 beslemesi iyi değilmiş sorun ondanmış r5 2600 satıp r7 3800x aldım yine salak bir arkadaşın lafına inanıp işlemcim geldi taktım sorunların bazıları devam ediyor özellikle takılmalar yüksek çözünürlükte araştırdım ramlerim 3000mhz di onu arttırmam lazımmış 4133 mhz ram aldım oda ne amd uyumlu anakartlar 4133 mhz desteklemiyormuş anakart içinden oc yapıp o şekilde çalışması lazımmış onu yaptık çoğu oyunum düzeldi ancak call of duty wm düzelmesi sürekli oyundan atıyordu DEV ERROR 5625 hatası verip onuda araştırdım anakartta yaptığım oc işleminden dolayı yapıyormuş onu iptal etmek durumunda kaldım şuan 4133 mhz ram takılı ama 2600 mhz olarak görüyor ve azda olsa sorunları bu şekilde çözmeye çalıştım ama halen sanki sistem çok kasılıyor gibi akıcı değil
en sonunda sistemi satmaya karar verdim parça değişmek pek mantıklı olmuyor hep bir tarafından giriyor şuan satışta pc onu satıp intel+nvidia ikilisinin olduğu dizüstü alacağım
düşünen olursa ilan linki
Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınız
amd pişmanlıktır