- Cihaz
- iPhone 11
EtasonTV - Apple TV 3 Jailbreak
Developer: Tihmstar
Kaynak:
Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınız
Reddit Kaynak:
Medya bağlantılarını görmek için kayıt olmalısınız
Yıllardır elimde duran Apple TV3, 2 gün önce Jailbreak edilebilir hale geldi. Üstelik Untethered. SSH erişimi ile terminalden Nito TV yi dahi yükledim.
Demekki yakında Kodi ya da Plex gelecek demektir. Tabiiki AppleTV 4 kadar ilgi görmez, ama elimizde youtube ve trailer için öylesine duran atv3 güzel bir media center olacaktır.
İşlem çok basit. Linkleri inceleyiniz. Takılanlar olursa konuya yazarsanız yardımcı olacağım.
Kurulum Aşaması
1-önce cihazın DNS lerini aşağıdaki dns le değiştiriyoruz.
046.166.144.059
2- Ayarlar-Genel e girip Apple a veri gönder seçeneğinin üzerindeyken Kumanda dan Play tuşuna basıyoruz.
3- Çıkan menüden Profil ekleye tıklıyoruz
4-
Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınız
adresini ekliyoruz.5- Ana menüye geri dönüyoruz. Trailers yazan uygulamaya giriyoruz.
6- Mavi profil resimli etasonjb sağında duran etason yazısına tıklıyoruz. Exploit yükleniyor.
7- Cihaz restart yapıyor. Burası önemli, restart sonunda ayarlara wifi bağlantısına gelerek DNS i tekrar Otomatik yapmak gerekli.
8- şimdi untethered işlemini yapmaya geldi.
9- Bilgisayardan putty ile ya da telefonumuza termius uygulamasını yüklüyoruz. Bunu yaparken atv3 ünüzün ip adresini öğrenin. Örneğin 192.168.1.20
ssh erişimi 22 nolu porttan gerçekleşir.
Kullanıcı Adı: root
Şifre: alpine
Ben yine önlem açısından "passwd" komutuyla şifremi değiştirdim.
10- programdan ssh erişimini yaptıktan sonra şöyle bir satırla karşılaşırsınız
Apple-TV:-root
Buraya şu kodu yazıp enterlıyoruz:
dpkg -i /var/root/untether.deb
cihaz reboot edelim, etmezse "reboot" komutunu girin. göreceğiniz üzere cihaz baştan başlayıncada tekrar ssh erişimi yapabileceksiniz.
NitoTV Kurulumu
Ben deneme amaçlı
aşağıdaki kodlarla nito tv yi yükledim. herhangi birşey yüklenmiyor nitotv den çünkü atv2 için yapılmış. yakında atv3 için güncellenir.
NitoTV= Apple TV Cydia
- echo “deb
Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınız./” > /etc/apt/sources.list.d/awkwardtv.list
- apt-get update
- apt-get install com.nito.nitoTV
ŞU MODELDE JB BAŞARISIZ OLUYOR; Apple TV 3,1 (model A1427).
28.01.2020 itibariyle 3.1 olan cihazlarada güncelleme gelmiş ve jb yapılabilir olmuştur.
Son yazılımın yüklü olduğundan emin olun lütfen. 7.4
Bazı girişimciler kodi yi yüklemiş bile. ama final sürümüne kadar beklemekte yarar var. çok kapasiteli bir cihaz değil. Ama kodi yüklendimi harici birde 32gb usb taktınızmı. canavar gibi media center olur. hatta plex gelirse media sunucusuna da dönüşür heryerden erişim sağlarsınız.
GÜNCELLEME 29.01.2020
Cihazın 3,2 versiyonundan sonra 3,1 versiyonunada JB yapılabilir güncelleme geldi. Aynı yöntemle devam ediniz.
en büyük sorun olan uygulamaların nasıl 6gb lık alana yüklenebileceğini sağlayan bir çalışma yapmış redditte arkadaşın biri. Bu süper haber. denemedim henüz.
evde deneyebileceğim. Başarılı olursa buradan kod paylaşımını yapacağız.
Moderatör tarafından düzenlendi: