Neler yeni

Cydia Açılmıyor - Checkra1n iOS 13.3.1

berkayildiz

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Merhaba, Arkadaşlar uzun zamandır Jailbreak kullanıyordum fakat en son hatalı bir tweak indirdim veya repo yükledim bu sebepten dolayı jailbreak gitti safe moda alıp herşeyi sile sile düzelmedi en son dalgınlığıma gelip Cydia Substrate ve Safe Mode tweaklerini sildim. Bunu sildikten sonra Restore yaptım Checkra1n üzerinden tekrar jailbreak yapıp Cydia'yı yeniden kurdum, kuruluyor fakat üzerine basınca beyaz ekran gelip geri atıyor anasayfaya lütfen yardımcı olur musunuz ?

Cihaz
iPhone 6s Plus
Sürüm
13.3.1
kısacası imzalar açıkken 13.3 yükle tekrar JB yap.
13.3.1 yüklüyse eğer ve 13.3 e düşersen bir kaç güne yeni jb aracı çıkacak istersen onunla bilgisayarsız yapabilirsin.
Ya da yine checkra1n ile yapabilirisin.
kolay gelsin.

Maalesef olmuyor. Sorun sürümde değil ki hocam zaten 13.3.1'de çalışıyordu JB

Checkra1n içerisinde cydia ikonuna tıklayıp tekrar cydia yı yüklemeyi deneyin.
Sorun devam ederse restore system bölümü ile restore yapın.
Sorun yine devam ederse cihazınızı dfu mod da itunes ile restore yapıp tekrar jb yapın (itunes ve icloud yedek geri yükleme yapmadan yeni iphone olarak kurulumu tamamlayın)
62208cfdfecfb45e192c99cf518be660.png

Maalesef olmuyor. Sorun sürümde değil ki hocam zaten 13.3.1'de çalışıyordu JB
kardeş cihazı dfu moda alıp istedigin bir sürüme (13.3 yada 13.3.1)restore et.cihazı kurarken yedekten degil yeni bir ı phone olarak ayarla.sonrada jb ni yap.

Israrla yeniden yazılım yükle yeniden jb yap dememizin sebebi tecrübeliyiz bu konuda birimde başıma geldi aynı durumlar düzeldi gibi oldu ama kısmen. 😉 kolaya kaçtığınızdan değil

restore sistem de sil jb yi :) az önce bende böyle birşey yaptım :) ilk defa j kullanıyorum daha bir hafta olmadı boza boza öğrenirim ben.
Sil komple
sonra tekrar usb ile at

restore sistem de sil jb yi :) az önce bende böyle birşey yaptım :) ilk defa j kullanıyorum daha bir hafta olmadı boza boza öğrenirim ben.
Sil komple
sonra tekrar usb ile at
Maalesef işe yaramıyor.

Üstadlarım telefonu sıfırlamadan nasıl çözebilirim bu durumu çünkü 60gb dosya var icloud üzerinden yedeklemem çok zor itunes yedeği geri almam gerek

Maalesef işe yaramıyor.

Üstadlarım telefonu sıfırlamadan nasıl çözebilirim bu durumu çünkü 60gb dosya var icloud üzerinden yedeklemem çok zor itunes yedeği geri almam gerek
Bilgisayarın varsa iTunes ile yedek alabilirsin. Çok zorlayacağını düşünmüyorum.

Sil komple
sonra tekrar usb ile at

hoca bende yeni başladım jb’ye :)
Dün ilk kez kurdum baya bozdum tekrar kurdum. Baya uğraştım. Sen çözebildin mi ? Mesela URL yazarak kaynak ekleyip o eklediğimiz kaynaklardan oyun program indiriliyormuş. Ben appcake yükledim program bozuk çıktı. Sen buldun mu güzel bişeyler birbirimize yardımcı olalım

Hocam iTunes yedeği geri aldığımda zaten hatalı bir şekilde geri alacağım için tekrardan bir anlamı olmuyor ki doğru değil mi ?
kardeş ilk yaptıgın jb de yanlış birşeyler olmuş ve yedekleme yapmışsın büyük ihtimalle.şimdi de telefonu yedekten yükledigin sürece jb yaptıgın anda bu sorunlarla sürekli ugraşmak zorunda kalacaksın.yani jb stabil olmayacak .o yüzden bunun kararını sen vereceksin.eger çok önemli verilerin varsa jb kullanmayacaksın yada jb kullanacaksan telefonu sıfırlayıp yeni bir cihaz olarak ayarlayacaksın.

Arkadaşlar peki Cydia olmadan Sileo yükleyebilir miyim ? Sileo yüklesem kullanabilir miyim ?
sleo yada cydia fark etmez jb jb dir.sonuçta sen farklı bir sistemi başka bir sistem üzerine yüklüyorsun.sileo yada cydia bu işin piyonları yani appstore diye düşün.ama arkada jb sistemi farklı çalışır.o yüzden sileo da kursan eski yaptıgın problemli yedeklemeyi kurdugun sürece yaşadıgın problemleri yine yaşayacaksın.ben kendimden biliyorum:crybaby2:

sleo yada cydia fark etmez jb jb dir.sonuçta sen farklı bir sistemi başka bir sistem üzerine yüklüyorsun.sileo yada cydia bu işin piyonları yani appstore diye düşün.ama arkada jb sistemi farklı çalışır.o yüzden sileo da kursan eski yaptıgın problemli yedeklemeyi kurdugun sürece yaşadıgın problemleri yine yaşayacaksın.ben kendimden biliyorum:crybaby2:

O zaman JB siz bir iPhone'a devam :(

hoca bende yeni başladım jb’ye :)
Dün ilk kez kurdum baya bozdum tekrar kurdum. Baya uğraştım. Sen çözebildin mi ? Mesela URL yazarak kaynak ekleyip o eklediğimiz kaynaklardan oyun program indiriliyormuş. Ben appcake yükledim program bozuk çıktı. Sen buldun mu güzel bişeyler birbirimize yardımcı olalım
Ben baya bi tweak baya bi repo yükledim felan sonra kurcaladım bozdum
dün gece 13.3 e döndüm imzalar kapanmadan size de tavsiye ederim.hem çoğu tweak 13.3 uyumlu haberin olsun.
şuan işime yarayacak tweakları kuruyorum.
anlamadığın birşey olursa özelden yada burdan sorabilirsin yardımcı olurum bildiğim kadarıyla
[automerge]1581423397[/automerge]
O zaman JB siz bir iPhone'a devam :(
bro sonuç ne oldu ? yardım etmeye geldim.eğer itunes ile yedek aldıysan sadece jb siz iphone yedek almış olursun cydia felan yedeklemez.
ben 13.3.1 sürümden 13.3 e düştüm yedeği aptal kafam 13.3.1 e almıştım :D yüklüyemedim ahahahah
neyse sen yedek alıp sıfırlayabilir sonra tekrar jb atabilirsin bozulma korkun olmasın
Bütün sorumluluk kullanıcıya aittir.

Ben baya bi tweak baya bi repo yükledim felan sonra kurcaladım bozdum
dün gece 13.3 e döndüm imzalar kapanmadan size de tavsiye ederim.hem çoğu tweak 13.3 uyumlu haberin olsun.
şuan işime yarayacak tweakları kuruyorum.
anlamadığın birşey olursa özelden yada burdan sorabilirsin yardımcı olurum bildiğim kadarıyla
[automerge]1581423397[/automerge]

Hocam ben bugün tekrar kurdum jb'yi bayada güzel tweaklar falan yükledim ama biraz fazla kurcaladım programları telefon dondu bende yeniden başlattım neyse telefon acıldı checkra1n kaybolmus sadece cydia duruyor o da girince tekrar atıyor. yüklediğim tweaklar falanda kayboldu. hocam neden böyle olmustur sizdede oluyormu her yeniden başlatınca kaybolma. birde ios 13 e düşmem mantıklı mı? yardımcı olursan sevinirim. istersen whatsapptan 2 dk da anlatırsan hemen anlarım hocam bende yanlış birşey yapmamıs olurum.

Hocam ben bugün tekrar kurdum jb'yi bayada güzel tweaklar falan yükledim ama biraz fazla kurcaladım programları telefon dondu bende yeniden başlattım neyse telefon acıldı checkra1n kaybolmus sadece cydia duruyor o da girince tekrar atıyor. yüklediğim tweaklar falanda kayboldu. hocam neden böyle olmustur sizdede oluyormu her yeniden başlatınca kaybolma. birde ios 13 e düşmem mantıklı mı? yardımcı olursan sevinirim. istersen whatsapptan 2 dk da anlatırsan hemen anlarım hocam bende yanlış birşey yapmamıs olurum.
Normal çünkü checkra1n kapatıp açılınca giden bir jailbreak. Bu yzüden telefonu kapatmamaya özen göstermelisin. Şimdi aynı şekilde bilgisayara bağlayıp tekrar jailbreak yap ve checkra1n uygulaması gelince cydia ya tıkla ve reinstall(farklı olabilir ama böyle birşey yazması lazım) yazan yere bas.Sonra zaten telefon seni yönlendirecek.

sen her ne kadar tekrar jn atsan da bir kere bozulunca düzelmiyor :)
dün 13.3.1 den bozuldu diye 13.3 e geçtim bütün tweaklar uyumlu neredeyse <3

whatsapp dan iletişime geçildi...

App storeden termius u indir new host de hostname e localhost port 44 username root password alpine yaz
rm /var/mobile/Library/Cydia/metadata.cb0 kodunu gir düzelir yada filzan varsa videodan bakabilirsin

Telefonda cydia açılmıyor ama yüklü olan tweaklar çalışır durumda, cydiayı çanta çalışırken sayfadan atıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim ? Checkra1n ile jb yüklü

Geri