- Cihaz
- iPhone 5S
evetMerhaba telefonum 6s sürümüm 14.6 jailbreak destekliyor mu ?
evetMerhaba telefonum 6s sürümüm 14.6 jailbreak destekliyor mu ?
Jailbreak yaptım. cydia dan bypass yükledim. cydia ya girdiğim gibi atıyor tweak de kullanamıyorum çözümü nedir?
başka konudan destek alabilirsiniz sebebi bir çok şey olabilir ben bilemiyorumJailbreak yaptım. cydia dan bypass yükledim. cydia ya girdiğim gibi atıyor tweak de kullanamıyorum çözümü nedir?
Kral 14.8.1 jailbreak varmı ?İphone 8 Plus İçincheckn1x kullanın konusu mevcut 14.7.1 destekliyor. bootra1n öldü konunun düzenlenip kilitlenmesi lazım.
bilgisayardan jb aktif etme yöntemli checkrain var. uncover yok.Kral 14.8.1 jailbreak varmı ?İphone 8 Plus İçin
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Konusu varsa yapim gösterebilinmi kolaymı birde?bilgisayardan jb aktif etme yöntemli checkrain var. uncover yok.
Başka forumda bir arkadaş yok dedi 14.8.1 için kafam karıştı![]()
Checkra1n Jailbreak - iPhone 5s – iPhone X, iOS 12.3 ve Yukarısı
Checkra1n Jailbreak Yıllar sonunda eskileri andıracak bir jailbreak'e kavuştuk. Sizler için Jailbreak'in nasıl yapılacağı konusunda en ince ayrıntısına kadar tüm detayları bu konuda derledik. Resmi Jailbreak Sitesi: checkra1n Desteklenen Sürümler: iOS 12.3 ve yukarısı Desteklenen Cihazlar...www.jailbreaktr.com
![]()
checkn1x En Basit ve Hızlı checkra1n Aracı
checkn1x Bootra1n alternatifi, daha kolay, hızlı ve kullanıcı dostu, checkra1n için yapılmış bir araçtır. Linux/MacOS sistemi olmayanlar içindir. - Linux, Macintosh, Hackintosh hatta Windows bile gerektirmez. - En eski sistemlerde bile çalışır herhangi bir gereksinimi yoktur. - Dosya boyutu...www.jailbreaktr.com
buyrun.
başka forumdan cvpları dikkate alabilirsiniz. 14.8.1 checkrain ile yaparsınız başka yöntem yol vs yok cihazınıza... lütfen bu jb destekli konusunu uzatmayalım. konusu anasayfada var. her bilgi mevcut ve okuyup öğrenebilirsiniz. iyi forumlar.Başka forumda bir arkadaş yok dedi 14.8.1 için kafam karıştı
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
8 pluslarda Checkrainden Sonra Touch idyi normale döndürme ile ilgili gelişme varmı?başka forumdan cvpları dikkate alabilirsiniz. 14.8.1 checkrain ile yaparsınız başka yöntem yol vs yok cihazınıza... lütfen bu jb destekli konusunu uzatmayalım. konusu anasayfada var. her bilgi mevcut ve okuyup öğrenebilirsiniz. iyi forumlar.
Kardeşim Rufus İndirdim Kulanıcı Adı falan yazıyo o kısmı geçemiyorum sebebi ne olabilirBootra1n ile Checkra1n Yükleme (VoidLinux)Arkadaşlar merhaba.. Daha önce yayınlanan Checkra1n ile Jailbreak yöntemlerine göre daha pratik bir yöntem anlatacağım..
Bilinen en kolay ve hızlı yöntem
Bu yöntemin diğerlerinden farkı ve kolaylığı;
Kurmaya gerek kalmadan boot ekranında 3 adet komutla aynı işlemleri yapıyor olması.. Usb yanınızda olduğu sürece herhangi bir pc ile jb yapabilirsiniz..
- Ortalama 500mb'lık bir usb yeterli
- UEFI desteği olmayan en eski sistemlerde bile çalışması
- Sadece 500mb üstü bir usb ile çalıştırılıp jailbreak yapılması.
- Herhangi bir kurulum/ayar gerektirmemesi
intel ve Amd destekliyor ( intel atom, celeron, amd, ve 32-64 bit pc'de denedim sonuç olumlu)
Öncelikle usb'den kurulum işinden az çok anlayanlar için kısaca anlatacağım.
İlkdefa yapacak yada tecrübesi olmayanlar için aşağıda ayrıca detaylı anlatmaya çalışacağım..
İndirme Bağlantıları (Gereksinimler)
BOOTRA1N 0.10.2
Bootra1n 64 bit :Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınız
Bootra1n 32 bit :Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınız
BOOTRA1N 0.10.1 Yeni sürüm linkler
BOOTRA1N 0.9.8
- Bootra1n 64bit :
Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınız- Bootra1n 32bit :
Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınız- Bootra1n 32bit alternatif (yandex) :
Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınız- Rufus :
Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınız- Bootra1n 0.9.8 ESKİ SÜRÜMLER
- Bootra1n :
Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınız- Bootra1n (32-bit) :
Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınız- Alternatif :
Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınız- Rufus :
Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınız
Kurulum
Not: Öncelikle mutlaka İphone ayarlardan parolayı kapatınız..
1-Linkte vermiş olduğum dosyaları indirip, rufus programı ile Bootra1n iso dosyasını usb'ye yazdıralım.
2-Bios ayarlarından boot seçeneğini usb olarak ayarlayalım (biosa girerken usb takılı olsun, bazı eski sistemlerde usb takılı değilse boot menüsünde usb seçeneğini göremeyebilirsiniz) ve bilgisayarımızı usb ile başlatalım.
3-Bilgisayarımız usb'den yükleme yaparken komut satırında username ve password kısmına gelecek.
- User: anon
- Password: voidlinux
ve ardındansudo checkra1n
komutunu girince kurulum ekranı gelecek.
Gelen Görsel ekranda yapmanız gerekeni gösteriyor ve Jailbreak aracımız yüklenmiş oluyor.
Artık Checkra1n cihazımızdan açıp cydia install diyerek Jailbreak kullanmaya başlatabiliriz.
Not: Boot ekranında Checkra1n yükleme İlk denemede hata verirse ikinci kez deneyin. Ayrıca bazen kurulum sonuna doğru hata versede cihaza yükleme tamamlanmış oluyor, iphone ekranınzı kontrol edin..
Kurulum yapılan Örnek PC özellikleri
Ekli dosyayı görüntüle 16041
1-Linkteki dosyaları masaüstüne indirelim..
Ekli dosyayı görüntüle 16042
2-Rufus programını açalım ve görseldeki gibi ayarlayalım ve iso dosyamızı yazdıralım..
Ekli dosyayı görüntüle 16043
3- Yazma işlemi bittikten sonra rufus'u kapatalım. Usb takılıyken bilgisayarı yeniden başlatalım ve bios ayarlarına girelim. Bios ayarlarından boot seçeneğine gelelim ve 1. boot olarak usb belleğimizi seçelim ve ardından F10 ile kaydedip yeniden başlatalım. Bu yöntemler bilgisayarınıza göre değişiklik gösterebilir. Burada amacımız bilgisayarı USB’den boot etmek. UEFI olmayan eski sistemlerde bile çalışmaktadır.
Ekli dosyayı görüntüle 16044
Ekli dosyayı görüntüle 16045
4- Bilgisayarımız Usb'den başlayınca Checkra1n yükleme ekranı gelecek, Void linux ekranına Enter diyerek devam edelim
Ekli dosyayı görüntüle 16046
5- 30 saniye kadar sonra User ve Password kısmı gelecek
User: anon
Password: voidlinux (password siz yazınca gözükmeyecektir, o yüzden doğru yazdığınızdan emin olun. "i" harfi yerine "ı" kullanacağınızı unutmayın
Ekli dosyayı görüntüle 16047
6- Sonraki satıra "sudo checkra1n" yazarak devam edelim ve sağ üstte Checkra1n yükleme kısmı gelecek..
Ekli dosyayı görüntüle 16049
Ekli dosyayı görüntüle 16050
7- Telefonumuzu bağlayalım ve start'a basalım. Telefonumuz Recovery moduna girecek ve ekranda sizden DFU modunuza almanızı isteyecek ve aynı zamanda nasıl alacağınıza dair tuş sıralaması ve zamanını gösteren görsel çıkacak. Görsele göre hareket edeceksiniz.. (Görselde telefon resmini görünce starta basıp hemen Power ve ses kısma tuşlarına basıyoruz, görsel 3 saniye sayacak sonra ve Power tuşunu bırakıp ses kısma tuşuna ekrandaki süreye kadar basmaya devam edin.
Ekli dosyayı görüntüle 16051
8- Checkra1n telefonunuza yüklenecek.
İlk denemede bazen başarısız olabiliyor ama ikincide hep yüklendi.
Not: Arkadaşlar yükleme tamamlanıp telefon kapanıp açılacak, bazen pc ekranda yükleme sonuna doğru hata verirse Telefona bakın, hata versede Checkra1n yüklemeyi tamamlamış olabiliyor. Aşağıdaki görselde bende code 77 hatası verdi ama yükleme sorunsuz tamamlandı Jailbreak kuruldu mesela..
Ekli dosyayı görüntüle 16052
Ekli dosyayı görüntüle 16053
Ekli dosyayı görüntüle 16054
Ekli dosyayı görüntüle 16055
Bundan sonra Telefondan Checkra1n açarak Cydia install tıklayıp cydia kurulumunu yapın, gerekli güncellemeleride cydia içinden yapıp uygun tweak repo ekleyerek kullanmaya başlayabilirsiniz..
Resimlerin kalitesinden dolayı kusura bakmayın, 2 saate sığdırmaya çalıştım. Video hazırlayacaktım fakat zamanım yetmedi.. Artık birçoğumuz biliyor fakat yeni başlayanlar için biraz detaylı ve uzun tuttum kusura bakmayın. Sorularınızı, deneyiminizi pc,tel modelinizle yoruma yazabilirsiniz..
Dfu Modu merak edenler için aşağıdaki konuda yeterli açıklama mevcut..Olası hata mesajları için kaynak:Bağlantıları görmek için kayıt olmalısınızÖrnek video :Medya bağlantılarını görmek için kayıt olmalısınız
iphone 6s 15.8 kullanıyorum bunun için hangi jail yapılabilir hangisini öneriyorsunuz ?