Neler yeni

*Apple cihazlarında Uygulama kapatmak için yanlış bilinen bir hikaye*

efsane

-Copy/Paste- *unacceptable*
Administrator
Katılım
20 Ağu 2017
Mesaj
5,252
Cihaz
İPhone veya iPad'de iOS uygulamalarını kapatma hakkında birçok hikâye var. Birçoğu bir efsane olmayan “sorunu” etiketlemektedir ve şimdi efsanevi statüye bile ulaştığı söylenebilir. Ama aslında arkasında ne var? Burada uygulamaları kapatmanın neden mantıklı olmadığını ve neden pil ömrünü uzatabileceğini açıklıyoruz.

IOS bellek yönetimi sandığınızdan daha akıllı

Ancak iOS uygulamalarını kapatma efsanesi gerçekte nereden geliyor? Temel olarak, burada bir düşünce var: RAM'i temizlemek, daha fazla kaynak boşaltmak istiyorsunuz ve bu nedenle sistem de daha hızlı çalışmalı, değil mi? Fikir de yanlış değil, çünkü prensipte çok fazla alan yaratmak doğru. Çoklu görev çubuğu görünüşte kalabalık görünse bile, yalnızca iOS ve Android gibi işletim sistemleri sizin için işi yapar.

Çünkü arka planda koyduğunuz her uygulama uyku durumuna geçirilir. Arka planda çalışması gereken işlevler entegre edilmedikçe artık çalışmaz. İkincisi, örneğin, konumunuzu sorgulamaya devam eden bir navigasyon uygulaması olabilir. Bununla birlikte, programların diğer tüm işlevleri uykuda ve neredeyse hiç güç kullanmıyor, hatta pil gücü yok.
Önceliklendirme, iOS hangi uygulamaların arka planda çalışmaya devam edeceğini ve daha da önemlisi, hangi uygulamaların çalışma belleğinden kaldırıldığını, yani aslında kapalı olduğunu düzenler. Akıllı algoritmalar burada bir tür öğrenme sürecinin de gerçekleşmesini sağlar. Şimdi bunun neden önemli olduğunu açıklayacağız.

Bu yüzden iOS uygulamalarını kapatmamalısınız: aslında pil gücünden tasarruf sağlar...

Bir uygulamanın tamamen yeniden başlatılmasının çok fazla bilgi işlem gücü gerektirdiğini ve dolayısıyla elektrik tüketimini artırdığını bilmek önemlidir. İOS'ta arka plana koyduğunuz uyuyan bir uygulama, yeniden başlatılırken neredeyse hiç RAM kullanmaz, çünkü uygulamanın tamamen yeniden başlatılması gerekmez. Bu nedenle, uygulamalara artık ihtiyaç duymadıktan sonra her zaman tamamen kapatmamak mantıklıdır.

Hatta uygulama alışkanlıklarına bağlı olarak pil ömrünün, uygulamaları arka planda bırakırsanız önemli ölçüde artmasına neden olabilir. Bir süre sonra iOS, hangi programları kullanmayı tercih ettiğinizi de öğrenir. Bu, önceliklendirmenin optimize edilmesine yol açar, bu da iPhone veya iPad'in hangi programların daha uzun süre RAM'de kalabileceğini öğrenmesine yol açar. Bu arada, Google'ın Android işletim sistemi de bu tekniklere hakim.
Uygulamaları gerçekten kapatmak ne zaman mantıklı?

Bu gerçekten çok iyi bir soru, çünkü duruma bir bütün olarak bakarsanız, bunu çoklu görev çubuğundan silmenin kesinlikle bir anlamı olmadığını düşünebilirsiniz. Yine de bunun mantıklı olduğu bazı özel durumlar var. Örneğin, uygulama bir hata nedeniyle kilitlenirse veya donarsa. Uygulamanın yeniden başlatılması sorunu çözecektir.

Ayrıca, arka planda etkin olan uygulamalar da olabilir, ancak olmamalıdır. Bunun en iyi örneği Facebook uygulamasıyla ilgili bir “sorun” idi. Arka planda duyulamaz bir ses çaldı ve arka planda aktif kaldı. Tabii ki, bu pil seviyesini etkiler. Bu arada Facebook bu "hatayı" düzeltti. Ancak, bu sinir bozucu.

Özellikle iOS arka planda pil tüketiminin durumuna bakmaya değer. Basitçe arka planda birkaç uygulama koyun ve bir süre sonra herhangi bir programın çalışmamasına rağmen çalışmaya devam edip etmediğine bakın. O zaman burada uygulamaları kapatmak da mantıklı olacaktır.
 

murat.toksoz

Çalışkan Üye
JailbreakTR
Katılım
30 Ocak 2018
Mesaj
698
Cihaz
iPhone 7
Arka planda pek uygulama kapatmam, banada mantıksız geliyordu.. Birşey dikkatimi çekti alakalımı bilmiyorum. Geçen ay ikinci el bir iPhone 7 aldım, pil sağlığı yüzde 82 idi fakat 3 gündür %85 gösteriyor.. Belkide önceki sahibi sürekli arka planı temizliyordu ve telefon ona göre pil sağlığını ölçüyordu diye düşündüm şimdi..


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

vahcet12

Aktif Üye
JailbreakTR
Katılım
9 Haz 2018
Mesaj
587
Cihaz
iPhone 11 Pro
Yani diyorsun ki senelerdir yaptığın o home tuşuna basıp yukarı kaydır kaydır alışkanlığınızı bırakın :D
Mantıklı aslında...
 

apagesatana

Aktif Üye
JailbreakTR
Katılım
2 Mar 2019
Mesaj
376
Cihaz
iPhone 6S
gün boyu hiç bir zaman arka plandan uygulama kapatmam ama örneğin spotify ile müzik dinlemişimdir otobüste giderken müziği durdursaydım kapatırım uygulamayı sadece vb. sadece uyurken tüm uygulamarı kapatırım. Tim cook bu konuyu kendisi bir röportajda sorulduğunda demişti, arka planda açık olması şarjınızı tüketmez merak etmeyin diye
 

KatilHamsi

Kayıtlı Üye
JailbreakTR
Katılım
24 Nis 2019
Mesaj
44
Cihaz
iPhone 7 Plus
Arka planda uygulama yenileme de açık olacak yani.
 
Tips
Tips
Üst Alt